Primio sam navedeni hard,preko jedne kurirsje sluzbe,verovatno mu put nije svidio,problem je u tome sto ga maticna apsolutno nece da prepoznaje,ne pise ni NONE niti nista,cuje se da disk vrti ali jednostavno nece da ga prepozna,pretpostavljam da je problem mehanicke prirode,dali ima neke pomoci?Ili dali je neko imao slican problem?I sta uraditi?Dali moze da sa drugog diska recimo sa pokvarenim elektronikom zamenim sa ovim drugom,i dali je neophodno da bude bas ta ista serija ili firmware?
A DA LI SI 100% SIGURAN DA JE HDD BIO ISPRAVAN KAD TI GA JE TAJ NEKO POSLAO?
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Primio sam navedeni hard,preko jedne kurirsje sluzbe,verovatno mu put nije svidio,problem je u tome sto ga maticna apsolutno nece da prepoznaje,ne pise ni NONE niti nista,cuje se da disk vrti ali jednostavno nece da ga prepozna,pretpostavljam da je problem mehanicke prirode,dali ima neke pomoci?Ili dali je neko imao slican problem?I sta uraditi?Dali moze da sa drugog diska recimo sa pokvarenim elektronikom zamenim sa ovim drugom,i dali je neophodno da bude bas ta ista serija ili firmware :: ::
Covek mi jos trazi uvoznika za ovaj seriju,da bi je zamenio,ako uspe...Ja cisto pitam ovo ako nista drugo ne ostane,dali bi taj metod uspeo,ili dali ima sanse? Desi se ovakve stvari,pogotovo sa hardovima,koji su stvarno veoma osetljivi,znaci ja ne trazim krivca,nego samo hocu da znam dali je neko imao slican problem i dali mu je neka fora uspeo?
ako je tvoj komp ispravan...onda je geknuo u trensportu...mada koja je ploca? Ja sam jednom imao prilike da budem svedok cudnom dogadjaju...Ploca Abit neka,ima sata prikljucak,ja nakacim sata hdd od 160gb ona ga ne prepoznaje a na 5 drugih kompova hdd radi kao zmaj, a ata hdd poznaje i sve radi ok... nikakvi apdejti biosa cuda nisu pomogli,pa nek neko kaze da tu nema pravila
:: Covek mi jos trazi uvoznika za ovaj seriju,da bi je zamenio,ako uspe...Ja cisto pitam ovo ako nista drugo ne ostane,dali bi taj metod uspeo,ili dali ima sanse :: Desi se ovakve stvari,pogotovo sa hardovima,koji su stvarno veoma osetljivi,znaci ja ne trazim krivca,nego samo hocu da znam dali je neko imao slican problem i dali mu je neka fora uspeo :: :: ::
Imam GigaByte sa 550 chipsetom,znaci SATA2,al probali smo i na drugi komp i isto se desava,znaci sa plocom sve u redu...dali moguce da se zaglavi glava i ne moze da iscita firmware sa ploce harda,cuo sam za tako nesto,i ako moze kako se to moze resiti,ako moze?
za to nisam cuo,ali sacekaj da se javi neko iskusniji po tom pitanju...
:: Imam GigaByte sa 550 chipsetom,znaci SATA2,al probali smo i na drugi komp i isto se desava,znaci sa plocom sve u redu...dali moguce da se zaglavi glava i ne moze da iscita firmware sa ploce harda,cuo sam za tako nesto,i ako moze kako se to moze resiti,ako moze :: :: ::
ako ti ga BIOS ne vidi definitivno je elektronika...pazi, ako skines elektroniku van mehanike ako je ona OK bice prepoznata...odsrafi je sa sasije pazljivo i prikaci samo nju...ako je nema i dalje, sto ce najverovatnije i biti, znas sta je...
Zdravo stari prijatelju!!!Zasad to necu da probam,sacekam sta ce biti,dal moze da nabavi drugi disk,da ne bi bio problema,ako nista neuspe,onda ostane proba,a na kraju ako nista ne uspe...zna se sta sledi(kanta za smece)...mada proba sa drugom pokvarenom diskom nebi skodio,al gde to sad naci...hvala na pomoci svima!!!
A jel ga prepoznaje BIOS??? Meni se desava tako nesto 100 puta, bios prepozna hdd a win ne, i onda ubacim neki disk (ne znam sad kako se zove) i on odradi tako da ga win prepoznaje.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.