Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Vrlo cudan problem sa USB flash memorijom i memorijskim karticama!!!!
STRANA 1 OD 1
nesa23c Vrlo cudan problem sa USB flash memorijom i memorijskim karticama!!!! 06.03.2010. 20:57 T25089

status: user
broj poruka: 352
Pozdrav drugari!
Evo kakav problem imam.Ubacim u komp fles,na kom su folderi sa filmofima,fles je predhodno skeniran i cist je,avast izbacuje da ima malware,otvorim fles kad ono sve foldere pretvori u exe file????
Isto tako se desava sa telefonima tj. memorijskim karticama....
Ja bih to sredi na moj najjednostavniji nacin,digao bih nov windows,ali mozda ima neko brze i jednostavnije resenje?
Hvala unapred na pomoci
http://img692.imageshack.us/img692/9282/konacno.png
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Imaš goste može biti 06.03.2010. 21:23 #194506

broj poruka: 9006
Odradi ga nekim antivirusom pa onda neki antimalware pa da vidimo šta će da istrese iz gaća.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

pro2va probaj ovo 06.03.2010. 21:57 #194520

broj poruka: 58

Skeniraj ga Malwarebytes` Anti-Malware u safe mod-u i trebalo bi da resis problem. Imao sam to cudo pre 10-tak dana i tako sam ga resio. I kao moralna podrska NOD.
gile23 ... 06.03.2010. 21:58 #194522

broj poruka: 9121
SpyBot Search and Destroy + Adaware resava sve probleme na kompu :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Japanese Pravo rešenje 06.03.2010. 22:09 #194524

broj poruka: 10
Već viđeno više puta nod32 verzija 4 završiće posao.
Jedini problem sto originalni folderi dobiju osobinu skrivenih i jedini način je praviti nove foldere i kopirati sadržaj originalnih u njih.
Razlog jer telefoni neprikazuju skrivene foldere pa se stiče utisak da je sve obrisano iz telefona.

Pisko Čudan? 06.03.2010. 22:58 #194542

broj poruka: 6650
Ma kakav čudan problem... to je najčešći autorun virus za removable medije - usb, najčešće...
Antivirus koji koristiš je neupotrebljiv, a i nod koji ti savetuju, neće to rešiti u potpunosti. Dakle, prvo se reši tog autorun virusa sa tvog operativnog sistema - računara, iz Safe moda, sa isključenim system restore-om na svim particijama, odradi potpuno skeniranje antivirusnim programom. Kada to uradiš, onda pređi na skeniranje tog usb-a a zatim i svih ostalih koje i ako ih imaš (sa mobilnog, sa digitalnog fotoaparata...., mp3, mp4 plejeri i sl.). E, kad sve to prečistiš, onda iz Total commandera, ideš na files-change attributes i tu čekiraš Recurse subdirectories (da odradi na folderima i podfolderima, koliko god ih ima), a odčekiraš kućice ispred: hidden, system, read only, i kljokneš enter na OK. Ako ti je sistem očišćen i usb očišćen uspešno, pojaviće se originalni folderi sa originalnim sadržajem pre zaraze, a lažni folderi i fajlovi koji su u stvari .exe fajlovi tj. virus, nestaće.... ako ne uspe, probaj sa drugim antivirom, npr. avirom, besplatna je....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

imarkovic > nesa23c 06.03.2010. 23:51 #194554

broj poruka: 19012
neces to uspeti anti-virusom da otklonis, nego udji ti u safe mode, pa tu uradi FULL FORMAT svih tih memorijskih uredjaja, ukljucujuci i FLASH, ja sam samo tako uspevao da se otarasim bede..to ti je tako kad ti svi donose flash-eve raznorazne (nezasticene), ili ti nosis svuda pa pokupis razne gamadi.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs