1TB Samsung SpinPoint F3 SAHD103SJ, 32MB 3 godine 7.489,00 din 1TB WD Caviar Green WD10EARS, 64MB 3 godine 8.089,00 din 1TB WD Caviar Black WD1001FALS, 32MB 5 godina 8.939,00 din Koji je bolji za sistemski disk ili ima nesto bolje za slicne pare ili ima negde jeftinije cene su iz winwin-a
ovako.......... Ja bi uzeo samsung :D Ali to trajanje garancijeje ok za ploce, cpu, grafu! Nek crknu pa da menjamo a HDD bes me briga nek daju i 10godina ali sta ako crkne posle mesec dana dzaba garancija od 5 godina, a bekap nisi napravio !....
... hteo sam ovih dana da uzmem WD1001FALS, treba mi za storage, za sistemski imam WD6400AAKS. Pa ako mozete vi koji ste glasali za Samsung malo da obrazlozite zasto? Ja u principu sam za WD, ova razlika u ceni mi nije nesto znacajna kad vec dajem pare za HDD, pa i garancija je duza... Al eto, ako ima neki tehnicki razlog zbog koga mislite da je Samsung bolji, recite, ja se mnogo ne razumem...
Ako uzimaš HDD za Storage, onda ti je najbolji neki iz Green serije.
Kokretno, F3 je bolji od WD Black zato što je brži, tiši, hladniji, jeftiniji, a WD ima malo bolji Acess Time i veću garanciju.
The Way It`s Meant To Be Played
:: ... hteo sam ovih dana da uzmem WD1001FALS, treba mi za storage, za sistemski imam WD6400AAKS. Pa ako mozete vi koji ste glasali za Samsung malo da obrazlozite zasto? Ja u principu sam za WD, ova razlika u ceni mi nije nesto znacajna kad vec dajem pare za HDD, pa i garancija je duza... Al eto, ako ima neki tehnicki razlog zbog koga mislite da je Samsung bolji, recite, ja se mnogo ne razumem.. :: :: ::
Evo vako, za sistem uzmi manji F3 od 500Gb: Samsung 500GB SpinPoint F3 16MB buffer (UGHD502HJ), S-ATA 2 4.500 (45,03€) Bartec
Zasto? Pa zato sto je za OS i programe pozeljno imati jedan HDD a za podatke drugi, neces verovati koliko to ubrzava rad na racunaru, skracuje vreme pokretanja progama itd...
Cak i da uzmes dva od 500GB to je je samo 1000-1500 dinara vise ali je dobitak u performansama vise nego vredan razlike u ceni.
@milos666 Ako ti treba storage onda idi na neki green ja sam uzeo jedan Samsung 1.5Tb i to radi bez vecih problema, prosecna brzina kopiranja s njega na preostala dva Samsugna od 640GB u racunaru je oko70-80mb/s, prilikom rezanja diskova ne zastajkuje, ni jedan format video zapisa ne stuca cak ni kad paralelno rade reprodukcija HD videa i rezanje diskova. Mada imas i Hitachi diskove koji nisu green a kostaju kao ostali green ili nesto malo vise ali su zato na 7200o/s, no ja sam se i pored toga opredelio za Samsung i za sada sam zadovoljan.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: 1TB Samsung SpinPoint F3 SAHD103SJ, 32MB 3 godine 7.489,00 di :: 1TB WD Caviar Green WD10EARS, 64MB 3 godine 8.089,00 di :: 1TB WD Caviar Black WD1001FALS, 32MB 5 godina 8.939,00 di :: Koji je bolji za sistemski disk ili ima nesto bolje za slicne pare ili ima negde jeftinije cene su iz winwin-a
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.