Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
pakovanje?...
STRANA 1 OD 1
Ruff pakovanje?... 04.03.2010. 03:25 T25010

status: user
broj poruka: 829
danas sam kupio samsung hdd HD154UI (u V*p H**se, ako nesto znaci). jos nisam stigao ni da ga probam, a vec ima nesto sto me nevidjeno svrbi...

doticni hard bio je zapakovan u providnu plasticnu kutiju umesto u standardnu kesicu. mislim, ok, zanimljivo i drugacije. al ono sto me je bas iznenadilo jeste da kutija nije zapecacena?? otpor pruzen otvaranju jednak je nuli. ne moze se znati dal je ranije otvarana.
u mom paranoicnom umu postavljaju se pitanja: sta ako ga je neko koristio? (ipak, platio sam za nov.) da nije ovo neki refurbished hdd? postoji li nacin da saznam odgovore za ovo, i, ako da, koji?

ako je jos neko od vas skoro kupio nekog samsunga, u kakvom ste ga pakovanju dobili?

Nikolas
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Ma sve je ok.. 04.03.2010. 03:43 #193645

broj poruka: 18472
Opusti se..Normalno pakovanje..Meni su stigla dva komada ..Sve je regularno..Samo imas i preko tog plasticnog dela sticker koji moras da odlepis da bi otvorio kutijicu..

Green,Green,Grass Of Home

Snoopy- - - 04.03.2010. 03:45 #193646

broj poruka: 6083
Pazi, ja sam iz KGa porucio iz dva puta, jednom plocu i cpu, i drugi put plocu i cpu + hitachi hard. On je dosao u zapecacenoj kesi i sve je bilo ok, a ljudi tamo su maximalno korektni. Pogledao sam slike u googlu i ima jedna sa hardom u kutiji koja izgleda da nije sealed(zapecacena), tako da mislim da nema potrebe da lomis glavu. Mislim da je to kako treba. Evo ti link
http://countsmart.com/auctions/Samsung_HD154UI_OEM.JPG
Ako nece da otvori link, kucash samsung i oznaku i treci red slika videces hard u kutiji, treci red i poslednji, u fullHDu mi je rezolucija. Naci ces sigurno.
Poz :)
bojan78 program 04.03.2010. 03:59 #193647

broj poruka: 22
skini program Hard Drive Inspector i videces koliko je sati radio hard disk

Ruff Re: Ma sve je ok.. 04.03.2010. 04:17 #193648

pa tu i jeste problem. sticker je sa gornje strane, bas kao na slici koju je je shgh postavio. uopste ne smeta otvaranju pakovanja. zanimljivo je cak da je do pola zalepljen za samog sebe. o_0 zato me i uhvatila panika.:)
no dobro, ako su i drugi dobijali u takvom pakovanju, onda pretpostavljam da nema brige... sad sam se smirio.:)

mislim da je bojan78 dao najprakticnije resenje. probacu taj program, a i hdtune i testiracu ga sutra. da budem iskren, sad mi glupo sto se sam toga nisam sam setio. e sad valjda se broj ne resetuje ako je u pitanju refurbished hdd?...^_^

Nikolas
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda

:: Opusti se..Normalno pakovanje..Meni su stigla dva komada ..Sve je regularno..Samo imas i preko tog plasticnog dela sticker koji moras da odlepis da bi otvorio kutijicu.
::
:: Green,Green,Grass Of Home
SkyFire ... 04.03.2010. 04:31 #193650

broj poruka: 18472
@Ruff
Znas kako ja znam da je hw nov?Sad ce ti biti smesno ali izmirisem ga..Drugacije mirise kada je skroz nov i kada je iole radio.
Diskove koji su stigli su 100% novi netaknuti,nema otisaka na njima,nista..Samsung sada praktikuje da ih pakuje u to plasticno pakovanje..Opusti se,nemas potrebu da brines..200% je sve regularno..

Green,Green,Grass Of Home

raic Re 04.03.2010. 09:25 #193654

broj poruka: 9006
Nije loša ta Skajeva provera harda, `Izgleda smešno, al mene glava više ne boli` o jednom trošku možeš da saznaš i jel taj hard polno zreo i eventalno raspoložen za malo opa-cupa s nogu.

Ma nema razloga za paniku, ako hard i dođe u kutiji ona je obično nezapečaćena, sve u redu, sve normalno, a i oni iz viphouse nisu neki indijanci.

Tuđe govno uvek više smrdi

DmasteRNo1 Ne vidim u čemu je problem 04.03.2010. 09:38 #193658

broj poruka: 6102
Ja sam moja oba Samsunga (250GB koji sam imao pre par godina, i 500GB koji imam trenutno) dobio u pakovanju koje si opisao. E, sad, kako ćeš saznati da je hard nov? Pa, nov hard bi trebalo da je neformatiran. Nema tu potrebe za mirisanjem, mada je to što je Skaj rekao tačno.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

Scyter Re: 04.03.2010. 09:48 #193661

broj poruka: 8138
Isto pakovanje se daje i za Samsung SpinPoint F3 1 TB HD103SJ. Evo ga, radi kod mene vec 3 meseca bez problema.

The Way It`s Meant To Be Played

piki he he 04.03.2010. 12:27 #193685

broj poruka: 136
znaci ima jos ludaka koji mirisu dobro je :) elem, i moj f3 je dosao u istom pakovanju ne brini sve je ok sipaj i vozi ,prvo omirises pa vidis u zabacenim coskovima da li ima prasine koju nisu obrisali ako su brisali i neke tragove otisaka i to je to ali nemoj se puno tripovati to je sve ok
pozdrav
piki he he 04.03.2010. 12:28 #193686

broj poruka: 136
znaci ima jos ludaka koji mirisu dobro je :) elem, i moj f3 je dosao u istom pakovanju ne brini sve je ok sipaj i vozi ,prvo omirises pa vidis u zabacenim coskovima da li ima prasine koju nisu obrisali ako su brisali i neke tragove otisaka i to je to ali nemoj se puno tripovati to je sve ok
pozdrav
gang1978 Re: he he 04.03.2010. 14:34 #193704

broj poruka: 1661
piki i tebe zaza ovo resend...znaci nisam jedini hahahahha

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

:: znaci ima jos ludaka koji mirisu dobro je :) elem, i moj f3 je dosao u istom pakovanju ne brini sve je ok sipaj i vozi ,prvo omirises pa vidis u zabacenim coskovima da li ima prasine koju nisu obrisali ako su brisali i neke tragove otisaka i to je to ali nemoj se puno tripovati to je sve o
:: pozdra
:: resend
Daum ... 04.03.2010. 14:55 #193713

broj poruka: 12796
Samsung F1 1TB mi je stigao u istom pakovanju pre godinu dana... Paranoises se bezveze...

jumperjack Re... 04.03.2010. 20:37 #193808

broj poruka: 497
Vecina uvoznika ti i antistatik zapecacene kese rasece malo da bi ubacili svoj stiker sa seriskim brojem pod kojim oni vode taj artikal tako da ti ni jedna komponenta ne dolazi fabricki zapakovana (sem fleseva i ti sitnica)... Za EWE i Kimtec znam provereno da to rade!

Ruff re 06.03.2010. 01:42 #194222

evo samo da javim svima.
otvorio, pregledao temeljno otiske prstiju, nije ih bilo, da mirisem ne vredi posto nemam pojma kako uopste i treba da mirise, i najvaznije, hd tune kaze da je radio 0 sati pre ukljucenja.

hvala svima na odgovorima i idejama, smirilo me skroz, nemate pojma koliko sam se bio utripovao zbog najobicnijeg pakovanja...:)

Nikolas
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs