Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
DVD-RW PIONEER DVR-111D
STRANA 1 OD 1
Viljuska DVD-RW PIONEER DVR-111D 16.02.2010. 23:19 T24610

status: user
broj poruka: 120
Ljudi imam problem sa citacem. Nece da mi cita DVD cd-ove a obicne mi cita. Sta tu moze biti problem? Krene da ga cita pa onda stane. Da li mu je potrebno ciscenje lasera da se malo osvezi?

kumplung,ajnslag,sofer-sajbna,kurbla,gurtna,rotor,stator,
felna,rikverc,karter,sajtna,alnaser i karburator. Retrovizor,
cincilator,pakna,ventil i ratkapna,bobina,akumulator,auspuh,
lamela,klap
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 16.02.2010. 23:24 #189627

broj poruka: 2836
imam taj model i radi kod mene perfektno vec 2,5 god... ne kontam te, `nece da cita DVD cd-ove a obicne mi cita` ? kupi imash disk za ciscenje lasera, kosta oko 200-300din....

Viljuska trt 16.02.2010. 23:29 #189633

Ma imao sam tu proletinju lol. dao sam je nekome. Evo opet pokusah. Ubacim obican cd procita ga. Ubacim 1-2-3-4-5-6 dvd i nista i osmi mi procita. Opet pokusham i opet nista

lamela,klap

dukiduledu imas dve 16.02.2010. 23:54 #189644

broj poruka: 826
laserske diode,jedna za dvd medije,jedna ca cd....ocigledno da ta od dvd-a crkava.ili je zaprljana..
goran27 re 16.02.2010. 23:55 #189645

broj poruka: 372
Probaj na pioneerovom sajtu da skines novi firmware,pa probaj.Ako ne proradi,misllim da ti se smesi kupovina novog.Pozz

Gare87 jok 17.02.2010. 00:11 #189653

broj poruka: 4710

pioneer je to, imao i ja 2 godine, i narezao milione dvd-a, i sad najednom nece da reze, prijavljuje power calibration bla bla bla. Reche mi chovek u servisu da oni tako rade dugo i odjednom nece vishe, pogledao ga za dz i sve ok, ali izgleda laser oslabio!
Tako da probaj sa novim firmware-om ali sumnjam da ce hteti, ali evo novi sam uzo za 1900(samsung), maltene za dzabe, nije neka kinta, a sluzi dosta dugo!!

Viljuska Hvala 17.02.2010. 00:28 #189663

Samo mu je trebalo dobro staro ciscenje sa stapicem za ushi :) Hvala josh jednom drugari

lamela,klap

Pisko Savet 17.02.2010. 19:28 #189881

broj poruka: 6650
Ja bih zamolio sve dobronamerne forumaše da ubuduće ne savetuju kod problema u ČITANJU optičkih medija, flešovanje firmware-a dvd rezača. U firmware-u su sadržani podaci o strategiji snimanja na pojedine medije, pa ako isti nisu prepoznati (jer su noviji od firmware-a), onda rezač primenjune neku srednju žalost što nekada upali a nekada ne. E, kad ne upali - potreban je update. Kod čitanja to nema veze sa životom, čitanje zavisi od ispravnosti - preciznosti mehanike, čistoče i neoštećenosti optike-sočiva i snage lasera. Može nekad i ono malo elektronike da skikne, ili flat kablići koji su....uvek osetljivi... ugavnom, ako se očisti i proradi, ok u suprotnom baci i kupi novo..
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

adamadam Re: Savet 17.02.2010. 20:17 #189895

broj poruka: 397
Samo jedan slucaj da ti kazem, a ti me ispravi ako gresim

Skoro sam rezao drugarici neke serije na dvd, njen komp ne ucita, pa ponovo drugi media drugi rezac itd, da ne nabrajam, onda lepo zadnji firmware za njen dvd rezac posto je bio na sajtu noviji .... flesh.... i gle cuda sve diskove koja sam narezao je poceo citati jako lepo i brzo.... tako da ima nesto i u tome.... mozed biti da je moj firmware u pisanju los pa zato i njen nece da cita, ali....sve reseno za sada

Pozz

:: Ja bih zamolio sve dobronamerne forumaše da ubuduće ne savetuju kod problema u ČITANJU optičkih medija, flešovanje firmware-a dvd rezača. U firmware-u su sadržani podaci o strategiji snimanja na pojedine medije, pa ako isti nisu prepoznati (jer su noviji od firmware-a), onda rezač primenjune neku srednju žalost što nekada upali a nekada ne. E, kad ne upali - potreban je update. Kod čitanja to nema veze sa životom, čitanje zavisi od ispravnosti - preciznosti mehanike, čistoče i neoštećenosti optike-sočiva i snage lasera. Može nekad i ono malo elektronike da skikne, ili flat kablići koji su....uvek osetljivi... ugavnom, ako se očisti i proradi, ok u suprotnom baci i kupi novo.
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
::
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs