Za admnine.....ajmo na posao, pravite User benchmarks podforum i da se to sredi i svi testovi tamo stave....stvarno krajnje je vreme....ovo ljudi rade da bi nekom bilo korisno a nema smisla ako je razbacano.
Bilo ko, ko ne radi backup, nije zdrav, bio to SCSI 15k, RAID xx, IDE, SAS.....svejedno je.
Inače ovo mi je 6-ti RAID0 niz, i nijednom nisam izgubio podatke. Od HighPoint-a na ABIT BX-133 Raid ploči, preko 3COM-a, i Silocona i tri Intela...uvek dobro ohlađeni, u dobrim kućištima, minimalna fragmentacija itd. Nije za svakoga RAID, naročito ako mu ne treba.
I pored svega ovoga, RAID0 gubljenje podataka je preuveličano i generalno se prenosi informacija...brzo...ali brzo crkne - NETAČNO.
@mighty Verovatno to što je jedna particija sa njega sistemska ima blagog uticaja. Taj rezultat 6400AAKS-a je identičan sa dva WD800JD u RAID-u 0. Bez obzira na testove, osećaj ubrzanja u radu i kopiranju fajlova, velikih i malih se stvarno je osetan ipak su tu dva diska sa 32-mb keša...pored ostalog.
gubljenje podataka uvek je krivica usera.Bax ako mi verujes ,apsolutno nijedan problem sa raid0 na AMD chipsetu to radi ko sat,a isto to znam i za Intel chipset kada se konfigurise na raid 0 posto drugar ima isto Intel chipset u raid 0.Napredniji je interface raid od ide to je sigurno zbog mogucnosti visestrukih konfiguracija HDD-a.
Dve godine u radu Raid 0 2*WD640AAKS, problema nije bilo. Čak i bez UPS-a :)
Naravano, sve što je bitno je backup-ovano na još dva mesta - i ne na istom računaru. Samo nenormalne ili potpuno neodgovorne osobe ne rade backup, ako im podaci služe za posao ili im nešto znače.
Nisam pomenuo AMD, niti koliko on ima ili nema problema sa RAID nizovima.. Tema nije o AMD-u niti ima potrebe da bude. Inače SiliconImage 3114c koji sam koristio je bio na NF4 Ultra ploči, ali to je trenutno nevažno za temu.
Re: Ono da budemo iskreni komplikovaniji je za konfigurisanje raid0
13.02.2010. 23:02
status: admin broj poruka: 876
Iskreno, nema tu neka nauke zbog toga raid preporučujem svima koji imaju mogućnost za isti. Najsporija komponenta u sistemu jeste hdd a, raid doprinosi da se hdd ubrza i to vidljivo.
:: od ide i treba preporuciti ljudima ako misle da im je komplikovano neka idu na IDE interfejs ,RAID je ipak za poznavaoce IT .
Kao što reče bax, siguran je kao i svaki drugi single hard. Eto, da kažemo da je nesigurniji od single samo zato što je u pitanju 2 i više diska i verovatnoća je da će se pre neki disk pojaviti. U svakom slučaju, bilo single ili raid, backup se radi svakodnevno tako da u bezbednosti podatka nema razlike.
da se ranije raid koristio softverski pa je to bio problem za češće `pucanje` raid-a ali sada svaka moderna ploča poseduje hardverski raid tako da je to prava stvar.
Video sam i mislim da je predlog na mestu i to je sve što mogu reći. Znači, potrebno je tako nešto forumu a, kada će biti moramo da sačekamo Željka koji je održava forum.
:: :: Mišo, jesi video boldovan text....Za admnine.......ima šanse za tako nešto :: ::
:: :: Video sam i mislim da je predlog na mestu i to je sve što mogu reći. Znači, potrebno je tako nešto forumu a, kada će biti moramo da sačekamo Željka koji je održava forum :: :: :: :: :: Mišo, jesi video boldovan text....Za admnine.......ima šanse za tako nešto :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.