Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
SSD hard
STRANA 1 OD 1
Stripy SSD hard 13.02.2010. 19:03 T24514

status: user
broj poruka: 4163
Planiram da se častim sa jednim SSD hardom. Radiće na platformi 770 sa atlonom 250 i treba da mi zameni sistemski hard disk. Interesuju me iskustva vas koji ste ih kupili, kako su se pokazali u radu, da li su toliko brži kao što piše itd. Meni u suštini završava posao 32Gb.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misafloyd Odg... 13.02.2010. 20:03 #188835

broj poruka: 321
Imam SSD iz potpisa ... Potpuno sam zadovoljan ... NIkakvih problema nisam imao , sto se tice brzne , oko 150MB/s ...

Javice se valjda jos neko , da iznese svoje misljenje ...

Poz !

Asus P7H55D-M EVO
Intel G6950 @ 3740MHz 1.2V
2x2GB DDR3 1600MHz Patriot
Sapphire ATI 5870 1GB DDR5
SSD 128GB Chaintech APOGEE
Samsung SyncMaster T260
Thermaltake Toughpower 1000W

nenika2009 evo 13.02.2010. 20:31 #188843

broj poruka: 1083
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=24444&forid=11&katid=2

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

Erestun re 13.02.2010. 20:33 #188844

broj poruka: 1797
Ne mislim nista lose i siguran sam da si greskom napisao, ali SSD je jedno, a Hard Disk drugo.
SSD (Solid State Drive) i HDD (Hard Disk Drive)

Stripy Re: evo 13.02.2010. 20:42 #188847

broj poruka: 4163
U YEBOTE Definitivno razlika do yaya.

@erestun
lapsus... fala za ispravQ

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=24444&forid=11&katid=
::
:: ==============================================
:: KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVN
mighty Kingstone 13.02.2010. 20:51 #188850

broj poruka: 1670
Imam dva SSD-a, jedan Kingston V+ 64GB u laptopu i Kingston V40GB u desktopu.

V+ ima Samsungov kontroler i nand i nije loš, ali je preskup za ono što nudi. Srećom bio je poklon, a poklonjenom konju u zube se ne gleda. Da ne shvatiš pogrešno, laptop mnogo življe reaguje, programi se startuju za sec baterija traje bar pola sata duže i ništa se ne čuje dok laptop radi, moj prigovor je isklučivo na cenu.

V40 (Kingston V 40GB) mi je u desktopu i zamenio sam RAID 0 od dva WD6400AAKS-a. Nikad lakša odluka, vredi svakog dinara koji sam dao za njega. U suštini to je pola Intel 80GB SSD-a druge generacije. Intelov kontoler i NAND, jedan od jeftinijih diskova, a ima jedan od najboljih IOPS-a koje sam video, sasvim uporediv sa mnogo skupljim SSD-ovima. Uslovno ogranićenje je 40MB/s write, nametnuto kroz firmware, ali veruj mi, za OS disk to je potpuno nebitno. Ograničava ti samo sekvencijalni upis, u randomu razvaljuje bilo koji HDD. Intalirao sam Win 7 64bit i sve što mi treba od programa (igrice jedino ostavio na RAID-u) i ostalo mi 15GB slobodno.
Sa najnovijim FW možeš da mu uključiš i TRIM, tako da nema problema sa korišćenjem na duže staze.

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9023149

Intel 40GB SSD ti je isto to, samo sa intelovim Brand-om, ali ga nisam viđao kod nas.
nenika2009 .... 13.02.2010. 21:23 #188855

broj poruka: 1083
ovo kupi

http://www.atom.rs/?sid=1785

http://patriotmemory.com/products/eolp.jsp?prodline=4&catid=21&prodgroupid=83

Sa dva ovakva u RAID O ICE PREKO 300Mb sa procesorom na 3100Mz, a sa procesorom na 3800Mz ice svih 2x175=350Mb. (barem se nadam)

=============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

mighty Re: .... 13.02.2010. 21:41 #188858

Nemoj taj nikako.

Patriot WARP V2 koristi JMicron kontrolere. To su generalno najlošiji kontroleri koji se koriste u SSD-ovima. Probao sam SSD-ove sa Intel, SAmsung i JMicron kontrolerima, takođe i pročitao gomilu review-ova za ostale.

Jedini SSD-ovi koji ti garantuju dobre performanse u nižim cenovnim klasama (Čitaj manje od 250EUR) jesu oni sa Intelo-ovim kontrolerima.

A JMicron je smeće, i samo to ću da kažem. Diskovi sa njima se reklamiraju da imaju veliki sekvencijalni read i write, a u randomu su g*vna živa. Gori od običnih HDD-ova.

Dok ne se SSDovi sa Sandy Bridge kontrolerima ne spuste u razumni cenovni opseg, po meni jedino Intela vredi gledati (ok, i par SSD-ova sa novijim Indilinx, kontrolerima, al njh sam slavo viđao kod nas).
mighty A za JMicron 602 kontroler 13.02.2010. 21:54 #188861

Dovoljno je samo da pročitaš naziv ovog članka :)

http://www.tomshardware.com/news/ssd-jmicron-jmf602,7057.html

Imaš još milion članaka vezanih za isti.

Koristi se u Patriot Warp, Kingston V (64 i 128GB, 40GB na sreću ima Intel-a), Silicon Power 64GB i još gomili jeftinih SSD-ova. Zato i jesu jeftini.

Samsung nije loš za jeftinije diskove, zavisno zašta ti treba, ali za OS drajv, nije ni približan Intel`ovim diskovima.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs