Znam da je razlika uocljiva, ali me interesuje da li se isplati davati dinar po RPMu i jace i samo 74gb? preko 15 somitja je hard. Verovatno je bolje SSD, samo da jos malo spadnu cene.
Da li si obratio paznju da je disk iz linka SCSI? Znaci da ti treba kontroler za njega. Koliko znam u poslednje vreme nisam video ni jednu desk top plocu da ima integrisan SCSI kontroler. Ovaj disk je predvidjen da ide u neki server, a ne u obicnu kucnu masinu. Sto se ispativosti tice, isplati se onome kome je brzina primarna stvar, pogotovo ako se uzme u obzir da je jos uvek brzuna HDD-ova najmanja u racunarima i samim tim su diskovi usko grlo.
... pricao nesto tipa da je bilo problema sa ovim SSD diskovima, kao jos nisu skroz razvili tehnologiju, kao nesto se tripuju diskovi, pa se ne isplati jos kupovati... Ne secam se vise detalja, valjda je to negde citao po netu, jel zna neko nesto o tome???
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.