imam ovo cudo skoro godinu dana - garancija 3 god... pretpostavljate crko. E sad, sta mene zanima, ako ja njima reklamiram HDD, oni meni uzmu hard i daju mi drugi ili mi vrate pare... i to je jasno. Sta se desava sa mojim podacima sa diska? imam neke isuvise bitne stvari na njemu da bi samo tako dao nekome ko ce malo da se zajebava sa njim da ga popravi i formatira pola mog zivota i proda ga kao polovnog :D ili cak fino upakuje i proda kao nov xD salim se, to je nebitno...
jel moze neki pametan predlog kako da skinem te podatke?
Zavisi na koji način je vrisnuo. Ako je crkla elektronika, kupi isti takav ispravan, prebaci elektroniku i stvar je rešena. Ako je crkla mehanika, e yebi ga, ili ga odnesi nekom šabanu koji će da pokuša ono što si već probao (get data back) ili ga odnesi u help disk. Imaju najprofesionalniju opremu u gradu i ako može da se spasi disk oni će ga spasiti. Samo da znaš da košta...
ok, a kako da ustanovim da li je lelektronika ili mjetal? kad ga stavim na drugi komp ne vidi ga. fala znam da niko ne snosi odgovornost, samo mi je stalo do podataka :D
i kolko to moze da kosta? tipa 1000 dinara ili tipa ko novi hard ili tipa 100 maraka? :D
Pa ako je disk totalno mrtav 90% je šansa da je crkla elektronika i u tom slučaju da sam na tvom mestu kupio bi drugi takav ispravan i zamenio bi istu.
Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: :: ok, a kako da ustanovim da li je lelektronika ili mjetal? kad ga stavim na drugi komp ne vidi ga. fala znam da niko ne snosi odgovornost, samo mi je stalo do podataka :D :: :: i kolko to moze da kosta? tipa 1000 dinara ili tipa ko novi hard ili tipa 100 maraka? :D
dodao bih , isto tako sam i ja imao problem sa Seagate-om od 500g, kod jednog se desavalo da blokira na postu, a kod drugog da nije hteo da ga prepozna BIOS, oba harda nisu pokazivala znake kao da su mehanicki neispravna, posto sam imao jos jedan ispravan, identican, menjao sam elektronike, ma kakvi, nije hteo i dalje da radi..
NEEEEEEEEEEE... znaci bezobrazno su skupi, ali ne osudjuem, moze im se... neka, radije cu svu muziku ispocetka da pravim nego da im dam 20k. mada mozda tako pricam zato sto sada nemam 20k :)
servis prijatelju kolko bi mi ti para uzeo da zamenis lelektroniku :) nista ja tu ne bi dirao... cistio sam graficku prosle nedelje i ogrebo sam je i sad ne radi... ne bi ja tu nista dirao... od nove godine sam baksuz!
:: :: NEEEEEEEEEEE... znaci bezobrazno su skupi, ali ne osudjuem, moze im se... neka, radije cu svu muziku ispocetka da pravim nego da im dam 20k. mada mozda tako pricam zato sto sada nemam 20k :) :: :: servis prijatelju kolko bi mi ti para uzeo da zamenis lelektroniku :) nista ja tu ne bi dirao... cistio sam graficku prosle nedelje i ogrebo sam je i sad ne radi... ne bi ja tu nista dirao... od nove godine sam baksuz!
Bezobrazno skupi :D Odnesi bilo gde u inostranstvo pa da vidis koliko ce da kosta, nisu tolike cene tek tako, a to sto nas narod potcenjuje ono o cemu nista ne zna je prica za sebe.
A na ove gluposti od servisera racunara `Samo zamenis elektroniku i disk proradi` zaboravi. Kod svih novijih diskova je elektronika jedinstvena i postoji otprilike 1 promil sansi da nadjes identicnu.
Sem vec navedene firme imas i https://www.datasolutions.rs i to je to sto se tice ozbiljnog spasavanja podataka u Srbiji
:: :: NEEEEEEEEEEE... znaci bezobrazno su skupi, ali ne osudjuem, moze im se... neka, radije cu svu muziku ispocetka da pravim nego da im dam 20k. mada mozda tako pricam zato sto sada nemam 20k :) :: :: servis prijatelju kolko bi mi ti para uzeo da zamenis lelektroniku :) nista ja tu ne bi dirao... cistio sam graficku prosle nedelje i ogrebo sam je i sad ne radi... ne bi ja tu nista dirao... od nove godine sam baksuz!
shto se tice cena spasavanja podataka, ja mislim da su cene ok, jer bukvalno oni vam spasavaju glavu u nekim situacijama. A mislim da su njihove mushterije ozbiljni klijenti (ne kazem da su ostali ne ozbiljni), pod tim mislim na ljude koji rade neke ozbiljne poslove na racunaru, neko projektovanje, programiranje, web itd itd od cega zive i od cega zaradjuju pare, pa ako im nekoliko trenutnih projekata pukne, naravno da ce da plati 20k dinara da to vrati... A ono otishao hard sa 50 000 pesama, 300gb divx i serija i 18 HD filmova... Ma to bi bilo smeshno da se placa, ionako sve to moze ponovo da se skine...
pa i dalje mislim da je bezobrano to da logicki kvar - bez poprvljanja HDDa kosta 8.000 din, a to poredjenje sa inostranstvom nije na mestu, ali necemo o tome...
nije meni ni do filmova ni do muzike, to imam sve na cd-ovima, ali imam slika i snimaka koji su mi bitni... :(
nisam ja profesionalac neki, ali vec 7 godina iz hobija izucavam audio produkciju i zvuk, i imam mnogo projekata, semplova i... ma nebitno, opet sam se iznervirao sad :S uglavnom, nedam 20k pravicu ispocetka... :)
ne osudjujem njihove cene, kao sto rekoh vec moze im se. malo ljudi se bavi takvom vrstom popravki i njhovo je pravo da odrede cenu svog posla pa ko ima/kome treba nek plati...
:: :: pa i dalje mislim da je bezobrano to da logicki kvar - bez poprvljanja HDDa kosta 8.000 din, a to poredjenje sa inostranstvom nije na mestu, ali necemo o tome.. ::
Nije 8000 mnogo zato sto je firma u pitanju, troskova koliko hoces a trziste malo i nikakvo A poredjenje sa inostranstvom jeste na mestu iz razloga sto kontroleri na kojima se radi i koji nisu nimalo jeftini kostaju maltene isto i firmu u Srbiji i firme iz zapadne Evrope gde je standard neuporedivo visi. Uz to cesto nije moguce ovde pronaci disk za rezervne delove, a gde je potrebno da se poklopi mnogo vise stvari od samog modela kao sto vecina ljudi misli, pa kada ga narucis od preko (cena diska + slanje + porez + carina + spedicija) ispadne fina cifra a neki Nemac, Italijan itd nema takvih troskova. Odoh u off jbg, moja poenta je bila da ne treba olako suditi o stvarima o kojima se ne zna dovoljno.
Evo i ja da se javim posto ` stucam ovde`. Ja kao vlasnik HelpDisc Doo sam odgovoran za cenovnik. Mislim da nije lepo nekome govoriti da je bezobrazan samo zato sto ne vodis racuna o svojim podacima vec stvar prepustas slucaju. Dugo sam smisljao analogiju i otprilike to izgleda ovako. Ujutru 400gr bureka, pljeskavica na podne a pizza za veceru izmedju Coca Cola ili McDonald. Od vezbe samo mish. I sad odem kod lekara i njemu se zalim sto tranplantacija srca kosta 100 000e . Da li su skupi lekovi za holesterol i trigliceride ili je skupo ubijati sebe polako.... Ako se manemo analogija imamo jedan primer konkretan. Disk WD 1Tb. Musterija donela izbrisala sliku pre 3 meseca. Instalirani svi zivi programi za spasavanje izvuceni podaci na istu particiju... Potreba je jedna slika coveka koji nije vise medju zivima. Izredjalo se 3 majstora pre nego sto je dosao disk u kod nas u HelpDisc. Standardna procedura je takva da se disk obavezno isklonira 1-1 da ne bi pravili iste greske kao i majstori koji su i zeznuli celu stvar. Vreme trajanja 5-7 sati. Analiza takvog clon diska 3-4 sata. Posto je utvrdjeno da se vracaju fajlovi samo oni koje su vec majstori snimili ostecene na predmetnu particiju skeniramo jos jednom disk po tipu (trazimo slike ). Skeniranje i kopiranje 10 sati. Pregled tih fajlova ( priblizno 10 000 slik ) 2-4 sata. Sve ukupno 5 plus 3 plus 10 plu 2 kolko mu to dodje tri radna dana? Za 8 000 jeste bezobrazno. Zakljucak da kako momci iz konkurencije traze bolje partije preko mozda Srbija ostane bez ijedne firme koja ce to da radi. Ako je bezobrazno 8 000 za logicki kvar zar nije smesno jeftino 24 000 za zamenu glava? Mi spasavamo podatke, ne bijemo nikog da ih gubi. Nasa cela reklamna kampanja je da je Minut do dvanaest i da je upravo sad pravo vreme za backup. Pa sta treba da idemo od vrata do vrata da vicemo ljudima da backapuju podatke. Ako ipak neko ne poslusa mi smo tu da pomognemo ako mozemo. Pozdrav Nikola ( ako neko hoce da se upozna sa nacinom rada i poslovanjem pozvan je da dodje rado cemo odvojiti vreme ) http://www.helpdisc.rs
Btw, mi smo jedna u manje od 10 Firmi u svetu koja moze da resi sve probleme vezane za taj tip WD diska. O kompleksnosti problema moze da posvedoci i konkurencija ( sto je dodatno priznanje ) http://www.helpdisc.rs
Pa nece da neko da pare da mu izvuce neke totalno nebitne podatke, tipa neki filmovi, muzika itd. nego kao sto je vec dole naglaseno, projekti, neke bitne stvari, tipa odradi neko projekat od nekoliko hiljada evra, ostane na hardu, hard crkne, odnese u help disc da mu povrate podatke onih 100 evra ce mu biti nista. Licno su i za mene cene previsoke, ali ovo ce vecinom placati firme ili neko kome se na hardu nalazi toliko bitan podatak da mu je novac koji ce dati firmi najmanji problem. Inace help disc i nacin njihovog rada, tj. kako sve mogu da izvuku lici na one iz filmova o tajnim agentima i tako tim cudima :). Samo napred retko ko tako profesionalan postoji u Srbiji u predelu It-a :).
Da se razumemo, 8 soma jeste mnogo za nase uslove, ali kome treba i kome je hitno nije skupo. Mnogo jeste, skupo nije. Ja npr, da sve to radim sto je gospodin izneo, za 3000 ne znam da li bih radio, jedino ako mi bas treba kinta. Tebi/nama je skupo zato sto treba da spasimo downloadovane igrice i filmove i rzne gluposti koje opet mozemo da skinemo, a zamisli nekog biznismena kome ode hard sa vrednim projektima i ko zna kakvim sranjima? Pa, recimo da studiram nesto vezano za arhitekturu i pravim razne projekte na racunaru, sta ti ja znam, i rikne mi HDD, dao bih i za logicki kvar 15 somitja ne znam odakle i kako, ali bih dao. Jbg, da je jednostavno, svi bi to radili, ali posto nije, to je ta cena. A mozda kod njih ima mesta i za neki dogovor... .)
Edit: Jbg..kucao sam po` sata :D, prestize me kolega
dobar dan, jeste li resili problem za hardom? ja nudim ispravnu elektroniku staru 4 meseca razlg je sto sam otvorio hard i sad usla prasina otisli esktori nema sanse da radi na srecu pocupao sam podatke a sad mi ne treba hard imam model WD500AAKS-00V1A0 ako treba slikacu elektroniku.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.