videh na netu da imaju USB 3.0 i HDD sata 3 PCIe kartice, e sad mene interesuje da li moze to da se cusne u PCIe 16x jer nemam ni1 PCIe 1x, a imam 3 16x, malo sam guglao i nisam nasao pa ako neko znade neka javi, inace je ploca DFI 790FXB-M2RSH
Ploca koju posedujes je OC ploca(u neku ruku High-end ploca) i nije za tu svrhu,tj PCIe1X je standard za ploce koje nemaju taj broj PCIeEX16X slotova tj. trzisno su orijentisane na proizvodnju sa maximum 2 PCIeX16X,low,medium,high segment.
Opet,ekonomski gledano broj ploca bez PCIex1x slotova je u toj meri mali da je proizvodnja bilo kakve serije ekonomski neisplativa.(broj ljudi koji bi entuzijasticno kao ti to trazili je minoran)
Posebno imajuci u vidu cinjenicu da PCIex 16x slot ima jednu totalno drugaciju namenu,tj. je slot veceg bandwidth-a pa bi samo iskoriscenje istog opet povuklo ekonomsku neisplativost.
Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.
My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese people
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.