Ubacivanje drugog hard diska radi kopiranja fajlova
STRANA 1 OD 1
Flynn
Ubacivanje drugog hard diska radi kopiranja fajlova
06.02.2010. 23:42
T24319
status: user broj poruka: 249
Naime drug bi da dodje i donese svoj hard disk da ubacim u moj komp radi kopiranja vecih fajlova na njegov hd. Ja zamisljam da samo treba da povezem kablove i da ce windows da me upita sa kog da butujem odaberem sa mog hd-a i kopiranje moze da pocne. Dal gresim, da ne nosi dzabe hard disk ccovek
Re: Ubacivanje drugog hard diska radi kopiranja fajlova
06.02.2010. 23:46
status: user broj poruka: 9459
Ne gresis.Sve si rekao,i radice to bez problema,kao sto si i zamislio.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Naime drug bi da dodje i donese svoj hard disk da ubacim u moj komp radi kopiranja vecih fajlova na njegov hd. Ja zamisljam da samo treba da povezem kablove i da ce windows da me upita sa kog da butujem odaberem sa mog hd-a i kopiranje moze da pocne :: Dal gresim, da ne nosi dzabe hard disk ccove :: :: Ako ima veze obojica imamo sata hard diskov ::
Povezuješ li ATA ili SATA hard? Ako povezuješ SATA bitno je da je tvoj nakačen kao master. Recimo ako imaš 4 sata priključka najčešće su 1 i 3 master a 2 i 4 sekundarni što znači sledeće, ako je tvoj hard vezan na sata 1 a njegov vežeš na sata 2,3 ili 4 neće biti nikakvih problema. Ako je tvoj vezan na drugom sata konektoru, a njegov vežeš na prvi, sistem će automatski da se podiže sa njegovog. Za ATA - možeš da ga zakačiš na kabl sa još nekim postojećim hardom ili optikom ali vodi računa da jedan mora da bude džamperisan kao master a drugi kao slave. Ako je sam na kablu džampovanje nije potrebno. Najbolje po vezivanju da prvo uđeš u bios i vidiš boot order po kome će se bootovati sys
:: Povezuješ li ATA ili SATA hard :: Ako povezuješ SATA bitno je da je tvoj nakačen kao master. Recimo ako imaš 4 sata priključka najčešće su 1 i 3 master a 2 i 4 sekundarni što znači sledeće, ako je tvoj hard vezan na sata 1 a njegov vežeš na sata 2,3 ili 4 neće biti nikakvih problema. Ako je tvoj vezan na drugom sata konektoru, a njegov vežeš na prvi, sistem će automatski da se podiže sa njegovog :: Za ATA - možeš da ga zakačiš na kabl sa još nekim postojećim hardom ili optikom ali vodi računa da jedan mora da bude džamperisan kao master a drugi kao slave. Ako je sam na kablu džampovanje nije potrebno. Najbolje po vezivanju da prvo uđeš u bios i vidiš boot order po kome će se bootovati sys :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.