Kako da updatuje firmware na gore pomenuti dvd-rw? Uzeo sam ga od devojke posto je zeza. Neke dvd diskove jedva cita, neke ne, ali kad god se ubaci neki disk lampica za hard/proc se upali i tako stoji. Imam garanciju jos 10 mes. ali nikako ne mogu da dobijem Pc centar u Bg-u. Zvao sve brojeve, trazio na 988 ali dzabe. Nema pojma od njih. Pozdrav
:: Kako da updatuje firmware na gore pomenuti dvd-rw? Uzeo sam ga od devojke posto je zeza. Neke dvd diskove jedva cita, neke ne, ali kad god se ubaci neki disk lampica za hard/proc se upali i tako stoji. Imam garanciju jos 10 mes. ali nikako ne mogu da dobijem Pc centar u Bg-u. Zvao sve brojeve, trazio na 988 ali dzabe. Nema pojma od njih. Pozdrav
Čak i da iskustva ne pokazuju da je optiarc postao kanta, flešovanjem popravljaš strategiju narezivanja i prepoznavanja dvd medija, ako ne budu pravilno prepoznati ili neka standardna procedura - stragegija narezivanja - bude neefikasna kod nekog novog medija. Za cd-e to skoro i ne važi a za čitanje - NEMA NIKAKVE VEZE. Čitanje medija je stvar ispravnosti optike i elektronike. Sve što možeš je čišćenje sočiva lasera ako nema nalepnica koje poništavaju garanciju ili, što je bolje - istrajavanje na garanciji jer tu po meni nema pomoći. To je shit i biće ti zamenjen još gorim shitom pošto, kako vidim, svaka nova serija je gora od prethodne.... brendovi i fetiši kakvi su NEC i Sony jedini su razlog što ne udaramo na sva usta kakvo je to sran*e od uređaja. Da ih pravi Benq, LC power, AMD ili ATI, nastalo bi ludilo. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Ma u redu je sve to, imam garanciju, ali sta cu kad ne mogu da nadjem PC Centar. Zvao ih na dva broja, dobio treci na 988 ali dzaba. Kao da su u zemlju propali. Na jednom zvoni a niko se ne javlja, drugi nepostojeci, treci momentalno izbacuje... Sta cu? Mislio sam jos to da probam...
Napale ljude koji se ne razumeju u kompjutere na razne fore sa kreditima, uvaljuju teški treš, a pritom su skupi do zla boga. Kupio sam kod njih u Sremskoj Mitrovici Altec ATP-3 zvučnike davne 2003. kada su još bili OK. Sada, ni da me mole ne bih kupio ništa kod njih.
Ako kojim sluchajem dobijesh tu prodavnicu menjaj ga za neki drugi zivota ti, i da isto i ne preporuchujem pioneer, evo meni pocheo da otkazuje, tj stalno prijavljuje power calibration error tako da mu ne gine zamena(tj kupovina drugog). Mada i ne znam vise koji od dvd-a danas imaju kvalitet!!
Poslednjih 2-3 godine, izbor rezača se svodi na Samsung, Samsung i Samsung, pa tek eventualno na nešto četvrto. Imam ih dva komada (183A i 223F), i šljakaju odlično.
i ja sam kupio jedan sony-nec tj Optiarc pre par godina... posle 6 meseci nije htio da cita ni diskove koje je sam narezao, te sam uzeo pioneera-a i otad nemam problema. Da stvar bude smeshnija, imamo na poslu nekoliko komada DVDRW-a zadnje serije Sonyja (pre integracije), i fenomenalni su, citaju diskove koje nijedna mashina ne moze da procita... I NEC je bio OK pre integracije (tako mi rekoshe), al otkad napravishe Optiarc.....kao da su se trudili da ga naprave losheg...
7170 i 7173 ... ima tako loših primeraka da je to strašno....7173 na primer ne želi da čita UDF DVD-ove...imbecil od optike. Ako ikad budeš ima prilike, zameni ga. Ne vredi se nervirati.
ja imam 7173s i bas sam juce updateovao firmware sa verzije 1.00 na 1.03 u nadi da ce da mi ucita dvd od 8 GB na kom mi je pes 2010 i opet nista.nista moracu da promenim,hvala sto ste mi otvorili oci.
Da neka dobra firma ode u q. Ko nije mnogo balav, setiće se Teac-a ili TIKIJA kako se kod nas prodavao. Bio je konza, konza, konza... a onda je otišao u qtz jer mu je sve što valja otkupio LG po principu zamene (vi nama to što valja, mi vama pare i to što imamo). Ali LG nikada nije postao ni blizu Teac-a iako je povremeno imao neke dobre modele i serije..... tako eto ode i NEC i Sony.... još samo i da taj ŠmugŠmug pukne i šta mi štrumfovi da radimo, ja ne znam.... Ja sam uglavnom, od tog slučaja sa Teac-om uvređen i iznenadjen. (P.S. imam jedan TEAC CDRW 8X8X32 ako neko hoće.... ne mogu mu ništa, neuništiv je... plaćen je bednih 250 DM iliti sadašnjih 125€.... ) Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Cuvam ga za muzej nauke i tehnike (kad ga konacno naprave....)
Trziste je inace chudo, a Kinezi su extra chudo! Prvo pocnu sa djubre robom koja je najejftinija na trzistu (LG CDRW na pr.), pa kad skupe pare onda kupe TEAC, IBM ...i polako podizu kvalitet, tj oni za razliku od nas ulazu u proizvodnju i tako podizu kvalitet i profit....i ne samo u tehnici, nego bukvalno u svemu... TEAC nisam prezalio, Sony josh manje, josh je samo Plextor ostao kao ime iz davnina...
Ma sve je to otprilike isti qrc.Ne moze ni jedan uredjaj tog tipa da ti pruzi nekakvu visoko-postotnu sigurnost,a da ne kazem pouzdanost.Mnogo je tu zakinuto u kvaliteti takove precizne mehanike koja bi pruzila tom uredjaju da funkcionise neko dulje vreme.
Isti je slucaj sa nekadasnjim VHS uredjajima,mnogo mehanike,jbg,ako znas na sta mislim!Brrr,krrr,crrr,prc i gotojo,`ebiga:)Inace po meni jedan od najkomlikovanijih el.-mehanickih uredjaja siroke potrosnje svih vremena,neka mu je laka deponija:)
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: Cuvam ga za muzej nauke i tehnike (kad ga konacno naprave.... :: :: Trziste je inace chudo, a Kinezi su extra chudo :: Prvo pocnu sa djubre robom koja je najejftinija na trzistu (LG CDRW na pr.), pa kad skupe pare onda kupe TEAC, IBM ...i polako podizu kvalitet, tj oni za razliku od nas ulazu u proizvodnju i tako podizu kvalitet i profit....i ne samo u tehnici, nego bukvalno u svemu.. :: TEAC nisam prezalio, Sony josh manje, josh je samo Plextor ostao kao ime iz davnina.. ::
Losh kvalitet robe = pre ce crci = pre ces kupiti novi = vishe para za proizvodjacha....
Bash neshto gledam moj frizider, koji sam nasledio od pokojne babe i koji josh uvek radi, zadnjih 20 godina bez ikakvih popravki, a kupljen je negde 1970-te verovatno... I keva ima jedan iz tog perioda, za 30 godina smo mu jednom zamenili nesto oko motora i gumu na vratima....
Ajd danas kupi frizider koji ce toliko trajati...od bilo koje najskuplje Brand firme... Al tada se nisu sklapali u Kini....nego u SFRJ...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.