Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Win 7 i DVD-RW
STRANA 1 OD 1
Modena Win 7 i DVD-RW 26.01.2010. 11:52 T24032

status: user
broj poruka: 497

Instalirao sam Win 7 ultimate x86 i jedino imam problem sa dvd rezacom.
Problem je kada se ubaci bilo sta cd ili dvd upali se crvena lampica od hard diska koja se posle toga ne gasi,masina se toliko uspori da se mora resetovati a naravno disk se ne ucita.
Da napomenem preko tog dvd rezaca sam instalirao win 7 a device manager kaze da radi propisno.
Pretpostavljam da bi firmware trebao da se apdejtuje ali me zanima sta vi mislite.
Konfiguracija je sledeca
amd 5000+
biostar tf 560 a2+
2gb 800mhz transcend
4850 512mb
hdd 320gb sata II WD
i pomenuti rezac je LG GH 20NS15
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Stavi drugi DVD ako imas pa probaj sa njime 26.01.2010. 12:56 #184016

broj poruka: 7723
Meni tu nesto lici da je DVD neispravan,jer deluje kao da laser ne moze lepo da ucita i zaglupljuje bus.
Pisko Sex 26.01.2010. 19:07 #184093

broj poruka: 6650
Kao i kod mnogih drugih stvari kod računara, probaj turi-vadi metodu. Izvadi taj dvdrw, upali mašinu bez njega, pregledaj ga vizuelno sve sa kablići, ako znaš, rasklopi i očisti (osim ako nije skroz nov), ugasi pc pa ga ponovo priključi i uključi i vidi šta se dešava. Nekad pomaže da to uradiš i iz device managera, deinstaliraš uređaj, restartuješ pa šta bog da. Malo je i brže od prvoopisane metode.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Modena hvala na odgovorima 26.01.2010. 21:43 #184137

broj poruka: 497
nisam napomenuo da imam pored win 7 i win xp u kojem dvd radi sasvim ok kao i to da se radi o sata urdjaju.Ubacio sam neki prastari cd sa kojim win7 radi normalno.
Verovatno je da se ova optika koju imam i win 7 ne mirisu.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs