Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
DVD-RW sata stanje lampice?
STRANA 1 OD 1
slavoljub6 DVD-RW sata stanje lampice? 26.01.2010. 08:03 T24028

status: user
broj poruka: 39

Sve vreme diodica na prednjoj strani dvd-rw pioneer je ukljucena, da li je to tako i kod vas ili ne. Ne svetli bas punim intenzitetom ali svetli.

Inace imam povremeno problema sa bootovanjem i mislim da je bas dvd problem.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 26.01.2010. 08:22 #183959

broj poruka: 4163
Skini sata kabl i ako i dalje svetli riknula mu je elektronika

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

gilopile Da se nadovezem... 26.01.2010. 09:05 #183963

broj poruka: 9459
Da li ti on uopste cita diskove?Jer ako imas problema sa citanjem diskova,bice ti usporen deo pred login win-a,ako je cd/dvd medij unutra.Ako je problem u prijavi hardvera pri boot-ovanju,onda je elektronika,ili kablovi.

Sto se tice LED-a,svakako nebi smela biti konstantno upaljena(pogotovo ako medij nije unutra).

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Sve vreme diodica na prednjoj strani dvd-rw pioneer je ukljucena, da li je to tako i kod vas ili ne. Ne svetli bas punim intenzitetom ali svetli.
:: Inace imam povremeno problema sa bootovanjem i mislim da je bas dvd problem
MilosNBG ... 26.01.2010. 09:22 #183964

broj poruka: 1586
Vidjao sam na Pioneer 116-icama da hoce LED da tinja. Takav je i moj vec godinu dana ali nema problema u radu ni pri bootovanju. Ili ga prbaj na drugoj masini ili izmenjaj kablove. I kako ti se manifestuju ti problemi sa bootovanjem?

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

slavoljub6 Problemi pri bootovanju su sledeci 26.01.2010. 19:25 #184101

broj poruka: 39

Postoji vise varijanti problema

- Kada je first boot device dvd-rw desava se da jako dugo nakon uvodnog ekrana na crnom ekranu blinka beli kursor u gornjem levom uglu i to skoro redovno prilikom prvog jutarnjg starta, obicno je potreban restart posle toga i tada se digne sistem

- Kada je hdd first boot device desava se da ( povremeno) prilikom bootovanja bios ne vidi dvd-rw i tada podizanje win traje jaaaaako dugo i obicno je i u ovom slucaju neophodan restart i ako se podigne win

- Povremeno i u radu dolazi do blokada wina
- Povremeno se sa dignutim winom ne vidi dvd-rw u my computeru
- Kada dvd radi onda cita korektno
- Dilema je bila dvd ili motherboard je problem ( ili setovanja biosa ), ali je verovatno dvd
- Ostavljena je konfiguracija da radi bez njega neko vreme pa ce se zakljuciti

gilopile Re: Problemi pri bootovanju su sledeci 27.01.2010. 14:03 #184297

broj poruka: 9459
Promeni mu kabel, i prikljuci ga na neki drugi molex(zbog moguceg loseg kontakta),ako i dalje pravi iste probleme onda moras da pazaris novi,nazalost.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Postoji vise varijanti problema
:: - Kada je first boot device dvd-rw desava se da jako dugo nakon uvodnog ekrana na crnom ekranu blinka beli kursor u gornjem levom uglu i to skoro redovno prilikom prvog jutarnjg starta, obicno je potreban restart posle toga i tada se digne siste
:: - Kada je hdd first boot device desava se da ( povremeno) prilikom bootovanja bios ne vidi dvd-rw i tada podizanje win traje jaaaaako dugo i obicno je i u ovom slucaju neophodan restart i ako se podigne wi
:: - Povremeno i u radu dolazi do blokada win
:: - Povremeno se sa dignutim winom ne vidi dvd-rw u my computer
:: - Kada dvd radi onda cita korektn
:: - Dilema je bila dvd ili motherboard je problem ( ili setovanja biosa ), ali je verovatno dv
:: - Ostavljena je konfiguracija da radi bez njega neko vreme pa ce se zakljucit
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs