Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem (HITNO)
STRANA 1 OD 1
Tr0pIcAn0 Problem (HITNO) 12.01.2010. 00:05 T23652

status: user
broj poruka: 633
Na C particiji sam instalirao Windows 7, trebao mi je i Win xp, napravio sam novu particiju, na kojoj sam install Win xp, i sad prilikom boot-a podize direktno XP, ne pita me da izaberem Win 7 ili XP..Jel ima neko nekakvo resenje sta da uradim?? Hitno mi je..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 12.01.2010. 00:12 #179746

broj poruka: 2591
Probaj da instaliras EasyBCD mada mislim da on ne radi na XP-u, ali je najjednostavniji! Drugi nacin je da ubacis instalacioni DVD Win 7 i ides na repair pa kucaj: fixmbr... To bi trebalo da popravi master boot record pa da onda vidi oba sistema...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

tortojed EasyBCD radi pod XP-om. Evo linka: 12.01.2010. 00:22 #179748

broj poruka: 10999

http://neosmart.net/dl.php?id=1
Tr0pIcAn0 re 12.01.2010. 00:27 #179750

EasyBCD nece da se pokrene u XPu, a kad ubacim instalacioni DVD, idem na repair, u commanderu kucam `fixmbr` kao da taj fajl ne postoji..Ima jos neka mogucnost?

ICEsd Lako je 12.01.2010. 01:00 #179758

broj poruka: 2158
Ubaci instalacioni dvd od win7(bootuj sa njega komp) i odaberi opciju repari i prati uputstva ona ce sve sama da odradi inace prvo se instalira xp pa onda win7.
Tr0pIcAn0 Re: Lako je 12.01.2010. 01:15 #179760

Odradio sam to, sad podize Windows 7, ali ponovo pri podizanju sistema ne pita koji OS hocu da pokrenem, a meni ce trebati i Win 7 i Win xp..sta sad? :)

:: Ubaci instalacioni dvd od win7(bootuj sa njega komp) i odaberi opciju repari i prati uputstva ona ce sve sama da odradi inace prvo se instalira xp pa onda win7
::
Daum ... 12.01.2010. 01:31 #179762

broj poruka: 12796
Jel mozes samo da obrazlozis poentu instaliranja XP-a pored W7?

mkukic Re: Re: Lako je 12.01.2010. 01:43 #179765

E pa sad instaliraj EasyBCD na Win 7 (na njemu radi) i dodaj XP!
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: Odradio sam to, sad podize Windows 7, ali ponovo pri podizanju sistema ne pita koji OS hocu da pokrenem, a meni ce trebati i Win 7 i Win xp..sta sad? :
:: :: Ubaci instalacioni dvd od win7(bootuj sa njega komp) i odaberi opciju repari i prati uputstva ona ce sve sama da odradi inace prvo se instalira xp pa onda win7
:: ::
Tr0pIcAn0 Re: Re: Re: Lako je 12.01.2010. 01:53 #179767

Evo sta se desava kad pokusam da dodam XP:
http://i45.tinypic.com/2h7jmtl.png
Ne mogu da promenim drive!?

:: E pa sad instaliraj EasyBCD na Win 7 (na njemu radi) i dodaj XP
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: :: Odradio sam to, sad podize Windows 7, ali ponovo pri podizanju sistema ne pita koji OS hocu da pokrenem, a meni ce trebati i Win 7 i Win xp..sta sad? :
:: :: :: Ubaci instalacioni dvd od win7(bootuj sa njega komp) i odaberi opciju repari i prati uputstva ona ce sve sama da odradi inace prvo se instalira xp pa onda win7
:: :: ::
mkukic ... 12.01.2010. 01:59 #179768

Nisam radio sa ovim programom, ali verovatno ni ne treba da menjas drive, jer on dodaje XP na boot record koji se nalazi na Win 7. Samo ga nazovi kako hoces i dodaj. Snimi i restart!

tortojed EasyBCD 1.7.2 ne radi pod XP-om?! Nece biti! Ja sam ga instalisao 12.01.2010. 02:08 #179770

broj poruka: 10999
i u XP-u (SP3, 32bit) i (davno nekad) u Vi$ti (32bit). Nesto si ti tu jace zeznuo...

sich radi sigurno 12.01.2010. 05:26 #179777

broj poruka: 56
Da se ne bi zezao puno,instaliraj prvo XP na C pa onda 7-micu na D,provereno radi!!!Greska ti je u boot loader-u a tu imas puno pisanja i ispravki.

raic re 12.01.2010. 11:05 #179798

broj poruka: 9006
možda da probaš i dualbootpro, možda ti uradi posao

casper Re 12.01.2010. 12:12 #179818

broj poruka: 235

Kao sto rece `sich` prvo instalacija XP pa Win7 i provereno radi i pita te na pocetku da izaberes
sta da butuje, ako ne izaberes sam ce da podigne automat. Win7, (ja sam na lap-u odradio i radi ekstra).
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs