Pre par meseci ne znam ni ja sam kojom magijom, particija je presla u RAW.Njena velicina je 397, ali neki programi prijavljuju da je zazuzeto 269 a drugi 300. Pokusao sam sledece programe:
Get Data Back for NTFS (portable) on je sve pronasao za oko sat i po vremena i pronasao je sve, ali kada sam pokusao da te podatke kopiram na drugi hard nista se ne desava. Dvaput sam pokusao, ne znam da li problem moze da pravi portable verzija programa, posto drugu sa instalacijom nisam nasao
Ontrack Easy Recovery obicna verzija nece da se instalira na windows 7, ubaguje se ceo komp, a portable radi i odma nadje sve i taman kad sam pomislio da sam pronasao resenje, video sam da ne kpira foldere, vec sve fajlove trpa u jedan folder, za ponovo razvrstavanje bi mi trebalo godinu dana
Recuva Je nasla samo 51GB i nije mi bilo jednog celog foldera koji zauzima oko 200GB
Active Partition Recovery Enterprise on je brzo nasao sve, samo sto mi se ne svidja je sto pravi image. Pokusao sam i sa njom, i image je pravila u delovima, dosla je negde do 300GB i prekinuo sam, zato sto mislim da ce praviti image od 397GB i da ce tu uracunati i prazan prostor, a ja imam drugu particiju na koju vracam podatke, a ona ima 394GB, tako da sam prekinuo
E sada skenira EASUS Data Recovery Software pa da vidim sta ce biti sa njim A jel ne postoji neka fora da se prebaci u NTFS bez gubitka podataka, jel raw u stvari onako sirov prostor, pa ga win ne prepoznaje. Unapred zahvalan https://www.hd-space.org
Koristim windows 7, znam za encrypt, koristio sam ga na drugoj particiji i posle odredjenog vremena ga iskljucio, ta particija je normalno radila, ali ovde ne znam sta se desilo. Imao sam tada problem sa operativnim nije hteo nesto da se podigne, cas oce cas nece, pa sam na preporuku nekoga sa berze ovde skinuo program slax i pokrenuo ga, trazi oje restart i posle dva tri dana primetio sam da jedna particija ne moze da se otvori, a to je ova sad.
Ima sve navedene programe, i jos poneki, ali full funkcionalne. Mozes bootovati i sve odraditi iz dosa, ili jos bolja varijanta ti je da taj hdd odneses na masinu pod XPom i pokrenes neki od navedenih progama sa Hirensa.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.