Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
CoolerMaster 4 in 3 device module
STRANA 1 OD 1
GameMaster CoolerMaster 4 in 3 device module 31.12.2009. 00:38 T23335

status: user
broj poruka: 250
ljudi, da li neko ima ovo i kako se pokazalo?

koliko realno vredi polovno?

da li moze da stane u standardna 3 5,25 slota na bilo kom kucistu?

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2542

ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic > CoolerMaster 31.12.2009. 01:10 #176298

broj poruka: 19012
opet s*anje, ja sam imao to, prvo sto je ogromno, zauzima pola kucista, drugo, uopste nije prakticno za montiranje, u mog BigTr Chieftec-a je ulazio jako tesko, nebitno sto je deklarisan za CM kucista, treba da ulazi u SVA, drugo, sto je bitnije, hard diskovi koji su u njemu prave vise vibracija nego u kucistu na 3.5` klasicnim mestima, sto ne valja, zatim od tih silnih vibracija cuje se kao neka limenka, tandrce udaranjem metala o metal, koliko god da stegnes srafove da ga drze, on se i dalje cuje, ali ne non-stop, nego onako iritirajuce, s vremena na vreme, pizdeo sam sa sa tom kutijetinom, pokusavao sam i da stavim hardove koji manje vibriraju, sporije, pokusavao sam slabiji fan, vise srafova koje drze kavez za kuciste, ma nista ne vredi, takodje je materijal los, savija se kao da je od kalaja izradjen, ne znam sta vise da kazem za to, mislim da je dovoljno.

Posle njega sam kupio TT iCage, koji je dosta bolji, ali i dalje tesko ulazi u kuciste, sto me strasno nerviralo, moras da ga nabijas ko sivonja da udje, ostale su crte na njemu od grebanja, ja mislim da je to malo ciganski, ali kako god, bolji je od ovog i bar ne tandrce toliko i hardovi ne vibriraju toliko kao na ovom CM...pre nego sto mozda opet budes sarkastican na ove moje komentare koji su tacni i provereni (probao sam mnogo resenja za hladjenje), predlozicu ti nesto sa cime sam ja napokon zadovoljan, a to je Scythe Himuro, ili bas entuzijasticki Scythe Quiet Drive, ali on je duplo skuplji...
Himuro:
http://www.scythe-eu.com/en/products/hdd-cooler/himuro.html
Quiet Drive:
http://www.scythe-eu.com/en/products/hdd-cooler/quiet-drive-hdd-noiseless-case.html
GameMaster ok 31.12.2009. 01:29 #176306

broj poruka: 250
hvala na iscrpnom objasnjenju, pogresno si me razumeo brate, nisam hteo da takav nekad ispadnem...

respect!

cena himura je 14 e... to mi je puno za cooler za hdd...

ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE

imarkovic > ok 31.12.2009. 02:00 #176318

nema frke.
razumeo sam ja, nego zaboravih da napisem na kraju, prodao sam ga za 500din, samo da ga se otarasim, lik mi dan danas jos nije dao pare, nebitno, mislim da vise ne vredi, takodje sam prodao i iCage za 500din (nov sam platio 900), tako da sam dobro prosao...
Dakle, polovan ne vredi vise od 500-600 din, SA FANOM 120mm, jedino dobro je u tome sto zahvaljujuci fanu 120, hardovi su hladni, ali i prasnjavi .

SkyFire @imarkovic 31.12.2009. 04:49 #176329

broj poruka: 18472
Ni sa jednim sto si rekao se ne slazem uopste..Ne mozes da generalizujes stvari zbog toga sto se tebi nije svidelo..Prvo i najvaznije ovo nije namenjeno za druga kucista osim za CM i to modele Stacker/Cosmos..Obzirom da si naveo te probleme koje jesi ja ih uopste nemam ni najmanje..Da li si se zapitao da to nije upravo zbog toga sto si na slilu pokusao da stavis nesto sto jednostavno nije predvidjeno za tvoje kuciste?!
Evo jedna stara slika :

http://img705.imageshack.us/img705/3553/stacker.jpg

The Way It`s Meant To Be Played

Ruff Re: CoolerMaster 4 in 3 device module 31.12.2009. 10:37 #176351

broj poruka: 829
imam ga u centurionu 534. meni se pokazalo skroz suprotno od onoga sto je napisao imarkovic.
iskreno, vibracije/brujanje uopste ne osecam, ima gumice koje ga koje ublazavaju. hladi sasvim pristojno, al bilo bi najpametnije da stavis neke tise hardove u njega, ako je hdd bucniji, cuce se. jedino sto zauzima tri slota to je malo nezgodno...
treba napomenuti da kuler master licno kaze da je predvidjeno samo za odredjena CM kucista, ne za sva, i da verovatno postoji i razlog za to (a da nije komercijalni, jednostavno se ne isplati reci da moze da stane u samo tri kucista).

@imarkovic: po tome kako si napisao, moguce je da se tebi desavalo da rezonuje bas zato sto je i tesko ulazilo, tj zvuci kao da su ti ti 5,25` slotovi malo uzi u tom kucistu... just a thought.:)

Nikolas
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda

:: ljudi, da li neko ima ovo i kako se pokazalo
::
:: koliko realno vredi polovno
:: da li moze da stane u standardna 3 5,25 slota na bilo kom kucistu
:: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=254
:: ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE
csoszop Re 31.12.2009. 12:12 #176367

broj poruka: 183
- Apsolutno se ne slazem sa onim sto je imarkovic tu izdeklamovao.Odgovorno tvrdim ( imam ga ) da su hardovi u njemu necujni.Kavez za hardove u stvari lebdi na osam gumica.Tako da i nema dodir `metal sa metalom`.
( One plave gumice sto se vide na slici na linku sto si dao)
Po meni je korisna stvar ako ti ne trebaju ta tri 5.25 slota za opticke uredjaje.
Ako imas 4 na kucistu to znaci da mozes da nakacis samo jedan opticki uredjaj.
A da glat ulazi u 5,25 slot bez problema cak mislim da i ima oko 1-2 mm lufta.
Pazi taj sa maskom sto si dao je za CM kucista a za ostala kucista imas bez maske.Ovaj sto si dao na linku cini mi se ima cetvorku u svojoj oznaci a taj za other kucista ti je sa jedinicom.S tim da ovaj drugi ima cetri plasticna umetka za montiranje u CM kucista.( Mislim da je taj za CM kucista ima za koji mm vece gabarite.)
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811999169
http://www.sundialmicro.com/cooler_master_4in3_device-stb3t4e3gp_1975_1348.html

imarkovic >> 31.12.2009. 13:18 #176376

u tom slucaju sam ja ovde najzahtevniji hardware-as i najveci entuzijasta (ne verujem), a ovo kuciste ima standardan 5.25, nema tu uze, sire, moze samo maska da bude uza ili sira, al` kakve to veze ima, otvori su standardni, ne postoje uzi i siri DVD-ovi, nego ovaj CM rack ima nekoliko delova, koji se spajaju i stranice su mu bukvalno kao od lima, kad se presavijaju, cuje se onako kao neki mali bubanj, jos ovo kuciste kad se stavi na pod, tu se utemelji koliko je tesko, malo je smesno da zbog njega vibrira jedna metalna kutija, nego moje misljenje da je CAGE izradjen od jeftinog kineskog materijala kao vecina CM kucista, pa se ne slaze sa Chieftec-om, nego mora da ide samo na mastera...tek ovaj Himuro lezi onako kako treba
Bilo kako bilo, ako vama ne smeta, onda tu nema frke, ako ste vi zadovoljni, samo izvolte`, glupo je da komentarisem dalje, moguce je da je kod mene mnogo tisa atmosfera pa cujes svaki neprirodni zvuk, a kod vas drugacije u kucistu...

> Sky
nisam rekao da se meni nije svideo, nisam generalizovao uopste, samo sam podelio svoja iskustva, imao sam prvo CM, pa TT, rekao sam razlike, a imao sam oba jako dugo, to su najsitniji detalji, meni smeta, a kome to ne smeta, nema problema...ja sam uspeo da ga ubacim, nisam nista sekao, budzio itd, samo sam rekao da tesko ulazi, ali ULAZI, a ako samo zbog toga sto nije deklarisan za Chieftec kucista pravi ovolike probleme, da li stvarno mislis da se to ne desava na CoolerMaster-u nekom magijom, ili time sto mozda rack prepoznaje svog `tatu`, pa ga slusa?
Mozda bih ja to sve primetio i na nekom CM kucistu, neam pojma, znam samo da nikad necu da ga imam, uglavnom, nisam neko ko ne zna da prepozna kvalitet, a tako nesto ovde nisam prpoznao, recimo primer, sve sam lepo slozio u kucistu, postavio fanove, sredio sam kablove, vezao vezicama, kuciste mi je kao apoteka i opet mi neki fan zuji, znaci ne verujem, a imam 2xCM i TT 120mm, e sad, to se slabo cuje, mozda vi to ne bi culi, ali ja eto cujem i smeta mi, Sky ima cesto obicaj da kaze, ` zavisi od praga tolerancije `, sto je i tacno.

Izvinjavam se svima sto sam rekao nesto sa cim se ne slazete, ja ostajem pri tome, jer sam tako stvarno i doziveo, ne mogu da tvrdim drugacije, neka bude da ste u pravu, ipak, vise iskustava vise vrede nego jedno...

::Kavez za hardove u stvari lebdi na osam gumica

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs