Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
USB Flash - preporuka
STRANA 1 OD 1
dsb USB Flash - preporuka 27.12.2009. 20:34 T23230

status: user
broj poruka: 244
Hteo bih da lupim neki USB flash ali ne znam koji. Vidim po forumu da se uglavnom hvale Kingston, Transcend, Corsair i sl. no kako sam ja pomalo paranoican interesuje me postoji li neki model koji moze da se nabavi kod nas od bilo kog proizvodjjaca koji ima mogucnost zabrane pisanja ( ne znam da li se primenjuje analogija sa SD kartica sa prekidacem ili se postize na neki drugi hardverski ili softverski nacin ). Nesto nikako ne nalazim da tako neceg ima kod nas a ne bih bas da moram da razmisljam gde cu sve da kacim taj USB i da li cu ili ne popasti neki autorun virus.

Ukoliko ovako nesto ne postoji, zamolio bih preporuku za neki 16-32GB sa relativno pristojnim po mogucstvo sto vecim brzinama upisa i citanja.

Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 27.12.2009. 21:37 #175160

broj poruka: 12057

Za Corsairovu Flash Voyager seriju ti potpisujem kvalitet, ali zavisi od toga, koliko si novca spremio za flash disk.

adamadam Re: Re: 27.12.2009. 21:45 #175164

broj poruka: 397

corsair voyager gt 16gb sam skoro uzeo i sam vrh je ! brzina perverzija a sav je od gume

::
:: Za Corsairovu Flash Voyager seriju ti potpisujem kvalitet, ali zavisi od toga, koliko si novca spremio za flash disk
nemamime re 27.12.2009. 23:00 #175212

broj poruka: 294
Corsair Voyager GT i GEIL David su stvarno sjajni fleshevi, imam oba i jako su brzi ali ti nece resiti problem jer nemaju zakljucavanje od upisa. Pretpostavljam da ti treba zbog instalacija antivirusa i slicnog na zarazene kompove. Ja sam imao Kingmaxa koji je imao zakljucavanje, ali je brzo crkao (nazalost) pa sada za to koristim stari kingston od 256MB na kome su mi samo AVAST, SPYBOT i Malwarebytes kao readonly i posle stavljanja u zarazeni racunar ga formatiram na svom kompu i ponovo snimim iste programe.

imarkovic >> dsb 27.12.2009. 23:18 #175243

broj poruka: 19012
mislim da nema smisla davati toliko para za jedan FLASH (Corsair), po meni best buy flash je APACER, skroz je OK, kvalitetan i BRZ, sto je najbitnije, a malo skuplja, po meni jos bolja kupovina je SanDisk, kupio sam jedno 5kom, jako su kvalitetne izrade, brzi i pouzdani, takodje i atraktivno izgledaju, moja preporuka za SanDisk.

Transcend i Kingston nisu nesto, da ne kazem ono drugo, sa Kingstonom sam imao samo problema i dosta crkavaju, uopste ne znam zasto ih toliko hvale, nisu kao nekad, a Transcend ima katastrofalnu plastiku koja pokriva elektroniku i znaju da budu ubistveno spori...

dsb gde? 27.12.2009. 23:25 #175251

broj poruka: 244

@bax
@adamadam

Kako vidim u izvesnoj radnji koja saradjuje sa pcberzom g*g*tron imaju bar na sajtu voyager od 16 i 32GB ali to nije GT varijanta koja je pretpostavljam brza. ( inace cene su ok i to nije problem, mada mi se cini da ce ipak 16-ca biti dovoljna i da ih ovi zaista imaju i u radnji ). Na Corsair sajtu pominju jednju ovdasnju firmu kao zastupnika za Srbiju ali oni na svom sajtu bar nemaju ama bas nista od Corsaira u katalogu, sjajno. Gde uopste ima da se kupi GT varijanta kod nas?

Ako vec nepostoji nista sa zakljucavanjem onda je Corsair definitivan izbor, samo bi bilo dobro da moze negde GT da se nadje.

Hvala jos jednom

tata02 Nikako Kingston! 27.12.2009. 23:27 #175252

broj poruka: 845
Imam Kingston Data Traveler od 8 GB i ne da je spor, nego nema dalje! Imam neki stari Traxdata flash od 1 GB, neka Dragon serija, i brzi je od Kingstona da ne preteram bar 5X. Sad, verovatno ima Kingston neke brze diskove al` ovo sto se kod nas prodaje je krs da stvarno nema dalje!

saxija re 27.12.2009. 23:31 #175257

broj poruka: 4016
ima neki kingston koji je skuolji ali i dosta brz ,data traveler je totalno penzionerski, ponekad se pokajem sto imam i 4gb i imam neki tuturutu(obican) APACER1gb i pise na njega po 13-14mb za razliku od 5-6 kod kinga

trla baba wlan

`O-O`amdgeek`O-O`
http://amdgeeks.net/overclock/926

ssh Sandisk Cruzer Contour 27.12.2009. 23:43 #175280

broj poruka: 90
Možda je skuplji u odnosu na Corsair, za isti kapacitet, ali što se brzine upisa tiče, dosta je brži od Corsair Flash Voyager-a. Ovo kažem jer sam imao taj Corsair-ov usb flash, a sada koristim Cruzer Contour. Koristim ga više od godinu dana, bez ikakvih problema. Preporuka svima kojima su bitne performanse (a i oni koji gledaju na estetiku biće zadovoljni )
Erestun re 28.12.2009. 00:51 #175315

broj poruka: 1797
Moja topla preporuka svakome je da uzme Transcend JF V10 (Value model) od 16GB i da ga formatira u NTFS. Kopiranje ide izmedju 30 i 45 MB. Naravno, vise sitnijih fajlova ce usporiti kopiranje, hoce i da padne na 20MB, ali u svakom slucaju ja sam odusevljen odnosom cena-kvalitet kod Transcend-a.
Imam jos jedan od 2GB JF110. Nisam imao problema sa njima do sada.

bikolor Corsair Flash Voyager GT 28.12.2009. 00:54 #175317

broj poruka: 79
Zbog kvaliteta i brzine

Svako ima pravo da bude glup za svoje pare!

adamadam Re: gde? 29.12.2009. 01:52 #175636

broj poruka: 397

nisam bio na berzi sad videh ovo pitanjce
ja ga nisam isto nasao ovde nigde taj GT, pa su mi poslali is USA za rodjendan kao poklon

:: @ba
:: @adamada
:: Kako vidim u izvesnoj radnji koja saradjuje sa pcberzom g*g*tron imaju bar na sajtu voyager od 16 i 32GB ali to nije GT varijanta koja je pretpostavljam brza. ( inace cene su ok i to nije problem, mada mi se cini da ce ipak 16-ca biti dovoljna i da ih ovi zaista imaju i u radnji ). Na Corsair sajtu pominju jednju ovdasnju firmu kao zastupnika za Srbiju ali oni na svom sajtu bar nemaju ama bas nista od Corsaira u katalogu, sjajno. Gde uopste ima da se kupi GT varijanta kod nas?
:: Ako vec nepostoji nista sa zakljucavanjem onda je Corsair definitivan izbor, samo bi bilo dobro da moze negde GT da se nadje
:: Hvala jos jedno
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs