Malo sa brljao po net-u, cisto da ne ispadnem glup pred vama, pa bih vas pitao: koji hard kupiti? Imam Matsonic plocu MS 9047C+ (533), stara je vec neke 4 godine sigurno. Kupio bih UltraATA/133 160GB 8MB Maxtor DiamondMax 17. Saveti? Mozda neki drugi brand? Kapacitet slobodno moze da varira oko 160GB, dok je suma novca koju mogu da izdvojim od 60-80 evra. Hvala! edit: samo jos jedno pitanje. Da li mogu da kupim hard disk sa SerialATA?
Sasvim svejedno koju ces marku uzeti, gledaj samo da ima bar 3 godine garancije. Koliko vidim tvoja ploca podrzava ata100 sto znaci da ce ti Hard disk raditi najbrze 100 MB/s ili ti kao UltraDMA 5. Serial ATA diskove ne mozes da prikljucis na svoju plocu posto ih ne podrzava. Pozdrav.
... i za nijansu skuplji. Sa cenom bi trebao da se uklapas u 250GB. Garancija ti je 3 godine, mada ja imam samo jednu reklamaciju, a iskljucivo WD stavljam vec 2 godine, i to na model 80GB sa 2MB kesa. Maxtor gledaj da izbegnes.
Sto veci to bolji... ovaj mislim tj. citaj jeftiniji po jedinici mere. Ako mislis da ti je 160gb dosta onda se varas ja kupio WD 160 napunio ga i kupio jos jedan takav a da sam odmah kupio jedan veci ustedeo bih para. Mada mi je drugi u USB fijoki, a stari dobri maxtor 540 ne bih menjo nizasta na svetu, to je serija diskova koja je izasla pod imenom Maxtor a u stvari sve je odradio Quantum.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.