WD prodaj... Ipak je Maxtro u tom vremenu bio zakon, kod kuce imam 2 Maxtor (120GB i 40GB) i sljakaju vec 5-6god super... Jedino sto se ovaj od 120GB malko cuje a ovaj 40Gb ni da pisne...
Kakav bre Maxtor zakon?! Tebi očigledno osim ta dva što imaš nijedan drugi Maxtor nije prošao kroz ruke. Ko iole malo barata sa računarskim delovima kazaće ti da je Maxtor dno dna što se tiče diskova.
Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: WD prodaj... Ipak je Maxtro u tom vremenu bio zakon, kod kuce imam 2 Maxtor (120GB i 40GB) i sljakaju vec 5-6god super... Jedino sto se ovaj od 120GB malko cuje a ovaj 40Gb ni da pisne.. :: :: ::
pazi ovako, savetovao bih ti da ne prodajes ni jedan, prvo, neces uzeti neke pare, realno, ne mozes ni za 1000din. da prodas, druga stvar, moze se desiti baksuz ,koji se i obicno desi, da ako prodas WD, crkne ti Maxtor, a ako prodas Maxtor, crkne ti WD nego lepo sacekaj da ti crkne jedan od ta dva, pa ga zafrljaci u kantu, a drugi zadrzi, i bekapuj, jer ce i on ubzo crci, realno, da sam na tvom mestu, opredelio bih se za trecu, po meni pametniju varijantu, tj. da prodam OBA i kupim pristojan nov hard, nemoj dzabe da drzis te matore hardove, samo je pitanje vremena...
Da, definitivno. Imao sam i 40 i 80 GB Maxtore, i kao da su programirani, posle 3 godine i par dana oba su pocela da otkazuju. Sada su pretvoreni u divne piksle. A da ne pricam sta je bilo na drugim mestima.
WD za pohvalu. Mada moze i Samsung :D
:: Kakav bre Maxtor zakon?! Tebi očigledno osim ta dva što imaš nijedan drugi Maxtor nije prošao kroz ruke. Ko iole malo barata sa računarskim delovima kazaće ti da je Maxtor dno dna što se tiče diskova :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde :: :: :: WD prodaj... Ipak je Maxtro u tom vremenu bio zakon, kod kuce imam 2 Maxtor (120GB i 40GB) i sljakaju vec 5-6god super... Jedino sto se ovaj od 120GB malko cuje a ovaj 40Gb ni da pisne.. :: :: :: :: :: ::
Kakve veze to ima, na poslu imamo neke makine iz 1998 godine, pa i dalje ti hardovi shljakaju. To se zove celik, a ne ovaj danasnji aluminiminijum. Maxtor 2559 MB Manufa: 06.03.98
:: ljudi, hardovi su iz 2004. godine, po meni trebaju OBA da se menjaju, da je WD Raptor, pa ajde..
taj Maxtor je u stvari prelazak sa Quantum serije, tako da je on u stvari Quantum, a to su bili nekad najkvalitetniji hardovi, ali kako god, ima preko 10godina, mislim da je malo mnogo, ti stariji hardovi nemaju neku zastitu protiv bad sector-a, blabla, a to sto su danasnji od LEGURE aluminijuma i drugih metala moze samo da bude BOLJE...a i nema neke veze sa kvalitetom samog harda..
Ma da,Imam jos po neki stari Quantum 2,3,4..giga,od pamtiveka su.Ma nema,ustvari oni ne mogu da dobiju BS.Mislim da su ti diskovi najsigurniji za cuvanje nekih jako bitnih podataka(zato ih i cuvam).Sve ce mi po kuci 3xpre pocrkati,ali oni jok.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: taj Maxtor je u stvari prelazak sa Quantum serije, tako da je on u stvari Quantum, a to su bili nekad najkvalitetniji hardovi, ali kako god, ima preko 10godina, mislim da je malo mnogo, ti stariji hardovi nemaju neku zastitu protiv bad sector-a, blabla, a to sto su danasnji od LEGURE aluminijuma i drugih metala moze samo da bude BOLJE...a i nema neke veze sa kvalitetom samog harda..
Ma nisam mislio bukvalno na leguru harda(oklop). :D Figurativno, covece, figurativno. To ti je kad stojis i pravis neku figuru. :D :D
Nego uistinu, ta serija DiamondMax Plus 8 i 9 gde su 40 i 80GB hardovi su totalni propast. Mada se nadje po neki primerak koji shljaka normalno. Verovatno je to tako zapalo u nasu zemlju da se otarase skarta sa proizvodne trake, i uvale zemljama 3ceg sveta.
@gilopile Ma ovi Quantum, mada nista ne pise jer su OEM HDD-ovi za IBM, su zakon. To je krljalo i krljalo. Svaki dan po 12 sati, do pre jedno 3 godine. Eno stoje mi u fidjoki 2 komada. A tada dok sam radio sa, od 386 do PII makina, svi hardovi i dan danas rade. Ni jedan bad sector, ni jedno caktanje. E steta sto takav kvalitet vise ne postoji. Danas kupis hard ili bad sector ili odlazi elektronika. Ali srecom u garantnom roku.
Tako da ovaj nema sta da brine, prosla garancija, toliko mu je proizvodjac garantovao da ce raditi i to je to.
:: taj Maxtor je u stvari prelazak sa Quantum serije, tako da je on u stvari Quantum, a to su bili nekad najkvalitetniji hardovi, ali kako god, ima preko 10godina, mislim da je malo mnogo, ti stariji hardovi nemaju neku zastitu protiv bad sector-a, blabla, a to sto su danasnji od LEGURE aluminijuma i drugih metala moze samo da bude BOLJE...a i nema neke veze sa kvalitetom samog harda..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.