Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD WD=KINESKA STEDLJIVA SIJALICA
STRANA 1 OD 2  
savatije HDD WD=KINESKA STEDLJIVA SIJALICA 12.12.2009. 19:17 T22771

status: user
broj poruka: 1121
Mene zadnjih dana bije neki maler sa uredjajima koji rade na `plavi dim`:
prvo sam kupio kinesku stedlivu sijalicu 30W (efekat 150W) kojoj je radni vek 8000 sati...cista ekonomija...radila je cela 4 sata, onda sam je zamenio drugom ( istom uz fiskalni racun iz radnje( ne kineske)) i radni vek ove je bio cak blizu 4 sata...odustao sam vise od zamena i oprostio se od 350 kinti...
Uzeh WD500AAKS, (WD BLUE) radio je predivnih 15 dana, a ja naivan celu bazu od cca 350Gb prebacio na njega....Sijalica=WD500AAKS....crce mu elektronika, mrtav, ni bios ga ne vidi (vidi ostale HDD ali njega ne)...normalno je da cu ga vratiti u garantnom roku, ali ko ce meni platiti vracanje podataka???
Kupite ovu seriju HDD-ova ako ste mazohisti....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.12.2009. 19:21 #169674

broj poruka: 12057

Samo malo, maler ne znači pravilo. Ja imam WD5000AAKS, ne blue, radi već par godina. Na poslu u 2 dva NAS servera u RAID-u 0, 8 kamada....svi se da prostiš ukenjavaju od posla, ali rade ko zmaj.

LonleyMax bas to Bax.... 12.12.2009. 19:24 #169679

broj poruka: 1475
da nisi kolega Savatije ti baksuz? .)

ako je otegla elektonika vidi u servisu da li imaju takav otegli pa uzmi elektroniku znaci bitno je samo da je AAkS! :)
Ja sam pre neki dan oziveo Maxtor 120GB Diamond 9 Plus
, jeste zlo al posluzi...
Svi podaci ce ti biti dostupni posto se nalaze na ploci a ne u elektronici! :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

valdemar Samo dve rechi.... 12.12.2009. 19:28 #169682

broj poruka: 55
....Panchevachki most.:)

Equinoxe Re: Samo dve rechi.... 12.12.2009. 19:29 #169683

Ma rokneš sa gazele, a gazela na tebe....hhahhahahahahaha.....

Ne očajavaj i ne nerviraj se dešava se....misli o Marfiju....jedna ne volja ne ide sama....i smej se. Ili ono ne pričaj naglas ono što si isplanirao jer......

:: ....Panchevachki most.:
::
Kedi Re: Re: Samo dve rechi.... 12.12.2009. 19:36 #169689

broj poruka: 319

bax naopravio sam topic u cafe-u bax 10k ajde tamo da lepo spamujesh pa da ti chestitamo :)
:: Ma rokneš sa gazele, a gazela na tebe....hhahhahahahahaha....
:: Ne očajavaj i ne nerviraj se dešava se....misli o Marfiju....jedna ne volja ne ide sama....i smej se. Ili ono ne pričaj naglas ono što si isplanirao jer.....
:: :: ....Panchevachki most.:
:: ::
savatije ma to je karma... 12.12.2009. 19:37 #169690

od stare generacije P4 (s478)na poslu 40Gb HDD-ovi: WD400, seagate, pa cak i slim Maxtor odnos umiranja na 400 racunara je za godinu dana cca:12, 0 , 2, ( svi su stari od odka oko 6-7 godina) , za ne verovati je da tanko djubre od maxtora, koje je duplo vise izlozeno grejanju, manje crkava od WD400 dzombe, mozda sam ih zato namrzo pa mi se svete kod kuce,... imam ja jos tri kucna WD250 AA....koji mi drze OS-ove vec 2-3 godine, samo da me i oni ne otkace

Erestun Savatije=Baksuz 12.12.2009. 19:50 #169697

broj poruka: 1797
no hard feelings!

Imam 5 WD-a razlicitih godista i svi rade besprekorno, + 2 Maxtora i 1 Seagate.
I ako je elektronika otisla, menjaj je i vracaj podatke. Nista komplikovano

Kedi Re: Savatije=Baksuz 12.12.2009. 19:52 #169698

broj poruka: 319
Nishta bez serije CAVIER! :)

:: no hard feelings
:: Imam 5 WD-a razlicitih godista i svi rade besprekorno, + 2 Maxtora i 1 Seagate
:: I ako je elektronika otisla, menjaj je i vracaj podatke. Nista komplikovan
:: __________________________________________________________
:: Forward, and demonspeed...
DmasteRNo1 Tebe baš hoće 12.12.2009. 20:14 #169709

broj poruka: 6102
tj. neće. Ali nemoj na osnovu tvog lošeg iskustva da kudiš sve WD-ove. Moj WD5000AAKS šljaka bez problema, bar jedno 15 meseci. Svojevremeno sam imao neku zezanciju sa `moleks tu SATA` kablićem (pojaviše se neki bed sektori), ali kada je to rešeno, nikakvih problema, kao ni pre toga.

Phenom II X3 720BE, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 4GB DDR2 1066, WD5000AAKS, Gigabyte GV-R487D5-1GD, Samsung 2232BW, Antec Three Hundred, Chieftec CFT-650-14CS

MIGOSA 4 x AAKS 12.12.2009. 20:20 #169712

broj poruka: 280
Imam 2 320 AAKS i 2 640 AAKS i svi sljakaju o.k. Ranije sam imao jedan 80 GB WD kojeg sam prodao i koliko mi je poznato jos uvek sljaka besprekorno.

Jbg. Savatije, nisi imao srece.

P.S.
Ne znam da li je moguce, ali mozda ti struja na gajbi nije bas najbolja, pa i to utice da crkavaju sijalice i HDD.

Erestun re 12.12.2009. 20:29 #169714

broj poruka: 1797
A svi znamo koliko lose na HDD moze da utice losa struja/napajanje.

Equinoxe Re: re 12.12.2009. 20:32 #169715

Naročito ako je na molexu sa razglavljenim ženskim vezama. Gubi malo masu, malo 12v.....škljoc, malo po malo....bad secotri / kuka SMART / ne pali se svaku put....

:: A svi znamo koliko lose na HDD moze da utice losa struja/napajanje
:: __________________________________________________________
:: Forward, and demonspeed...
savatije re napajanje... 12.12.2009. 20:34 #169717

cheiftec ab 550w ushiljen na tolerancije od 7 posto od minimalnog do maximalnog opterecenja...ma nije to, vec sam naleteo na losu seriju..ili primerak...baxuz...

Scyter Re: 12.12.2009. 20:35 #169718

broj poruka: 8138
Jbg,desava se maler.To ne mora da znaci da su WD diskovi losi.Imam i dalje jednog WD-a koji je star 2 god.Radio je extra 2 god. ,dok ga nisam zamenio,jer je bio malog kapaciteta.Sad mi stoji u kesici.

The Way It`s Meant To Be Played

mikac962 Re: 12.12.2009. 21:05 #169729

broj poruka: 555
Zamena elektronike kod WD-a nije isto kao kod Maxtora i drugih diskova. Na zalost svi podaci - firmware se nalaze na ploci sa elektronikom i kada se stavi druga elektronika ne moze se pristupiti podacima. Za WD diskove mora da se uzme lemilica u ruke. Znaci, nadje se ispravna elektronika od istog tipa diska, skine se chip sa firmverom i stavi onaj sa izgorele elektronike. Tek tada se moze pristupiti podacima.
Ostali diskovi imaju podatke upisane u chipu koji se nalazi unutar diska.

dukiduledu a mozda tebe 12.12.2009. 21:59 #169758

broj poruka: 826
zeza napon?pa ti sjebava sve redom....

codeus re 12.12.2009. 22:37 #169778

broj poruka: 4054

da nisi uvrnuo hard u luster.. a sijalicu u komp .. mozda je to
obradmi Odlican je WD nikad problem nisam imao sa njime 13.12.2009. 00:35 #169822

broj poruka: 7723
Oce da se desi problem kad je lose napajanje ili hard nema adekvatno hladjenje ,to je alfa i omega za pouzdan rad hard diska.Ja imam 3 WD-a u kompu bez najmanjeg problema rade.
kidecar Najbolji je onaj koji ne `proda` kad ti najvise treba 13.12.2009. 02:07 #169849

broj poruka: 31
Moje iskustvo sa WD640AAKS-inace prvi WD dosad,kupljen u februaru, BIOS ga nije video u septembru(elektronika), zamena za isti model (posto bese u garanciji) i zasad radi, da ga ne ureknem...napajanje i `hladjenje` isti

Nema pravila za HDD-ove, meni je ovo bilo prvo takvo lose iskustvo sa bilo kojim hdd-om nakon 7 godina...pre toga maxtori(stari), seagate-ovi, hitachiji, sto PATA, sto SATA1/SATA2....nikad problema sa ovim ostalima

Licno mi se najvise svidjaju Hitachiji (neki moj subjektivan utisak `pouzdanosti`, kultura rada), Sigejti, pa bivsi maxtori na poslednjem mestu-ali oni su iz nekih davnih vremena

Samsung i Excelstore ne probah jos...mada ovaj drugi brend vise i ne postoji

gilopile Re: HDD WD=KINESKA STEDLJIVA SIJALICA 13.12.2009. 05:17 #169864

broj poruka: 9459
Ma ti si se naelektrisao sav!:)Da li te je skoro drmnula struja?Ukopaj se jedno pola sata u vlazan pesak,pa probaj kako ce sve to skupa ici:)))

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Mene zadnjih dana bije neki maler sa uredjajima koji rade na `plavi dim`
:: prvo sam kupio kinesku stedlivu sijalicu 30W (efekat 150W) kojoj je radni vek 8000 sati...cista ekonomija...radila je cela 4 sata, onda sam je zamenio drugom ( istom uz fiskalni racun iz radnje( ne kineske)) i radni vek ove je bio cak blizu 4 sata...odustao sam vise od zamena i oprostio se od 350 kinti..
:: Uzeh WD500AAKS, (WD BLUE) radio je predivnih 15 dana, a ja naivan celu bazu od cca 350Gb prebacio na njega....Sijalica=WD500AAKS....crce mu elektronika, mrtav, ni bios ga ne vidi (vidi ostale HDD ali njega ne)...normalno je da cu ga vratiti u garantnom roku, ali ko ce meni platiti vracanje podataka??
:: Kupite ovu seriju HDD-ova ako ste mazohisti...
CrowBgd ... 13.12.2009. 10:23 #169883

broj poruka: 1376
Preporuka proizvodjaca za izvodjaca radova. Pre ubacivanja HD-a obuti gumene cizme i elektrostaticki se isprazniti na komsiluk :D Kinezi su osetljiv narod
https://www.berzapasa.com
https://www.digitalcowboy.proit.org/

Pisko Re: HDD WD=KINESKA STEDLJIVA SIJALICA 13.12.2009. 14:42 #169957

broj poruka: 6650
Za te pare, možeš u Serbistanu da kupiš samo JEDNU ili čak, ni jednu štedljivu sijalicu da valja. Za ostalo no comment, nije ti Murphy samo u uređajima, nešto te kopka i u glavi da ga izazivaš rizičnim kupovinama... Mislim, nikome od nas ne pada na pamet da se žali Microsoft-u što ga zeza nelegalna kopija windowsa.. pa tako ni te PRC stipsa sijalice koje uzimaš na sreću... možeš samo da reklamiraš keenezima kod kojih si kupio... sa znanim ishodom. Idi ti da ti `saliju stravu` što se kaže u užičkom kraju, nešto te poteralo. Krkni neku pizzu, burek, spljesku i smoči grlo da te to mine, upašćeš nam u dugove!!!

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Mene zadnjih dana bije neki maler sa uredjajima koji rade na `plavi dim`
:: prvo sam kupio kinesku stedlivu sijalicu 30W (efekat 150W) kojoj je radni vek 8000 sati...cista ekonomija...radila je cela 4 sata, onda sam je zamenio drugom ( istom uz fiskalni racun iz radnje( ne kineske)) i radni vek ove je bio cak blizu 4 sata...odustao sam vise od zamena i oprostio se od 350 kinti..
:: Uzeh WD500AAKS, (WD BLUE) radio je predivnih 15 dana, a ja naivan celu bazu od cca 350Gb prebacio na njega....Sijalica=WD500AAKS....crce mu elektronika, mrtav, ni bios ga ne vidi (vidi ostale HDD ali njega ne)...normalno je da cu ga vratiti u garantnom roku, ali ko ce meni platiti vracanje podataka??
:: Kupite ovu seriju HDD-ova ako ste mazohisti...
savatije re pisku... 13.12.2009. 15:32 #169969

Ma bre sijalica kupljena u specijaliyovanoj radnji, ne kod kineza...cak ima i deklaraciju uvoznika: TRGOVINA MATEJIC DOO, KRUŠEVAC-SRBIJA, wwwmatejic.co.yu ??? valjda rs, al sijalicu sam prežalio i uskoro ce joj i parastos

helpdisk wd 14.12.2009. 10:21 #170247

broj poruka: 142
ta prica sa ROM chipom je imala smisla do skoro, sada je ROM chip integrisan u procesor i ne mozes nista lemilicom a ni duvaljkom da uradis.
Plus tu je verovatno mehanika otisla posto ostatak konfiguracije radi normalno ( da li se vrti hdd? )
http://www.helpdisc.rs

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Elfusion re:BAX - kuka SMART 14.12.2009. 11:06 #170262

broj poruka: 416
Kad vec pomenu.... imam seagate barakudu 250Gb i lepo radi(malo se vise zagreva ali nema veze) ali na nekih 2 do 3 meseca pocne Win da mi prijavljuje da prebacim podatke sa njega jer ce da rikne i kaze mi da mu se ta SMART funkcija ukljucuje i iskljucuje sama od sebe. Jos nije rikno a sad se je i ponovo normalizovao. To se je desavalo samo kad je na njemu sistem. Sad mi je sistem na samsungu i vise mi nista ne prijavljuje. Sta moze biti uzrok? Napajanje je corsair 520W SLI
Elektrofusion