Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
PROBLEM SA DVD REZAČEM
STRANA 1 OD 1
strasko PROBLEM SA DVD REZAČEM 12.12.2009. 13:21 T22754

status: user
broj poruka: 15
Imam dvd rezač OPTIARC DVD RW AD-7173A ATA Device. Problem je u tome što ga ima već meseca dana nijedan program za narezivanje dvd-a ne prepoznaje (Nero, Ashampoo...). Kada u mz computeru pokušam da dvostrukim klikom otvorim dvd pomoću windowsa, izbaci mi grešku: your dvd is alreadz open, save zour files before open......, ali ništa nije otvoreno. Ne ynam šta da radim. Inače, koristim Vistu 32bit Home Premium, a takođe je i instaliran licencirani NOD antivirus. Molio bih nekog ko je imao slične probleme da iznese svoje utiske kako bi ovo moglo da se popravi da bih ponovo mogao da koristim rezač. Unapred hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.12.2009. 13:27 #169419

broj poruka: 12057

Zvizni mu najsvežiji Firmware 1.04, ako već nisi:
http://www.sony-optiarc.eu/uploads/media/AD7173A_GN_104_080415.ZIP

Kolega je sa njim čupao kose i kose: ima i problem sa UDF formatiranim diskovima (DVD), kaže prazni su, a na njima na primer Acronis image od 3++ GB. Oće u flashovanje da ga zaglupi, a možeš eventualno da ga odglupiš samo ponovnim flashom.

Stripy Re: Re: 12.12.2009. 13:32 #169422

broj poruka: 4163
A ako to ne pomogne zvizni ga o patos

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

::
:: Zvizni mu najsvežiji Firmware 1.04, ako već nisi
:: http://www.sony-optiarc.eu/uploads/media/AD7173A_GN_104_080415.ZI
:: Kolega je sa njim čupao kose i kose: ima i problem sa UDF formatiranim diskovima (DVD), kaže prazni su, a na njima na primer Acronis image od 3++ GB. Oće u flashovanje da ga zaglupi, a možeš eventualno da ga odglupiš samo ponovnim flashom
strasko Odgovor 12.12.2009. 13:34 #169424

Kada pokrenem taj firmware izbacuje mi grešku:

Target Optiarc AD-7173A is not found correctly.

A pokrenuo sam ga kao administrator.

Equinoxe Re: Odgovor 12.12.2009. 13:36 #169427

broj poruka: 12057

Probaj sa drugim IDE kablom, a posle, kanta....na žalost.

:: Kada pokrenem taj firmware izbacuje mi grešku
:: Target Optiarc AD-7173A is not found correctly
:: A pokrenuo sam ga kao administrator
Stripy Probaj 12.12.2009. 13:39 #169430

broj poruka: 4163
Prvo da staviš da bude sam na ide grani kao master. Ako nema promene probaj ga na drugoj mašini gde sistem nije vista

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

gilopile Re: PROBLEM SA DVD REZAČEM 12.12.2009. 13:41 #169435

broj poruka: 9459
Moguce je da mu je riknuo mikro prekidac za vratanca,tako da ga win `vidi` kao otvorenog.Probaj ga i na nekom fresh win-u.Inace su ti citaci losi to zlaBoga.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Imam dvd rezač OPTIARC DVD RW AD-7173A ATA Device. Problem je u tome što ga ima već meseca dana nijedan program za narezivanje dvd-a ne prepoznaje (Nero, Ashampoo...). Kada u mz computeru pokušam da dvostrukim klikom otvorim dvd pomoću windowsa, izbaci mi grešku: your dvd is alreadz open, save zour files before open......, ali ništa nije otvoreno. Ne ynam šta da radim. Inače, koristim Vistu 32bit Home Premium, a takođe je i instaliran licencirani NOD antivirus. Molio bih nekog ko je imao slične probleme da iznese svoje utiske kako bi ovo moglo da se popravi da bih ponovo mogao da koristim rezač. Unapred hvala
strasko odgovor 12.12.2009. 13:45 #169436

Ma on čita dvd i cd diskove bez problema, mogu i da ga otvorim pritiskom na dugme spolja, ali ne mogu automatski da ga otvorim pomoću windowsa, niti bilo koji program za rezanje može da ga prepozna.

gilopile Re: odgovor 12.12.2009. 13:51 #169440

broj poruka: 9459
Onda firmware,i ili kabel(jedan od pinova je u prekidu).

Da budes siguran,probaj ga na novom win-u.

Na ovom sajtu imas vise verzija,pa probaj:

http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/Optiarc-AD-7170A/

Edit: Ovde skini alatku preko koje ces sa prvog linka ubaciti .bin fajl:

http://binflash.cdfreaks.com/

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Ma on čita dvd i cd diskove bez problema, mogu i da ga otvorim pritiskom na dugme spolja, ali ne mogu automatski da ga otvorim pomoću windowsa, niti bilo koji program za rezanje može da ga prepozna
strasko ODGOVOR 12.12.2009. 14:11 #169454

Ma znam da taj rezač nije kvalitetan, ali kada sam kupovao računar, sve ostale komponente su bile odličnog kvaliteta, međutim tada nisu imali lg-ev rezač, pa sam uzeo ovaj koji su imali. On mi je najlošija komponenta cele konfiguracije.:(

Mixx GRRRRR 12.12.2009. 14:51 #169468

broj poruka: 2931
pun mi je ... krseva od dvaes evra koji pocnu da prave probleme posle 10 rezanja i 100 citanja. ubedljivo najgori i najnepouzdaniji deo svakog racunara! a najgore sto bih se ja otvorio i za celih 25 evra ako treba, al bre da prestanem da se zentam svaki put dal ce da vidi jebeni NTLDR, al dzaba kad nema izbora. nemoj samo neko da mi je pomenuo plextora i slicno, tri kom sam provukao kroz jednu garanciju i na kraju uzeo pare nazad

sale74 ako cemo realno.... 12.12.2009. 15:24 #169484

broj poruka: 64
Vista je takvo sranje ja ne znam sta si ti video u njoj imam isti dvd-rw i jos jedan isto optiarc samo sata i sljaka odlicno ali na xp-u bez greske otvara izgrebane diskove i td.
(Vista vecito ima neke primedbe na hardware} provereno !
vidi da kabl nema prekid ko zna kakav znje su stavili.....
ili najlakse probaj ga na drugom kompu....

Mixx brate nije bas tako i za 20, 25e moze da se kupi dobar dvd-rw....
Ja prodajem DVD-RW HP mnogo je tisi od navedenih pustis film skoro da se ne cuje a, radi na max brzini (cita) za smesnih 1000din pa sad ti vidi.....
Mixx Re: ako cemo realno.... 12.12.2009. 15:36 #169492

broj poruka: 2931
mozda si ti zakacio dobar primerak, generalno traju krace od bilo koje druge komponente. ja bar nemam srece sa njima. nesto se ne secam da sam video pII/PIII sa originalnom optikom koja se svakodnevno koristi. zvizne tu i po neki HD ili napajanje ali uglavnom optiku nadzivi sve ostalo.

:: Vista je takvo sranje ja ne znam sta si ti video u njoj imam isti dvd-rw i jos jedan isto optiarc samo sata i sljaka odlicno ali na xp-u bez greske otvara izgrebane diskove i td
:: (Vista vecito ima neke primedbe na hardware} provereno
:: vidi da kabl nema prekid ko zna kakav znje su stavili....
:: ili najlakse probaj ga na drugom kompu...
:: Mixx brate nije bas tako i za 20, 25e moze da se kupi dobar dvd-rw...
:: Ja prodajem DVD-RW HP mnogo je tisi od navedenih pustis film skoro da se ne cuje a, radi na max brzini (cita) za smesnih 1000din pa sad ti vidi.....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs