Imam dvd rezač OPTIARC DVD RW AD-7173A ATA Device. Problem je u tome što ga ima već meseca dana nijedan program za narezivanje dvd-a ne prepoznaje (Nero, Ashampoo...). Kada u mz computeru pokušam da dvostrukim klikom otvorim dvd pomoću windowsa, izbaci mi grešku: your dvd is alreadz open, save zour files before open......, ali ništa nije otvoreno. Ne ynam šta da radim. Inače, koristim Vistu 32bit Home Premium, a takođe je i instaliran licencirani NOD antivirus. Molio bih nekog ko je imao slične probleme da iznese svoje utiske kako bi ovo moglo da se popravi da bih ponovo mogao da koristim rezač. Unapred hvala!
Kolega je sa njim čupao kose i kose: ima i problem sa UDF formatiranim diskovima (DVD), kaže prazni su, a na njima na primer Acronis image od 3++ GB. Oće u flashovanje da ga zaglupi, a možeš eventualno da ga odglupiš samo ponovnim flashom.
:: :: Zvizni mu najsvežiji Firmware 1.04, ako već nisi :: http://www.sony-optiarc.eu/uploads/media/AD7173A_GN_104_080415.ZI :: :: Kolega je sa njim čupao kose i kose: ima i problem sa UDF formatiranim diskovima (DVD), kaže prazni su, a na njima na primer Acronis image od 3++ GB. Oće u flashovanje da ga zaglupi, a možeš eventualno da ga odglupiš samo ponovnim flashom :: ::
Probaj sa drugim IDE kablom, a posle, kanta....na žalost.
:: Kada pokrenem taj firmware izbacuje mi grešku :: :: Target Optiarc AD-7173A is not found correctly :: :: A pokrenuo sam ga kao administrator :: :: ::
Moguce je da mu je riknuo mikro prekidac za vratanca,tako da ga win `vidi` kao otvorenog.Probaj ga i na nekom fresh win-u.Inace su ti citaci losi to zlaBoga.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Imam dvd rezač OPTIARC DVD RW AD-7173A ATA Device. Problem je u tome što ga ima već meseca dana nijedan program za narezivanje dvd-a ne prepoznaje (Nero, Ashampoo...). Kada u mz computeru pokušam da dvostrukim klikom otvorim dvd pomoću windowsa, izbaci mi grešku: your dvd is alreadz open, save zour files before open......, ali ništa nije otvoreno. Ne ynam šta da radim. Inače, koristim Vistu 32bit Home Premium, a takođe je i instaliran licencirani NOD antivirus. Molio bih nekog ko je imao slične probleme da iznese svoje utiske kako bi ovo moglo da se popravi da bih ponovo mogao da koristim rezač. Unapred hvala ::
Ma on čita dvd i cd diskove bez problema, mogu i da ga otvorim pritiskom na dugme spolja, ali ne mogu automatski da ga otvorim pomoću windowsa, niti bilo koji program za rezanje može da ga prepozna.
:: Ma on čita dvd i cd diskove bez problema, mogu i da ga otvorim pritiskom na dugme spolja, ali ne mogu automatski da ga otvorim pomoću windowsa, niti bilo koji program za rezanje može da ga prepozna :: :: ::
Ma znam da taj rezač nije kvalitetan, ali kada sam kupovao računar, sve ostale komponente su bile odličnog kvaliteta, međutim tada nisu imali lg-ev rezač, pa sam uzeo ovaj koji su imali. On mi je najlošija komponenta cele konfiguracije.:(
pun mi je ... krseva od dvaes evra koji pocnu da prave probleme posle 10 rezanja i 100 citanja. ubedljivo najgori i najnepouzdaniji deo svakog racunara! a najgore sto bih se ja otvorio i za celih 25 evra ako treba, al bre da prestanem da se zentam svaki put dal ce da vidi jebeni NTLDR, al dzaba kad nema izbora. nemoj samo neko da mi je pomenuo plextora i slicno, tri kom sam provukao kroz jednu garanciju i na kraju uzeo pare nazad ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Vista je takvo sranje ja ne znam sta si ti video u njoj imam isti dvd-rw i jos jedan isto optiarc samo sata i sljaka odlicno ali na xp-u bez greske otvara izgrebane diskove i td. (Vista vecito ima neke primedbe na hardware} provereno ! vidi da kabl nema prekid ko zna kakav znje su stavili..... ili najlakse probaj ga na drugom kompu....
Mixx brate nije bas tako i za 20, 25e moze da se kupi dobar dvd-rw.... Ja prodajem DVD-RW HP mnogo je tisi od navedenih pustis film skoro da se ne cuje a, radi na max brzini (cita) za smesnih 1000din pa sad ti vidi.....
mozda si ti zakacio dobar primerak, generalno traju krace od bilo koje druge komponente. ja bar nemam srece sa njima. nesto se ne secam da sam video pII/PIII sa originalnom optikom koja se svakodnevno koristi. zvizne tu i po neki HD ili napajanje ali uglavnom optiku nadzivi sve ostalo. ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Vista je takvo sranje ja ne znam sta si ti video u njoj imam isti dvd-rw i jos jedan isto optiarc samo sata i sljaka odlicno ali na xp-u bez greske otvara izgrebane diskove i td :: (Vista vecito ima neke primedbe na hardware} provereno :: vidi da kabl nema prekid ko zna kakav znje su stavili.... :: ili najlakse probaj ga na drugom kompu... :: :: Mixx brate nije bas tako i za 20, 25e moze da se kupi dobar dvd-rw... :: Ja prodajem DVD-RW HP mnogo je tisi od navedenih pustis film skoro da se ne cuje a, radi na max brzini (cita) za smesnih 1000din pa sad ti vidi.....
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.