Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Micro SD
STRANA 1 OD 1
ctrl Micro SD 09.12.2009. 23:36 T22678

status: user
broj poruka: 779
Hoću da počastim telefon sa karticom od 8GB.
Dajte neki predlog.
Na šta da obratim pažnju kod oznaka,a da ima veze sa brzinom same kartice (kako su sortirane po klasama?)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY Primjer: 09.12.2009. 23:52 #168435

broj poruka: 1509
Class4 ti ima deklarisan minimalni upis od 4MB/s, Class6 ima minimalni upis od 6MB/s, citanje je zasigurno i duplo vece (nisam mjerio)!

Inace, na PC-u ces sigurno postici te, pa cak i vece vrijednosti citanja i upisivanja, ali je pitanje da li ce telefon moci da uradi toliko IO operacija!

Npr., ubacivao sam u svoj LG Renoir Transcend 4GB Class6 i Kingston 4GB Class4, i obije su imale problema sa postizanjem brzine upisa...
(pri snimanju video zapisa velikog kvaliteta, pojavljivao se lag pri upisu na kartice (obije) dok ga pri snimanju video zapisa na internu memoriju telefona uopste nije bilo!)

E sad, nisam probavao kartice od 8GB, ali mislim da bi sa njima taj problem bio manje primjetan, ili cak prevazidjen...(to mislim jer se uz aparat dobije San Disk kartica od 8GB, koju ja nazalost nisam dobio)

Uh sta sve napisa...

SONY VAIO VGN-FW285J

mikac962 Re: 09.12.2009. 23:57 #168437

broj poruka: 555
Proveri da li ti telefon podrzava XD standard, jer ako ga ne podrzava, a kupis karticu sa tim standardom, ne ce ti proraditi. Samo o tome treba voditi racuna.

NMY Re: @ mikac962: 10.12.2009. 00:00 #168439

Kakve veze ima XD sa Micro SD ?

Koliko sam upoznat, nijedan telefon ne podrzava XD kartice, nego se one koriste kao eksterna memorija za Olympus digitalne fotoaparate!

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Proveri da li ti telefon podrzava XD standard, jer ako ga ne podrzava, a kupis karticu sa tim standardom, ne ce ti proraditi. Samo o tome treba voditi racuna
::
Sub-Z Kingston 10.12.2009. 00:15 #168448

broj poruka: 1621
Imao sam nekoliko modela...Trenutno imam 4Gb(SDC4) u LG Secret-u i radi sasvim dobro...Sa klasifikacijon sd kartica nisam bas upoznat, ali ne verujem da postoje neke drasticne razlike u brzini(ako ima nekog da me demantuje-samo napred). P.S. xD(extreme digital) su memorijske kartice za fotoaparate, razvijene od strane Olympus-a Fuji-ja...koliko je meni poznato, nemaju veze s telefonima...
Fiat iustitia, et pereat mundus

ctrl Re: Re: 10.12.2009. 00:36 #168454

broj poruka: 779
Ovo sam iskopao

Your Nokia N82 accepts Micro SDHC cards.The largest Micro SDHC card you can use in your Nokia N82 is 8GB

Trenutno imam transentovu od 4GB i dobro `fercera`,al` sam hteo da je prebacim u digitalac a u telefon stavim malo veći kapacitet.Treba mi neka u paketu sa adapterom za SD
Ima nešto u Tehnomaniji od Kingstona al ne kontam oznake šta znače što se tiče brzine

Kingston memorijska kartica KFSDC 4 8GB (da li 4 označava klasu?)

:: Proveri da li ti telefon podrzava XD standard, jer ako ga ne podrzava, a kupis karticu sa tim standardom, ne ce ti proraditi. Samo o tome treba voditi racuna
golfer re. micro SD 10.12.2009. 01:05 #168461

broj poruka: 317

Da razjasnimo neke stvari, mislim da je mikac962 permutovao neke stvari, predpostavljam da je mislio na HC SD kartice! Kartice velicine 4, 8, 16 GB u SD formatu su HC i ni jedan stariji uredjaj tipa foto aparata, kamere, MP3 plejera, i da ne zaboravim citaca kartica iliti ridera nece prepoznati!!! Ako vec hoces da iznenadis svoj fon, pre nego kupis karticu, nadji nekoga ko ima HC SD karticu i probaj hoce li je videti, da ne bude da si bacio pare. Pozdrav!

gman bas htedoh da napravim temu 15.12.2009. 23:14 #170908

broj poruka: 1111
glede brzina microSD-a
vidim da su bas jevtine, ali zato i verovatno uzasno spore
nego ja sam uzeo smsung jet, da malo probam touchscreen
naravno fon sam uzeo po duplo manjoj ceni preko firme, i to zato sto radimo sa telekomom, pa imamo njihove fonove u ponudi, inace tesko da bih ikad uzeo taj fon
a sto se tice brzine, ovaj fon ima cpu na 800MHz, tako da verujem da ce mozi da postigne maksimalne brzine read/write

@golfer: ja koliko sam video bas ih oznacavaju sa SDHC-secure digital high capacity

znaci niko ne zna konkretno koju treba uzeti, tj. mene zanimaju sto brze, a kapaciteta od bar 8GB, jer su cene bas niske, ta od 8GB je oko 2000din
tako da cu da promenim zakljucak, niko ne zna koja je najbrza!?

ulsi

Mixx Re: bas htedoh da napravim temu 15.12.2009. 23:31 #170912

broj poruka: 2931
ne znam ni ja, al znam ko zna
http://en.wikipedia.org/wiki/Micro_sd

:: glede brzina microSD-
:: vidim da su bas jevtine, ali zato i verovatno uzasno spor
:: nego ja sam uzeo smsung jet, da malo probam touchscree
:: naravno fon sam uzeo po duplo manjoj ceni preko firme, i to zato sto radimo sa telekomom, pa imamo njihove fonove u ponudi, inace tesko da bih ikad uzeo taj fo
:: a sto se tice brzine, ovaj fon ima cpu na 800MHz, tako da verujem da ce mozi da postigne maksimalne brzine read/writ
:: @golfer: ja koliko sam video bas ih oznacavaju sa SDHC-secure digital high capacit
:: znaci niko ne zna konkretno koju treba uzeti, tj. mene zanimaju sto brze, a kapaciteta od bar 8GB, jer su cene bas niske, ta od 8GB je oko 2000di
:: tako da cu da promenim zakljucak, niko ne zna koja je najbrza!
:: ulsi
NMY Re: bas htedoh da napravim temu 15.12.2009. 23:45 #170917

Da, u pravu si da se pise i kaze SDHC a ne HC SD kako rece kolega golfer!
Inace, sto se tice brzine, kod mene i ova Kingston od 2GB koja nije HC i nema oznaku klase na racunaru radi write 6-7 MB/s a read ide od 10-11 MB/s, vjerujem da ove SD HC deklarisane kao class 4 ili 6 daju bolje rezultate...

Taj Jet bi trebalo da moze iskoristiti potencijal kartice, kazem trebalo sto ne znaci da hoce!

Ako trazis nesto brzo trazi Class 6 (ne znam da li postoje brze od toga) SanDisk npr. za njih sa ubijedjen da su bolje (brze) od Kingston-ovih...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: glede brzina microSD-
:: vidim da su bas jevtine, ali zato i verovatno uzasno spor
:: nego ja sam uzeo smsung jet, da malo probam touchscree
:: naravno fon sam uzeo po duplo manjoj ceni preko firme, i to zato sto radimo sa telekomom, pa imamo njihove fonove u ponudi, inace tesko da bih ikad uzeo taj fo
:: a sto se tice brzine, ovaj fon ima cpu na 800MHz, tako da verujem da ce mozi da postigne maksimalne brzine read/writ
:: @golfer: ja koliko sam video bas ih oznacavaju sa SDHC-secure digital high capacit
:: znaci niko ne zna konkretno koju treba uzeti, tj. mene zanimaju sto brze, a kapaciteta od bar 8GB, jer su cene bas niske, ta od 8GB je oko 2000di
:: tako da cu da promenim zakljucak, niko ne zna koja je najbrza!
gman @mixx 16.12.2009. 00:22 #170926

pa to sam prvo procitao

p.s. jeste primetili da bilo koji search napravite na google-u, uvek je prvo ponudjeno WIKI

ulsi

gman jet 16.12.2009. 00:24 #170929

pa valjda
ja koliko znam to je najbrzi cpu za mobajlu, cak duplo i vise brzi od nokijinih ARM, mada koliko se secam, oni koriste i dvoglave arm-ove, ili gresim, neka ispravi neko mo je isao na wiki, heh, ja odoh da jedem

ulsi

NMY Re: jet 16.12.2009. 00:55 #170932

Ma jock, kakvi najbrzi... Imas od 1GHz odnedavno, a za dual ARM si u pravu, koriste ga neke kante Nokia...

Mozda jeste brzi od tih Nokijinih boranija, ali pogledaj malo Sony Ericsson XPERIA X10 sa Qualcomm QSD8250 Snapdragon 1 GHz procesorom...

Ima jos tzv. telefona sa tim CPU-om, ali ne mogu da se sjetim trenutno...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: pa valjd
:: ja koliko znam to je najbrzi cpu za mobajlu, cak duplo i vise brzi od nokijinih ARM, mada koliko se secam, oni koriste i dvoglave arm-ove, ili gresim, neka ispravi neko mo je isao na wiki, heh, ja odoh da jede
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs