Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD problem
STRANA 1 OD 1
adamadam HDD problem 08.12.2009. 00:39 T22615

status: user
broj poruka: 397

Pozdrav

Sve je radilo ok svih ovih dana, jutros palim komp traje dugo i kad se sistem digao nema mi
sata HDD Seagate Baracuda 500gb
da napomenem, sistem dizem sa starog hdd-a ata 160 gb, dakle sve sam isprobao, ili bar mislim da jesam, i drui kablic za napajanje, i drugi sata kabal i sve sata dzekove na ploci (takodje sam u njih stavio DVD sata i radi u svim, dakle nije do ploce bar nije u dzekovima)
Stavljao sam ga i samog nema ga u biosu zabaguje mi PC se, takodje sam ga odneo na posao i prikacio na PC isto zabagovao mi PC nece ni da prodje dalje od paljenja samo itd
Sad sta bi moglo biti da tako samo od sebe stane, ja kad stavim ruku osetim da on kao radi tj blage vibracije posto je disk jako tih, dobar (bio) , brz itd
Letos sam ga kupio dakle nije problem meni oko toga ALI je problem oko 400gb podataka skupljanih zadnjih 14. godina

dajte mi neke ideje ako imate da isprobam bar samo da ga nekako prepoznam i iscupam podatke pa cu ga zamenim za neki drugi, prso sam vec sad

Hvala Vam svima unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: HDD problem 08.12.2009. 00:53 #167567

broj poruka: 3053
sad je kasno,ali jesi ti nekad cuo za Acronis i backup? Da jesi,sada ne bi brinuo za podatke...mada u tvom slucaju,mislim da je vrisnula elektronika,popkusaj da nadjes istu takvu,i hard ti moze proraditi...

KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA

::
:: Pozdra
:: Sve je radilo ok svih ovih dana, jutros palim komp traje dugo i kad se sistem digao nema mi
:: sata HDD Seagate Baracuda 500g
:: da napomenem, sistem dizem sa starog hdd-a ata 160 gb, dakle sve sam isprobao, ili bar mislim da jesam, i drui kablic za napajanje, i drugi sata kabal i sve sata dzekove na ploci (takodje sam u njih stavio DVD sata i radi u svim, dakle nije do ploce bar nije u dzekovima
:: Stavljao sam ga i samog nema ga u biosu zabaguje mi PC se, takodje sam ga odneo na posao i prikacio na PC isto zabagovao mi PC nece ni da prodje dalje od paljenja samo it
:: Sad sta bi moglo biti da tako samo od sebe stane, ja kad stavim ruku osetim da on kao radi tj blage vibracije posto je disk jako tih, dobar (bio) , brz it
:: Letos sam ga kupio dakle nije problem meni oko toga ALI je problem oko 400gb podataka skupljanih zadnjih 14. godin
:: dajte mi neke ideje ako imate da isprobam bar samo da ga nekako prepoznam i iscupam podatke pa cu ga zamenim za neki drugi, prso sam vec sa
:: Hvala Vam svima unapred
adamadam Re: Re: HDD problem 08.12.2009. 00:58 #167570

cuo jesam, ali uglavnom to ne koristim sve cuvam na hardovima, ovo je prvi koji mi je crkao AKO je crkao, s druge strane ako cu rezati 500 gb stvari na DVD pa za dve godine prerezivati sve itd itd bolje da se ubijem odma onda i batalim se PC-a
sala mala, znaci ti sumnjas da je sevnuo tj. elektronika, a i to onda nije lose ako se nadje druga prepakujem sredim i sutnem ga na reklamaciju
hvala na brzom odgovoru cekacemo jos koji da potvrde sumnju na elektroniku ili daju jos ideja (ja licno isto mislim da je sevnu hdd )

:: sad je kasno,ali jesi ti nekad cuo za Acronis i backup? Da jesi,sada ne bi brinuo za podatke...mada u tvom slucaju,mislim da je vrisnula elektronika,popkusaj da nadjes istu takvu,i hard ti moze proraditi..
:: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: ::
:: :: Pozdra
:: :: Sve je radilo ok svih ovih dana, jutros palim komp traje dugo i kad se sistem digao nema mi
:: :: sata HDD Seagate Baracuda 500g
:: :: da napomenem, sistem dizem sa starog hdd-a ata 160 gb, dakle sve sam isprobao, ili bar mislim da jesam, i drui kablic za napajanje, i drugi sata kabal i sve sata dzekove na ploci (takodje sam u njih stavio DVD sata i radi u svim, dakle nije do ploce bar nije u dzekovima
:: :: Stavljao sam ga i samog nema ga u biosu zabaguje mi PC se, takodje sam ga odneo na posao i prikacio na PC isto zabagovao mi PC nece ni da prodje dalje od paljenja samo it
:: :: Sad sta bi moglo biti da tako samo od sebe stane, ja kad stavim ruku osetim da on kao radi tj blage vibracije posto je disk jako tih, dobar (bio) , brz it
:: :: Letos sam ga kupio dakle nije problem meni oko toga ALI je problem oko 400gb podataka skupljanih zadnjih 14. godin
:: :: dajte mi neke ideje ako imate da isprobam bar samo da ga nekako prepoznam i iscupam podatke pa cu ga zamenim za neki drugi, prso sam vec sa
:: :: Hvala Vam svima unapred
doca80 da 08.12.2009. 01:07 #167572

ako se ne vidi hard u bios-u onda je verovatno elektronika,posto kazes da motor radi,tj vrti...Inace fajlovi secuvaju na hardu bolje nego na diskovima,ali taj hard ne treba da stoji aktivan svo vreme u kompu,tako nabija radne sate i povecava mu se sansa da crkne zbog broja radnih sati... taj hard za cuvanje podataka treba da ti stoji NEAKTIVAN u nekoj fijoci i samo po potrebi da se ukljucuje(kad prebacujes podatke na njega)...A sad bar znas za ubuduce...

adamadam Re: da 08.12.2009. 08:24 #167592

ne vidi se u bios-u
jbg moracu da potrazim onda elektroniku da bar izvucem podatke nekako
Hvala

:: ako se ne vidi hard u bios-u onda je verovatno elektronika,posto kazes da motor radi,tj vrti...Inace fajlovi secuvaju na hardu bolje nego na diskovima,ali taj hard ne treba da stoji aktivan svo vreme u kompu,tako nabija radne sate i povecava mu se sansa da crkne zbog broja radnih sati... taj hard za cuvanje podataka treba da ti stoji NEAKTIVAN u nekoj fijoci i samo po potrebi da se ukljucuje(kad prebacujes podatke na njega)...A sad bar znas za ubuduce..
Scyter Re: 08.12.2009. 08:29 #167593

broj poruka: 8138
Ode jos jedan Seagate...Ajde sto je vrisnuo HDD,ali podaci koji su u njemu su neprocenjivi.Pricam uopsteno.Zato ljudi radite Backup,kod nas stize svakakva roba.

The Way It`s Meant To Be Played

doca80 Re: Re: da 08.12.2009. 09:36 #167596

i zaboravio sam da ti kazem...u Novom Sadu na najlon pijaci subotom dolazi neki lik koji prodaje sve moguce vrste elektronika,ima ogromnu kojlicinu sve moguce robe i sve je provereno i ispravno... Ne znam odakle si ali ako si blizu NS-a definitivno ti se isplati da ga potrazis,s` obzirom koliko bitne podatke imas na tom hardu... Lik se obicno nalazi kad prodjes polovinu pijace OD GLAVNOG ULAZA sa leve strane,jedan od poslednjih redova do leve ograde... Nadam se da ces uspeti da povratis podatke,znam kako je kad izgubis tolike godine uspomena...

:: ne vidi se u bios-
:: jbg moracu da potrazim onda elektroniku da bar izvucem podatke nekako
:: Hval
:: :: ako se ne vidi hard u bios-u onda je verovatno elektronika,posto kazes da motor radi,tj vrti...Inace fajlovi secuvaju na hardu bolje nego na diskovima,ali taj hard ne treba da stoji aktivan svo vreme u kompu,tako nabija radne sate i povecava mu se sansa da crkne zbog broja radnih sati... taj hard za cuvanje podataka treba da ti stoji NEAKTIVAN u nekoj fijoci i samo po potrebi da se ukljucuje(kad prebacujes podatke na njega)...A sad bar znas za ubuduce..
:: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
adamadam Re: Re: Re: da 08.12.2009. 11:27 #167618

hvala puno na informacijama, tu sam blizu iz Indjije, ali sam 2 puta nedeljno u NS
isao sam kod drugara gde sam letos kupio hard pa ce on da poruci isti da napakujem samo da prebacim sve i jbg, ostaje mi da idem na F3 neki samsung onda od 1 TB jer kontam i sistem da prebacim na taj novi sto bi uzeo u zamenu za ovaj

:: i zaboravio sam da ti kazem...u Novom Sadu na najlon pijaci subotom dolazi neki lik koji prodaje sve moguce vrste elektronika,ima ogromnu kojlicinu sve moguce robe i sve je provereno i ispravno... Ne znam odakle si ali ako si blizu NS-a definitivno ti se isplati da ga potrazis,s` obzirom koliko bitne podatke imas na tom hardu... Lik se obicno nalazi kad prodjes polovinu pijace OD GLAVNOG ULAZA sa leve strane,jedan od poslednjih redova do leve ograde... Nadam se da ces uspeti da povratis podatke,znam kako je kad izgubis tolike godine uspomena..
:: :: ne vidi se u bios-
:: :: jbg moracu da potrazim onda elektroniku da bar izvucem podatke nekako
:: :: Hval
:: :: :: ako se ne vidi hard u bios-u onda je verovatno elektronika,posto kazes da motor radi,tj vrti...Inace fajlovi secuvaju na hardu bolje nego na diskovima,ali taj hard ne treba da stoji aktivan svo vreme u kompu,tako nabija radne sate i povecava mu se sansa da crkne zbog broja radnih sati... taj hard za cuvanje podataka treba da ti stoji NEAKTIVAN u nekoj fijoci i samo po potrebi da se ukljucuje(kad prebacujes podatke na njega)...A sad bar znas za ubuduce..
:: :: ::
:: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
rape84 HDD problem 08.12.2009. 14:08 #167647

broj poruka: 48
Meni je pre par dana crkao nekoliko meseci star Hitachi od 1TB. Slike i većinu važnih stvari imam na eksternom hardu ali mi je ipak žao savršeno složene muzike (oko 80-100 GB), filmova (oko 150 GB) slika od pre par meseci, nekih tabela koje sam pravio ovih dana,...
Pre nedelju-dve sam se raspitivao na forumu koje napajanje da kupim jer je staro, iako je do sada dobro radilo, ipak dotrajalo. Naravno da ga nisam kupio i vrlo je moguće da je ono prouzrokovalo crkavanje harda. Sada samo mogu da se kajem što ga na vreme nisam zamenio a vi koji do sada niste imali ovakvih problema izvucite pouku iz ovoga pa na vreme pravite rezervne kopije bar onih stvari do kojih nećete lako doći (slike, posao,...).

adamadam POMOC ako moze !?! 18.12.2009. 00:04 #171836

Da ne otvaram novu temu, nadovezacu se samo na moju posto je problem isti
Dakle, da li neko ima Seagate Barracuda 500gb 7200.11 32mb hdd
i da li bi bio voljan da me ugosti da zamenimo elektoniku i da stvarno utvrdim da li je
ona crkla ili ako nije da odma izvucem podatke napolje na drugi hard

da napomenem imam iz iste serije Seagate Barracuda 7200.11 32mb hdd i njegova
elektronika se ne poklapa, veca je malo, bas tu na mestu gde se one tri licne dodiruju na ploci

da nemam garanciju na hdd ja se nebi cimao vec bi probao da prelemim te kontakte nekako
ali ovako moram sve diskretno da uradim da se ne primeti i reklamiram disk (iskreno do diska mi i nije toliko stalo koliko do podataka, kao i svakome)

Ako neko je voljan da pomogne bio bih veoma zahvalan ! Hvala !
helpdisk spasavanje podataka 19.12.2009. 14:16 #172379

broj poruka: 142
Ne bih da kvarim raspolozenje ali ako disk vrti 99,9% posto nije elektronika
a na seriji diskova ne koju se zalite je uvak tj 100% firmware neispravan.
Nikakva zamena elektronike nece pomoci, ali je bitno za spasavanje da postoji originalna elektronika. Inace , kad crkne elektronika crkne deo koji se najvise greje ,a to je deo koji okrece motor, tzv motor drajver ( chip koji vrti motor ). Kad on crkne disk vise ne vrti.
Pozdrav
Nikola
http://www.helpdisc.rs

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs