Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
nece da mi naoravi particije
STRANA 1 OD 1
citokinin nece da mi naoravi particije 07.12.2009. 21:19 T22608

status: user
broj poruka: 29

elem kupio sam nov hard disk to je drugi u kompu kada sam ga ubacio win ga je prepoznao ja ga isformatirao ali nisam napravio particije e tu nastaje problem..
ukljucim particio magic on mi kaze neki error,a acronic der.mi kaze da ne moze da radi dinamic hdd?sta je to dinamic hdd?kako da napravim particije?zna li nekooooooo
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar re 07.12.2009. 21:29 #167448

broj poruka: 2386
Desni klik na my computer>manage>computer managment local>storage>disk managment i tu deli particije. Ne dodeljuj da budu dinamichke, moguce je da nastanu problemi zbog toga kasnije, da brlja Win.
Morash da obrishesh tu formatiranu particiju(ceo hard), pa onda da podelish i sve formatirash.
Prvo podela pa format, tu si napravio greshku.

ko nema u vuglu, ima u guglu

citokinin .. 07.12.2009. 21:39 #167450

probao sam to ali mi nigde ne daje opciju create part.tu je taj novi hdd vidi se da ima 600gb i da je ntfs i pise healthly i kada kliknem desni klik na njega daje mi samo opciju da ga opet formatiram i da promenim volume kao i drive leters i to je to ..u cemu je stos?
Jebivetar ... 07.12.2009. 21:44 #167453

Formatirao si ceo hard i tako napravio particiju od 600Gb. Prvo obrishi tu particiju, podeli pa formatiraj.

Equinoxe Re: 07.12.2009. 21:45 #167454

broj poruka: 12057

Beži od Partition Magica ko đavo od krsta! A trba ti sledeće:

Prva PArticija je primarna i aktivna (set active partition) da bi bila butabilna.

Druga je takozvana logička particija (D na primer), isto tako je i treća itd.

Znači.

Create, Primary, odrediš veličinu, NTFS, format.

Create, od ostatka (extended, ali nebitno) logical....i njih koliko hoćeš.....u NTFS, format.

To ne može da ne radi.

Jebivetar da 07.12.2009. 21:52 #167457

Ali je `shtos`, kako on kaze, to shto je kreirao i formatirao jednu particiju od celog hard diska. Sada treba to da izdeli i naravno da ne moze tek tako, bez delete, pa tek onda create...

arsaD Re: nece da mi naoravi particije 07.12.2009. 22:03 #167460

broj poruka: 412
Ja sam to ranije radio, tako sto sam iskljucio postojeci HDD, ubacio novi, pokrenuo instalaciju Win XP i kad dodje do onog dela da napravis particije uradis to i tu prekines instalaciju. Vrati tada prvi hdd, posle prikaci novi sa novim particijama, i to bi trebalo da bude to.
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

::
:: elem kupio sam nov hard disk to je drugi u kompu kada sam ga ubacio win ga je prepoznao ja ga isformatirao ali nisam napravio particije e tu nastaje problem.
:: ukljucim particio magic on mi kaze neki error,a acronic der.mi kaze da ne moze da radi dinamic hdd?sta je to dinamic hdd?kako da napravim particije?zna li nekooooooo
Jebivetar Re: Re: nece da mi naoravi particije 07.12.2009. 22:11 #167464

Ti si shou, sve moze iz Wina.
Pricham li Ja turskim jezikom! Chovek je vec napravio jednu particiju od celog hard diska i formatirao! Nema shta da deli, mora da brisheee...

:: Ja sam to ranije radio, tako sto sam iskljucio postojeci HDD, ubacio novi, pokrenuo instalaciju Win XP i kad dodje do onog dela da napravis particije uradis to i tu prekines instalaciju. Vrati tada prvi hdd, posle prikaci novi sa novim particijama, i to bi trebalo da bude to
:: Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
citokinin .. 07.12.2009. 23:19 #167523

pera kojot super genije he he..
uspeo sam ...iz win sve..da morao sam da je obrisem prethodno
hvala vetru, hvala baxu

Pisko Jelenskih mi rogova 07.12.2009. 23:19 #167524

broj poruka: 6650
Kako, kako, kako.... ljudi koji nemaju iskustva, prvo nabasaju na to gowno od partition magica? Ne valja već, pa, bar 3-4 godine, ali se ljudi i dalje pecaju.
Nađi paragon, acronis, čak i free programe za particionisanje, ima ih na Hiren`s boot disku nekoliko (pa i taj usrani PM) i odradi tamo fine tuning - reparticionisanje celog diska. Ili, ovo što ti je savetovano, da obrišeš jednu particiju (ali neće ti možda dati, imaš na njoj recycle bin i System volume information (system restore fasciklu) koje su sistemski fajlovi i zaštićeni su od brisanja... tako da, ako ne znaš kako ovo ukokati, lakše je sa butabilnog cd-a, npr. hirens`a, paragona, acronis-a - - -
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

citokinin .. 07.12.2009. 23:25 #167531

ma fora je bilo pisko sto mi je akronis rekao da ne moze da radi sa dinamicnim diskom ma sta to znacilo? jer zna neko sta to znaci slucajno? Tako da nisam nogao nista preko njega da uradim..nije dao nikakve funkicje sve svetlo belo..
da ja def nemam iskustva ali svakog dana se uci...
problem resen.
mogu reci da na osnovu sat dva iskustva da se hitaci koji mi storage hdd malo vise greje za 3 stepena u odnosu na wd tako barem kaze programcic ali temp mu je 31 stepen tako da nista ozbiljno..
najstrasnije je to da kada sam otvorio komp izvadio sam tonu prasine iz njega uzas

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs