Na vecini HDDa koje sam do sada koristio temperatura na diskovima je bila oko 40 , danas sam kod prijatelja video da mu je t oko 60 , disk je WD1200JS-55NCB1. Ima li ko ovaj disk i koje su Vam temperature na njemu?
Iskreno koristim razlicite modele HDD-a od razlicitih proizvodjaca ali maksimalna temeratura imj ide do 45 stepeni i to u letnjem periodu , mislim da ventilator jeste trenutno resenje ali treba videti zasto se disk toliko greje ( ako nije pri punom opterecenju , kopiranje velike kolicine podataja i slicno _))
Pre nego se upustiš u traženju dodatnog hlađenja obavezno proveri da li je disk dobro pričvršćen sa OBE strane kućišta. Masu servisera mrzi da otvara drugu stranicu kućišta i tu zašrafi drugu stranu. Ako je to slučaj, samo ga zašrafi, smanjićeš mu temperaturu za minimum 10C jer kućište se ponaša ko hladnjak i odvodi toplotu sa diska.
Seagate 250Gb neaktivan 32`C(hladi se ulaznom 120_om), Samsung 640Gb Sistem stalno aktivan 26`C(bez hladjenja). Stavi ga ispred prednjeg ventilatora ako mozes. Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
je to sto ni dva ventilatora ( jedna 120ica na kucistu koja ubacuje vazduh direktno na HDD i dodatni ventilator hdd hladnjaka na samom hdd-u ) nisu uspela da drasticno snize t. Sada je 54. Disk li je problem ?Ima li ko neku ideju, narocito bih zamolio one koji imaju isti disk za komentar .
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.