Eto shta se deshava kad sam nesmotren. Prevezivao sam ventilator na 7v, i u molexu od ventilatora obrnuo mesta 12v i 5v. DVDRW se napajao sa drugog nastavka, a na taj nastavak sam zakachio pogreshno prevezani. SADA, DVDRW je prepoznat u Windowsu, reaguje `eject` iz Wina, ali nece da pokrene disk. Pri tom se zvuk DVDRW-a chuje nekoliko puta prilikom buta ili kada mu se zatvore vratanca. Hoce li mi neko reci kakav sam zijan napravio i kako to da ispravim?
Na normalan sam i povezao preko nastavka koji nije modovan i nastavka koji sam modovao. Shta se spalilo, moze li se popraviti, isplatili se ? Kazem, otvara-zatvara ali ne chita.
Znash li mozda u vezi garancije ovo... Kupio sam rezach pre 2 godine i mesec dana, poshto je puko posle 4 meseca, dobio sam novi. Da li se garancija za ovaj novi rezach rachuna od dana kada je zamenjen ili od dana kada je prvi (zamenjeni) kupljen? Da probam da izvuchem neshto sa reklamacijom.
Bez obzira sto ti je Bax objasnio da garancija tece sa datumom kupovine meni su u Imtelu garanciju resetovali prilikom zamene. Jer se garancija daje na izdati uredjaj ali to vecina ljudi cak i onih iskusnijih ne zna pa trgovci vacare ako mogu.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Garancija ti važi koliko ti je još ostalo od kada si prvi kupio, ne od nule od kad je zamenjen :: ::
Slazem se i tako bi trebalo da jeste... garancija na novi uredjaj! Znaci kad si poslednji put zamenio od tad godinu dana ili koliko vec.. ja vec evo treca godina furam Blueberry nov a ne platim ga (krenuo sa CAt-a na ICE i evo me na RedCATII i imam jos godinu dana garancije istice za koji mesec pokvario se touch senzor i ponovo cu dobiti novi) Prednost kineskih uredjaja! :D
:: Bez obzira sto ti je Bax objasnio da garancija tece sa datumom kupovine meni su u Imtelu garanciju resetovali prilikom zamene :: Jer se garancija daje na izdati uredjaj ali to vecina ljudi cak i onih iskusnijih ne zna pa trgovci vacare ako mogu :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Garancija ti važi koliko ti je još ostalo od kada si prvi kupio, ne od nule od kad je zamenjen :: :: :: ::
`Uređaji isporučeni od strane D*SK-a kao zamena za reklamirane neispravne uređaje nasleđuju garanciju (trajanje i uslove) originalnog uređaja tj. ne nose sopstvenu novu garanciju.`
Očigledno je da zavisi od firme do firme. Takve stvari su negde odštampane na samom garantnom listu. Nisam siguran šta zakon kaže na tu temu. Isto radi i Microsy*te*s. Nasleđivanje garancije...........
Prekršaj: .....daje netačne, nepotpune, neosnovane, nejasne ili dvosmislene informacije o činjenicama predviđenim ovim zakonom ili ako izraze `garancija` ili `garantovano` ili druge izraze slične sadržine koristi protivno uslovima propisanim zakonom ili drugim propisom (član 46)....
Prilikom zamene rezeca krece nova garancija! Dakle, da ti je taj rezac crkao i posle godinu u jedanaest meseci (garancija dve godine) prilikom dobijanja novog dobijas drugu garanciju za taj rezac. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Znash li mozda u vezi garancije ovo... Kupio sam rezach pre 2 godine i mesec dana, poshto je puko posle 4 meseca, dobio sam novi. Da li se garancija za ovaj novi rezach rachuna od dana kada je zamenjen ili od dana kada je prvi (zamenjeni) kupljen? Da probam da izvuchem neshto sa reklamacijom :: :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
nisam znao za to, jeste sigurni, kako to da onda lice koje prilikom zamene za novi uredjaj lupa overu i upisuje datum predaje uredjaja kupcu, a ne upisuje novi datum za garanciju, vec ostaje stari, s tim da se garancija zamrzava dok je uredjaj na servisu?
Jedan jedini put prilikom zaneme hard diska (stari 250 za novi od 320) posle 4god., dobio sam full novu garanciju za taj od 320, komplet novu i odusevio se, ali to sam jedan jedini put doziveo, u BelComp, nikad ni u jednoj drugoj firmi, cak ni tu za druge uredjaje unazad nisam dobio novu garanciju sa novim datumom, ne bi trebali tako da rade bas svi, pa valjda poznaju zakon, to bi bilo apsolutno protiv zakona...
Ukoliko se popravi uredjaj garancija se produzava za period popravke, ukoliko se dobija nov uredjaj dobija se nova garancija! U garantnom listu stoji kako ce se to naznaciti, a potrebno je dostaviti i novi fiskalni racun o izdatom proizvodu. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Koliko znam u Zakonu pise da kada se menja kompletan uredjaj ili njegov vitalni deo, tece nova garancija od dana zamene, a ne prenosi se garancija sa starog uredjaja na novi. To je totalna besmislica. Ako dobijas novi uredjaj, zasto bi on imao skracenu garanciju?
Druga stvar je, naravno, ako se utvrdi da je steta na uredjaju nastala krivicom kupca, odnosno nepravnilnim rukovanjem, nepostovanjem uputstva za upotrebu... Tada nema nista od garancije... To je tako jasno... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
ma da, a kako ce da utvrde to kada je hard disk u pitanju, nezvanicno, blizu isteka garancije svako moze da ga `rokne` i reklamira i tako dobije nov uredjaj sa novom garancijom
A kako mislis da ga rokne? :D Ako postoje fizicka ostecenja na uredjaju nema price... Ukoliko se utvrdi da je kvar mogao da nastane prilikom udara opet nista... Ako je otvaran uredjaj, sto se da otkriti, opet nista... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: ma da, a kako ce da utvrde to kada je hard disk u pitanju, nezvanicno, blizu isteka garancije svako moze da ga `rokne` i reklamira i tako dobije nov uredjaj sa novom garancijom :: :: ::
na oglasima neki drd-rw isti takav kojem ne radi optika,jer 99% rezaca crkava im dioda laserska,a elektornika im radi...znaci nadji istovetan takav,ima ih na oglasima po 50 -100 din.....nadji neki kojeg win prepoznaje.....i prepakuj,nije tesko previse.....naravno,nadji isti ko tvoj sto je....
sto se tice zamene,kako da ne,tece bezgranicno....kakva glupost....naravno da garancija vazi samo od kkupovine prvog uredjaja,sve ostalo su lepe zelje,i slucajnosti.....
Na žalost, tako je. Više od 3/4 firmi tako posluje.
:: sto se tice zamene,kako da ne,tece bezgranicno....kakva glupost....naravno da garancija vazi samo od kkupovine prvog uredjaja,sve ostalo su lepe zelje,i slucajnosti.... :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.