Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Pomoc, dvd rw!
STRANA 1 OD 2  
Jebivetar Pomoc, dvd rw! 25.11.2009. 22:49 T22242

status: user
broj poruka: 2386
Eto shta se deshava kad sam nesmotren. Prevezivao sam ventilator na 7v, i u molexu od ventilatora obrnuo mesta 12v i 5v. DVDRW se napajao sa drugog nastavka, a na taj nastavak sam zakachio pogreshno prevezani.
SADA, DVDRW je prepoznat u Windowsu, reaguje `eject` iz Wina, ali nece da pokrene disk. Pri tom se zvuk DVDRW-a chuje nekoliko puta prilikom buta ili kada mu se zatvore vratanca.
Hoce li mi neko reci kakav sam zijan napravio i kako to da ispravim?

ko nema u vuglu, ima u guglu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @Jebivetar 25.11.2009. 22:52 #161964

broj poruka: 19012
vrlo moguce da si spalio DVD, ako jesi, ne mozes to ispraviti, nego cisto da budes siguran, sto ne povezes DVD na normalan molex od napajanja??

Equinoxe Re: 25.11.2009. 22:55 #161967

broj poruka: 12057

To ispravlja kupovinom drugog rezača.

Jebivetar ... 25.11.2009. 22:55 #161968

Na normalan sam i povezao preko nastavka koji nije modovan i nastavka koji sam modovao. Shta se spalilo, moze li se popraviti, isplatili se ?
Kazem, otvara-zatvara ali ne chita.

Jebivetar ... 25.11.2009. 22:56 #161969

Kad ti Baxe reche, pokopa mi sve nade. Daj da nadjem deo od nekog drugog rezacha, shta je riknulo?

Equinoxe Re: ... 25.11.2009. 23:02 #161972

Pa da nađeš elektroniku od tog modela rezača i zameniš - > gde, retko, ne isplativo, bolje novo.

:: Kad ti Baxe reche, pokopa mi sve nade. Daj da nadjem deo od nekog drugog rezacha, shta je riknulo
::
:: ko nema u vuglu, ima u guglu
Jebivetar Dobro 25.11.2009. 23:07 #161974

kako si rekao da se zove Samsung model za koji si pisao da je dobar?

Equinoxe Re: Dobro 25.11.2009. 23:12 #161977

Samsung Write Master SH-223F.

:: kako si rekao da se zove Samsung model za koji si pisao da je dobar
Jebivetar Baxe? 25.11.2009. 23:39 #161991

Znash li mozda u vezi garancije ovo... Kupio sam rezach pre 2 godine i mesec dana, poshto je puko posle 4 meseca, dobio sam novi. Da li se garancija za ovaj novi rezach rachuna od dana kada je zamenjen ili od dana kada je prvi (zamenjeni) kupljen? Da probam da izvuchem neshto sa reklamacijom.

Equinoxe Re: 25.11.2009. 23:42 #161992

Garancija ti važi koliko ti je još ostalo od kada si prvi kupio, ne od nule od kad je zamenjen.

Jebivetar uh 25.11.2009. 23:44 #161994

Piii, malera... Hvala Baxe

MaliAbner Re: Re: 26.11.2009. 00:14 #162001

broj poruka: 7769
Bez obzira sto ti je Bax objasnio da garancija tece sa datumom kupovine meni su u Imtelu garanciju resetovali prilikom zamene.
Jer se garancija daje na izdati uredjaj ali to vecina ljudi cak i onih iskusnijih ne zna pa trgovci vacare ako mogu.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Garancija ti važi koliko ti je još ostalo od kada si prvi kupio, ne od nule od kad je zamenjen
LonleyMax Re: Re: Re: 26.11.2009. 00:18 #162002

broj poruka: 1475
Slazem se i tako bi trebalo da jeste... garancija na novi uredjaj!
Znaci kad si poslednji put zamenio od tad godinu dana ili koliko vec.. ja vec evo treca godina furam Blueberry nov a ne platim ga (krenuo sa CAt-a na ICE i evo me na RedCATII i imam jos godinu dana garancije istice za koji mesec pokvario se touch senzor i ponovo cu dobiti novi)
Prednost kineskih uredjaja! :D

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

:: Bez obzira sto ti je Bax objasnio da garancija tece sa datumom kupovine meni su u Imtelu garanciju resetovali prilikom zamene
:: Jer se garancija daje na izdati uredjaj ali to vecina ljudi cak i onih iskusnijih ne zna pa trgovci vacare ako mogu
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ::
:: :: Garancija ti važi koliko ti je još ostalo od kada si prvi kupio, ne od nule od kad je zamenjen
Equinoxe Re: 26.11.2009. 00:30 #162003

Primer:
http://b2b.desk.rs/dealers/GarantniUslovi.aspx

`Uređaji isporučeni od strane D*SK-a kao zamena za reklamirane neispravne uređaje nasleđuju garanciju (trajanje i uslove) originalnog uređaja tj. ne nose sopstvenu novu garanciju.`

Očigledno je da zavisi od firme do firme. Takve stvari su negde odštampane na samom garantnom listu. Nisam siguran šta zakon kaže na tu temu. Isto radi i Microsy*te*s. Nasleđivanje garancije...........

Treba konsultovati zakon o zaštiti potrošača:
http://www.retailserbia.com/20080313112/zakoni-i-propisi/srbija-zakon-zastita-potrosaca.html

Prekršaj:
.....daje netačne, nepotpune, neosnovane, nejasne ili dvosmislene informacije o činjenicama predviđenim ovim zakonom ili ako izraze `garancija` ili `garantovano` ili druge izraze slične sadržine koristi protivno uslovima propisanim zakonom ili drugim propisom (član 46)....

Mutno i nedefinisano....čekamo novi zakon
mkukic Re: Baxe? 26.11.2009. 00:31 #162004

broj poruka: 2591
Prilikom zamene rezeca krece nova garancija! Dakle, da ti je taj rezac crkao i posle godinu u jedanaest meseci (garancija dve godine) prilikom dobijanja novog dobijas drugu garanciju za taj rezac.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: Znash li mozda u vezi garancije ovo... Kupio sam rezach pre 2 godine i mesec dana, poshto je puko posle 4 meseca, dobio sam novi. Da li se garancija za ovaj novi rezach rachuna od dana kada je zamenjen ili od dana kada je prvi (zamenjeni) kupljen? Da probam da izvuchem neshto sa reklamacijom
Equinoxe @mkukic 26.11.2009. 00:37 #162005

Pogledaj zskon o zaštiti potrošača, to o čemu se ovde govori nije precizno definisano, i kao što to ovde obično biva, iskorišćeno je do maximuma od strane pojedinaca ili firmi:
http://www.retailserbia.com/20080313112/zakoni-i-propisi/srbija-zakon-zastita-potrosaca.html

imarkovic @mkukic 26.11.2009. 00:38 #162006

nisam znao za to, jeste sigurni, kako to da onda lice koje prilikom zamene za novi uredjaj lupa overu i upisuje datum predaje uredjaja kupcu, a ne upisuje novi datum za garanciju, vec ostaje stari, s tim da se garancija zamrzava dok je uredjaj na servisu?

Jedan jedini put prilikom zaneme hard diska (stari 250 za novi od 320) posle 4god., dobio sam full novu garanciju za taj od 320, komplet novu i odusevio se, ali to sam jedan jedini put doziveo, u BelComp, nikad ni u jednoj drugoj firmi, cak ni tu za druge uredjaje unazad nisam dobio novu garanciju sa novim datumom, ne bi trebali tako da rade bas svi, pa valjda poznaju zakon, to bi bilo apsolutno protiv zakona...

mkukic ... 26.11.2009. 00:43 #162009

Ukoliko se popravi uredjaj garancija se produzava za period popravke, ukoliko se dobija nov uredjaj dobija se nova garancija! U garantnom listu stoji kako ce se to naznaciti, a potrebno je dostaviti i novi fiskalni racun o izdatom proizvodu.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

mikac962 Re: 26.11.2009. 00:48 #162010

broj poruka: 555
Koliko znam u Zakonu pise da kada se menja kompletan uredjaj ili njegov vitalni deo, tece nova garancija od dana zamene, a ne prenosi se garancija sa starog uredjaja na novi. To je totalna besmislica. Ako dobijas novi uredjaj, zasto bi on imao skracenu garanciju?

mkukic ... 26.11.2009. 00:54 #162014

Druga stvar je, naravno, ako se utvrdi da je steta na uredjaju nastala krivicom kupca, odnosno nepravnilnim rukovanjem, nepostovanjem uputstva za upotrebu... Tada nema nista od garancije... To je tako jasno...

imarkovic @mkukic 26.11.2009. 00:56 #162016

ma da, a kako ce da utvrde to kada je hard disk u pitanju, nezvanicno, blizu isteka garancije svako moze da ga `rokne` i reklamira i tako dobije nov uredjaj sa novom garancijom

mkukic Re: @mkukic 26.11.2009. 01:00 #162018

A kako mislis da ga rokne? :D Ako postoje fizicka ostecenja na uredjaju nema price... Ukoliko se utvrdi da je kvar mogao da nastane prilikom udara opet nista... Ako je otvaran uredjaj, sto se da otkriti, opet nista...

:: ma da, a kako ce da utvrde to kada je hard disk u pitanju, nezvanicno, blizu isteka garancije svako moze da ga `rokne` i reklamira i tako dobije nov uredjaj sa novom garancijom
Equinoxe Re: 26.11.2009. 01:04 #162020

Besmisleno je tako nešto raditi sa hard diskom. A i sa bilo čime uopšte.

Ono što je definitivno je da radi ko šta hoće

dukiduledu kupi 26.11.2009. 01:20 #162021

broj poruka: 826
na oglasima neki drd-rw isti takav kojem ne radi optika,jer 99% rezaca crkava im dioda laserska,a elektornika im radi...znaci nadji istovetan takav,ima ih na oglasima po 50 -100 din.....nadji neki kojeg win prepoznaje.....i prepakuj,nije tesko previse.....naravno,nadji isti ko tvoj sto je....

dukiduledu e kako da ne 26.11.2009. 01:22 #162022

broj poruka: 826
sto se tice zamene,kako da ne,tece bezgranicno....kakva glupost....naravno da garancija vazi samo od kkupovine prvog uredjaja,sve ostalo su lepe zelje,i slucajnosti.....

Equinoxe Re: e kako da ne 26.11.2009. 01:24 #162023

Na žalost, tako je. Više od 3/4 firmi tako posluje.

:: sto se tice zamene,kako da ne,tece bezgranicno....kakva glupost....naravno da garancija vazi samo od kkupovine prvog uredjaja,sve ostalo su lepe zelje,i slucajnosti....
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs