Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
SEAGATE ST3320613AS masivno otkazivanje diskova?????
STRANA 1 OD 1
kljunovi SEAGATE ST3320613AS masivno otkazivanje diskova????? 23.11.2009. 14:10 T22169

status: user
broj poruka: 66

Imam problem sa SEAGATE ST3320613AS serijom HDD (HDD 320GB, 7200, 3.5, SATA, 16MB). Kupljeno je 12 računara koji sadrže pomenuti model HDD-a. U vremenskom roku od 2 nedelje, od 12 računara na 5 računara su se pojavili bed sektori i HDD je počeo da otkazuje.
Ima li neko iskustva sa tom serijom HDD?
Koja bi bila alternativa za kupovinu, umesto tih HDD, uzimajući u obzir cenu i veličinu HDD?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 SM 23.11.2009. 14:16 #161305

broj poruka: 3350
Seagate=Maxtor

Ako su nastavili njihovom politikom, e onda ti je najbolje da uzmes WD ili Samsung. A ako je u garanciji, trazi da ti promene za napomenute proizvodjace.
Equinoxe Re: 23.11.2009. 14:31 #161307

broj poruka: 12057

Isti slučaj je sa ST3160815AS slim SATA serijom Barracuda 7200.10.
Blagi užas, smao krenu da škljocaju i vozdra. Uglavnom se nalaze po HP radnim stanicama.

imarkovic @neXus2000 23.11.2009. 14:43 #161311

broj poruka: 19012
pricaš koješta, posoji Seagate Maxtor hard disk, na cijoj nalepnici pise Maxtor, a to je u stvari Seagate koji je proizveden u Maxtor fabrici, tako da je isti djavo, maxtor vise ne postoji, odnosno Seagate je vlasnika sada, cisto ako nisi znao.

@kljunovi
primi moje iskreno saucesce za hard diskove, ali to sigurno nije iz nove serije Seagate-a, imali su problem sa FIRMWARE-om, znaci ko je posedovao starije Seagate, te sto si naveo iz prve serije, sve sto je trebao da uradi je da update-uje firmware, sa Seagate sajta, ja sam isto imao problem, zaustavio sam crkavanje onda kada sam update-ovao, ostalo mi je jos par tih i to je SVE. Nema potrebe da menjas, samo update firmware-a, a ostale kada budes reklamirao, dace ti hardove iz nove serije, koji nisu felericni, za svaki slucaj ih pitaj da li su novi, oni to znaju.

neXus2000 So.... 23.11.2009. 18:34 #161361

broj poruka: 3350
Zato sam napisao Seagate=Maxtor Znam da su ga otkupili, i to pre jedno 4 godine......par nedelja posle crkavanja mog Maxtora, i jos kod par ljudi koje znam. Tacno 3-4 dana posto je garancija istekla :D

Pa gledam da nisu maznuli njihovu politiku :D

Sad sam bacio pogled, i jeste, cela 11 serija od 320 i 500 GB ima problem sa firmverom.
H-nitro hey 23.11.2009. 18:52 #161367

broj poruka: 1975
maxtor je pre 10 godina bio mesto br.1 po proizvodnji i kvalitetu hdd-ova a kao stom sam i rekao u onom postu za wd hdd-ove seagate barracuda je usrana seriska proizvodnja jer crkavaju ko ludi i rekao sam da sam ih primio x koji ne radi ili bad secora ili skljocaju ili je otisla glava (sto je u 80%) slucajeva a eto ti ih sad

Dont drink and drive take joint and fly

imarkovic @neXus2000 23.11.2009. 19:46 #161384

broj poruka: 19012
stari Maxtor je `govno`, novi Maxtor je Seagate, nebitno dal` pise Max ili Sea, kraj.

@H-nitro
da, kako da ne, Maxtor je pre 20god. bio br.1, ali tada nije bio Maxtror, nego Quantum, od kada je Maxtor kupio njih, umesto da pravi najbolje hard diskove (pocetne serije su im bile izuzetno kvalitetne), isao je na dole...sve dok ih Seagate nije kupio, imali su jednom losu seriju jako davno, i evo sada, samo sto je sata skoro ne osetno, i naravno jako brzo se resio problem i zaboravio, svakako ne treba da znaci da su se `pokvarili` - naprotiv...

Stripy Re: hey 23.11.2009. 21:02 #161403

broj poruka: 4163
Maxtor nikada nije bio broj 1. Dobro bio je broj jedan na dnu dna. Kako ti je rečeno, reč je kantumu.

Shit happens

:: maxtor je pre 10 godina bio mesto br.1 po proizvodnji i kvalitetu hdd-ova a kao stom sam i rekao u onom postu za wd hdd-ove seagate barracuda je usrana seriska proizvodnja jer crkavaju ko ludi i rekao sam da sam ih primio x koji ne radi ili bad secora ili skljocaju ili je otisla glava (sto je u 80%) slucajeva a eto ti ih sa
::
:: Dont drink and drive take joint and fl
Antilohije Re: @neXus2000 23.11.2009. 23:31 #161426

broj poruka: 688
haha quantum fireball, dobar hard bese... inace maxtor se pravio u seagate fabrikama vec ti jednom rekoh mislim

:: stari Maxtor je `govno`, novi Maxtor je Seagate, nebitno dal` pise Max ili Sea, kraj
:: @H-nitr
:: da, kako da ne, Maxtor je pre 20god. bio br.1, ali tada nije bio Maxtror, nego Quantum, od kada je Maxtor kupio njih, umesto da pravi najbolje hard diskove (pocetne serije su im bile izuzetno kvalitetne), isao je na dole...sve dok ih Seagate nije kupio, imali su jednom losu seriju jako davno, i evo sada, samo sto je sata skoro ne osetno, i naravno jako brzo se resio problem i zaboravio, svakako ne treba da znaci da su se `pokvarili` - naprotiv..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs