Dakle imam na ploci jedan IDE prikljucak. Na njega je prikljucen DVD-RW, e sad posto imam jedan stari hdd od 160GB koji ide takodje na IDE granu, da li mogu da ubacim u taj IDE prikljucak, onaj kabli ali da ima 2 prikljucka? Tj, da mogu da koristim i HDD i DVD-RW u isto vreme, s`stim da budu prikljuceni na jednu granu? p0z
Prosto ako je recimo cdrw ATA33 a prikacen na isu granu sa HDD-om koji je ATA100 HDD ce raditi kao ATA33.
Konkretno u tvom slucaju ce oba raditi kao ATA66 bez obzira sto ti je HDD ATA100 posto je koliko se ja secam DVDRW ATA66 uredjaj.
Naravoucenije ako ti je OS na ATA HDD-u obavezno ga kaci sa jos jednim HDD-om da ne bi dolazilo da usporenja sistema. Optika na posebnu granu ili kupovina nove SATA optike.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: MaliAbner: Pojasni malo? Kako ce raditi sporije?
U ovom slučaju SATA optika, jer ima jedan IDE priključak.
Pozdrav!
Vlada
:: Dakle imam na ploci jedan IDE prikljucak. Na njega je prikljucen DVD-RW, e sad posto imam jedan stari hdd od 160GB koji ide takodje na IDE granu, da li mogu da ubacim u taj IDE prikljucak, onaj kabli ali da ima 2 prikljucka? Tj, da mogu da koristim i HDD i DVD-RW u isto vreme, s`stim da budu prikljuceni na jednu granu? p0z
Stavi hard na master a dvd u slave,i hard ce ti raditi ATA100/133,a DVD ATA66 ili od zavisnosti. Mozda i malo prigusi hard ali ce to biti neprimetna brzina.Barem kod mene tako radi na nForce550 chipset,a i na drugim plocama,merio sam i hd tuneom i sve radi kako treba.U svakom slucaju nece ili nebi trebao da obori ATA100/133 na ATA66,ako je sve dobro stavljen i sve dobro instaliran. Master znaci hard stavi na kraj,a dvd na sredinu IDE kabla,samo pazi da jumpere dobro namestis!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.