Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Koja kombinacija...
STRANA 1 OD 1
stoler Koja kombinacija... 19.11.2009. 09:50 T22037

status: user
broj poruka: 324
... je dobra kupovina HDD i eksteran fijoka za njega?

stavljao sam ja jednom temu ovog tipa za eksterni hard i koji uzeti pa sam zajedno sa vama došao do zaključka da je ovo druga kombinacija isplativija pa reko da vidim vaša mišljenja... Što se tiče harda to mi nije problem, uzeću po veličini u zavistnosti od para kojim budem raspolagao ali da li ima neko prodlog za eksternu fijokicu?

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Pa dobro 19.11.2009. 10:21 #159980

broj poruka: 6876
al kolko inca hard,mada i to nije nesto tolko bitno,odes vidis koja je fioka najeftiija i eto,mada ako uzimas hard od 2,5 inca sta ce ti fioka?

imarkovic @stoler 19.11.2009. 10:43 #159986

broj poruka: 19012
ako planiras taj hdd da nosis, uzmi Seagate 2.5`, ako ne, uzmes Samsung ili Hitachi SATA hard disk, a fioka...ako uzimas hard preko 500GB, treba ti dobra fioka, koja nece praviti probleme zbog velikih kapaciteta, preporucujem Transcend 3.5` SATA rack.

Equinoxe Re: 19.11.2009. 13:32 #160023

broj poruka: 12057

Uzmeš neku ladovinu od HDD-a, tipa 3.5` WD Green / Blue ili Samsung F2 + ma primer Chieftec CEB-35S SATA -> eSATA / USB fioku.
imarkovic Re: 19.11.2009. 13:37 #160029

losi su ti rack-ovi, recimo Chieftec rack nije pravi CFT, vec kinez, isto tako i Cooler Master, imao sam muka i muka s tim, USB nije problem, ali e-sata je zezao samo tako, @stoler, ako planiras e-sata rack, NE preporucujem ni jedan, jer jednostavno nema kod nas kvalitetnog e-sata rack-a, sve sami ne kvalitetni kinezi i rumuni, nego bolje uzmi fabricki eksterni hard disk koji ima e-SATA interface na sebi, to je provereno.

Equinoxe Re: Re: 19.11.2009. 13:42 #160032

broj poruka: 12057

Stvarno ne znam šta da ti kažem jer ja sa 3 komada koja su mi prošla kroz ruke (i probao ih naravno) nisam imao nikakve eSATA a po najmanju ruku USB probleme.

@stoler
Pogledaj i CoolerMaster Xport 351 3.5` i 251 model za 2.5` diskove. Vrlo dobri rackovi.

:: losi su ti rack-ovi, recimo Chieftec rack nije pravi CFT, vec kinez, isto tako i Cooler Master, imao sam muka i muka s tim, USB nije problem, ali e-sata je zezao samo tako, @stoler, ako planiras e-sata rack, NE preporucujem ni jedan, jer jednostavno nema kod nas kvalitetnog e-sata rack-a, sve sami ne kvalitetni kinezi i rumuni, nego bolje uzmi fabricki eksterni hard disk koji ima e-SATA interface na sebi, to je provereno
::
imarkovic Re: 19.11.2009. 14:26 #160051

mozda si imao vise srece nego ja...ali Cooler Master X-craft 360, uf, kako je to los rack, pa to je strasno, i onolika cena, ajde necu da pricam, jedino nisam imao problem sa TT-om sa e-SATA, ali je malo bio ruzan, i imao je eSATA bracket, bez mogucnosti odjave, osim na nekim kontrolerima, nece na svim...od Chieftec-a sam ocekivao nesto, ali video sam da to nije bio Chieftec, burazeru je crkla prvo led dioda, na oba rack-a, los prekidac, ruzan rack, drugo, greje se, nije alu kuciste, TT je malo nezgondan za montiranje, nije jeftni, iako i on ima sklj plastiku sa aluminijumom koji se savija kao od sale, a ostali rack-ovi su takodje kinezi, da ne verujes, LCPower tu i tamo nije los (china), e sad, kad kazem kinez, ne mislim na proizvodnju u kini, nego se odnosi na losu izradu proizvoda, sve se danas pravi u kini, bas sam gledao i raspitivao se i imao sam puno rack-ova i eSATA i USB i FireWire, i nikako da naletim na neki stvarno kvalitetan, e dok nisam snimio Transcend , ali samo USB i stvarno nisam video kvalitetniji rack, skroz aluminijumsko kuciste, kvalitetni kablovi, kad se otpakuje, ne mirise na kinesku i rumunsku plastiku, nego na PRAVU, vidi se odmah, nije puno ni skup, tako da sam jedino te rack-ove ostavio, radi sa svim 1TB-im hardovima, i eksterni Seagate FreeAgent hard je stvarno kvalitetan, kuciste i hardovi unutra, ima sistem gasenja, na senzor, ili softverski, jedino sto je malo skup, ali respektivno+garancija 5god.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs