Hteo sam da baracudu od 500Gb koju trenutno imam ostavim samo za storage a za sistem bih stavio neki brz disk do 40GB i na njega verovatno stavio Win 7.Dakle samo sistem bi tu bio i zanima me koji su najbolji tj koji imaju nabrze iscitavanje podataka> hvala
Bolje za te pare kupi neki Samsung spin-point, recimo neki od 1Tb sa 32Mb vafera. SSD jos uvek nije dovoljno usavrsena tehnologija(citaj: preskupo) Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
E hvala vam na odgovorima zaboravih da kazem ja bih najvise voleo da 32GB SSD al to mi je ipak skupo.Kada bi i polovnog nasao za 50,60e bio bih prezadovoljan al to su sada samo pusti snovi jer bas drzi cenu taj SSD jer je nova tehnologija. Jel ima neki tako mali a brz al da nije SSD naravno? Ne znam za taj F 1 moram da vidim ima li neki manji kapacitet..
Alternativa je da uzmes jeftini Samsung F3 500GB i da iskoristis samo najbrzi deo diska a ostatak da zaboravis da postoji, transfer podataka ce uvek biti oko 140-150 mb/s.
Znaci kad formatiras disk formatiras samo 60-100gb a ostatak zaboravis.
Ta kombinacija ti se uklapa u okvirni budzet.
OBRATI PAZNJU NA `F3` !!!
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: E hvala vam na odgovorima zaboravih da kazem ja bih najvise voleo da 32GB SSD al to mi je ipak skupo.Kada bi i polovnog nasao za 50,60e bio bih prezadovoljan al to su sada samo pusti snovi jer bas drzi cenu taj SSD jer je nova tehnologija :: Jel ima neki tako mali a brz al da nije SSD naravno :: Ne znam za taj F 1 moram da vidim ima li neki manji kapacitet. :: ::
... ili mozda da spojis korist sa zadovoljstvom: novi Seagate...
13.11.2009. 14:17
status: user broj poruka: 10999
SATA3 od 2TB. Jednu ili vishe OOOGROMNIH particija za storage (interni), a C:\ za system. Samo jos da kupis onu novu maticnu sa P55a koja ima SATA3 kontrolere ili da se odlucis za PCI karticu sa tim kontrolerima (HighPoint)...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.