Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
f3 vs black
STRANA 1 OD 1
gman f3 vs black 08.11.2009. 23:30 T21706

status: user
broj poruka: 1111
ljudi, koji je brzi
aj nek da neko link sa uprednim prikazom raznih brzina vezanih za ova dva hdd

i kazite mi koji vam je bolji, meni je najvaznije da je brz, pa onda pouzdanost, jer mi iskljucivo treba za igre
ja licnih dokumenata (slika i nekih sranja iz worda imam jako malo), a sve ostalo ima na netu

ulsi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gman naso sam 08.11.2009. 23:41 #156605

evo sa ovog foruma se vidi da je f3 stvarno mnogo brzi od ova druga dva (blkack i baracuda)
http://forum.novatech.co.uk/showthread.php?p=197140
samo nisu svi iste velicine, a verovatno i generacije
ajde nek neko napise nesto pametno, posto ja nisam bas pratio hdd scenu u zadnjih par godina, tj. od onog vremena kad je 80GB bilo pojam, kao sada 1TB

ulsi

Ishmerish To sto ti govoris nema velike veze sa mozgom 08.11.2009. 23:48 #156609

broj poruka: 7285
Nema teorije da ti u igrama osetis razliku u brzini kod navedenih HDD-a.Moj glas ide Samsungu,ali koji god uzeo bice sasvim OK.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

gman @ Ishmerish 09.11.2009. 00:06 #156625

pa niko nije ni rekao da ima veze sa mozgom, nego sa hdd-ima
inace igre sam spomenuo, zbog ucitavanja istih, a ne da ce brze raditi u fps-ima
i ja sam se, izgleda opredelio za samsung, em je jeftiniji, em brzi, i to primetno, bar po onom merenju, ima mnogo vece transfer rate-ove, a za nijansu sporiji acces time od black-a

sad priznaj ko covek, tvoj BAD

ulsi

Ishmerish Ako ti tako kazes :)) IZVINJAVAMO SE 09.11.2009. 00:17 #156636

broj poruka: 7285
Inace i ja sam mislio na ucitavanje(sama rec kaze),imas jos jednu stvar kod Samsung i Hitachi HDD koju sam danas vec pomenuo,imaju deklarisani kapacitet.Za razliku od WD,Seagate-a koji imaju 932Gb(1TB).

Good night

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: pa niko nije ni rekao da ima veze sa mozgom, nego sa hdd-im
:: inace igre sam spomenuo, zbog ucitavanja istih, a ne da ce brze raditi u fps-im
:: i ja sam se, izgleda opredelio za samsung, em je jeftiniji, em brzi, i to primetno, bar po onom merenju, ima mnogo vece transfer rate-ove, a za nijansu sporiji acces time od black-
::
:: sad priznaj ko covek, tvoj BA
:: ulsi
acayo ... 09.11.2009. 01:12 #156656

broj poruka: 851
A da li je brzi samsung F1 ili F3 od 1TB ili je to isto? Razlika u ceni je nekih 5 evra

Benzin 90 din - Upaljach 20 din - Gledati kako skola gori NEPROCENJIVO

imarkovic @acayo 09.11.2009. 01:16 #156658

broj poruka: 19012
uvek je bila najbrza Formula 1, ali u ovom slucaju F3.

gman znaci 09.11.2009. 01:43 #156664

da se slozimo da je f3 ono sto se trazi

ulsi

mkozlica Re: znaci 24.11.2009. 13:52 #161543

broj poruka: 236
a koja varijanta radi bolje u RAID-u i to recimo 0...? black ili samsung i koji samsung? :)

:: da se slozimo da je f3 ono sto se traz
:: ulsi
imarkovic Re: znaci ...opet mlacenje prazne slame... 24.11.2009. 14:08 #161545

...ne postoji adekvatan odgovor za tvoje pitanje, jer WD ima Welocci Raptor koji je preporucen za RAID, a Samsung nema ni slicno, bar u SATA varijanti, znaci ne pricam o SCSI, a obican hard nije preporucen za RAID. Tako da, nije preporucen ni Black, a ni Samsung, mozda ce ti neko preporuciti jedan ili drugi, reci da mu radi savrseno, itd., ali jednostavno to nisu hard diskovi za RAID i ne mogu mnogo da izdrze, koliko god da rade brzo, nema poente, ako ce ti jedan otkazati.

mkozlica Re: Re: znaci ...opet mlacenje prazne slame... 24.11.2009. 14:25 #161548

Hvala na odgovoru, a da li postoji neki odredjeni ili dokazani lifespan za te diskove, tj posle koliko moze da se ocekuje da jedan gekne ili je to samo pitanje trenutka?

:: ...ne postoji adekvatan odgovor za tvoje pitanje, jer WD ima Welocci Raptor koji je preporucen za RAID, a Samsung nema ni slicno, bar u SATA varijanti, znaci ne pricam o SCSI, a obican hard nije preporucen za RAID. Tako da, nije preporucen ni Black, a ni Samsung, mozda ce ti neko preporuciti jedan ili drugi, reci da mu radi savrseno, itd., ali jednostavno to nisu hard diskovi za RAID i ne mogu mnogo da izdrze, koliko god da rade brzo, nema poente, ako ce ti jedan otkazati
MaliAbner Najbitnija stvar u vezi HDD-a je... 24.11.2009. 14:42 #161552

broj poruka: 7769
U racunaru moraju biti dva fizicka diska a ne samo dve particije.
Razlika je vise nego ocigledna ko ljubica i nosha.

Jedan super brzi za OS i programe a drugi ne tako brzi za skladiste.

Kad Vam kazem evo na poslu imam jedan Hitachi od 1Tb i kad prebacujem nesto sa particije na particiju ide 20 MB/s top, a kuci tri fizicka diska sa vise pariticija i retko kada ispod 75 mb/s sem kad su particije na istom fizickom disku.

Jos nesto buduci da svi mi skoro uvek nesto skidamo vrlo je bitno da ono sto skidamo ide na noneOS disk, posto setanje glave tamo vamo degradira performanse diska sa OS-om i programima (igre su takodje programi) bar za 50% ako ne i vise u slucaju vise paralelnih download sesija.

Tomato Republic Of Serbia !!!

imarkovic @mkozlica 24.11.2009. 14:47 #161556

Nikad se ne zna kada ce da gekne, mogu ti samo reci da su najbolji hardovi koji postoje SCSI, ali cak i za njih za koje vazi to, ne zna se kada ce da geknu...eventualno moze da te upozori, da `cakne` koji put, ili da se ponasa cudno, neposredno pre izdahnuca...

mkozlica Re: @mkozlica 24.11.2009. 14:49 #161558

hmmm kad smo vec kod `caktanja` :) koji softver je dobar za testiranje hdd-a, kao krenes da sumnjas u neki disk i hoces da ga proveris?

pozzz

:: Nikad se ne zna kada ce da gekne, mogu ti samo reci da su najbolji hardovi koji postoje SCSI, ali cak i za njih za koje vazi to, ne zna se kada ce da geknu...eventualno moze da te upozori, da `cakne` koji put, ili da se ponasa cudno, neposredno pre izdahnuca..
TheBear Black 24.11.2009. 15:16 #161559

broj poruka: 6502
ima bolji access time koji je isto dosta bitan.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @mkozlica 24.11.2009. 19:27 #161602

pa imas hdd life, hdTach, za test, zatim na hirensu za nekoliko najpoznatijih brendova, ali iz iskustva ti kazem, kad god posumnjas u neki hard, i sad ti kao testiras ga, dubinski, temeljno, u vecini slucajeva se ispostavi da je sve sa hardom u redu, i ti se onda opustis, iskopiras brdo podataka na isti, mirne si glave, i onda te ubrzo iznenadi, kad najmanje ocekujes, kurva je to [Marfi] .

mkozlica Re: @mkozlica 25.11.2009. 15:55 #161836

hehehe :) hvala na odg.. a sto se tice Marfija kurvice, poznajem ga vrlo dobro.. :) xexe

pozzz

:: pa imas hdd life, hdTach, za test, zatim na hirensu za nekoliko najpoznatijih brendova, ali iz iskustva ti kazem, kad god posumnjas u neki hard, i sad ti kao testiras ga, dubinski, temeljno, u vecini slucajeva se ispostavi da je sve sa hardom u redu, i ti se onda opustis, iskopiras brdo podataka na isti, mirne si glave, i onda te ubrzo iznenadi, kad najmanje ocekujes, kurva je to [Marfi]
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs