ljudi, koji je brzi aj nek da neko link sa uprednim prikazom raznih brzina vezanih za ova dva hdd
i kazite mi koji vam je bolji, meni je najvaznije da je brz, pa onda pouzdanost, jer mi iskljucivo treba za igre ja licnih dokumenata (slika i nekih sranja iz worda imam jako malo), a sve ostalo ima na netu
evo sa ovog foruma se vidi da je f3 stvarno mnogo brzi od ova druga dva (blkack i baracuda) http://forum.novatech.co.uk/showthread.php?p=197140 samo nisu svi iste velicine, a verovatno i generacije ajde nek neko napise nesto pametno, posto ja nisam bas pratio hdd scenu u zadnjih par godina, tj. od onog vremena kad je 80GB bilo pojam, kao sada 1TB
pa niko nije ni rekao da ima veze sa mozgom, nego sa hdd-ima inace igre sam spomenuo, zbog ucitavanja istih, a ne da ce brze raditi u fps-ima i ja sam se, izgleda opredelio za samsung, em je jeftiniji, em brzi, i to primetno, bar po onom merenju, ima mnogo vece transfer rate-ove, a za nijansu sporiji acces time od black-a
Inace i ja sam mislio na ucitavanje(sama rec kaze),imas jos jednu stvar kod Samsung i Hitachi HDD koju sam danas vec pomenuo,imaju deklarisani kapacitet.Za razliku od WD,Seagate-a koji imaju 932Gb(1TB).
Good night
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: pa niko nije ni rekao da ima veze sa mozgom, nego sa hdd-im :: inace igre sam spomenuo, zbog ucitavanja istih, a ne da ce brze raditi u fps-im :: i ja sam se, izgleda opredelio za samsung, em je jeftiniji, em brzi, i to primetno, bar po onom merenju, ima mnogo vece transfer rate-ove, a za nijansu sporiji acces time od black- :: :: sad priznaj ko covek, tvoj BA :: :: :: ulsi :: ::
...ne postoji adekvatan odgovor za tvoje pitanje, jer WD ima Welocci Raptor koji je preporucen za RAID, a Samsung nema ni slicno, bar u SATA varijanti, znaci ne pricam o SCSI, a obican hard nije preporucen za RAID. Tako da, nije preporucen ni Black, a ni Samsung, mozda ce ti neko preporuciti jedan ili drugi, reci da mu radi savrseno, itd., ali jednostavno to nisu hard diskovi za RAID i ne mogu mnogo da izdrze, koliko god da rade brzo, nema poente, ako ce ti jedan otkazati.
Hvala na odgovoru, a da li postoji neki odredjeni ili dokazani lifespan za te diskove, tj posle koliko moze da se ocekuje da jedan gekne ili je to samo pitanje trenutka?
:: ...ne postoji adekvatan odgovor za tvoje pitanje, jer WD ima Welocci Raptor koji je preporucen za RAID, a Samsung nema ni slicno, bar u SATA varijanti, znaci ne pricam o SCSI, a obican hard nije preporucen za RAID. Tako da, nije preporucen ni Black, a ni Samsung, mozda ce ti neko preporuciti jedan ili drugi, reci da mu radi savrseno, itd., ali jednostavno to nisu hard diskovi za RAID i ne mogu mnogo da izdrze, koliko god da rade brzo, nema poente, ako ce ti jedan otkazati :: :: ::
U racunaru moraju biti dva fizicka diska a ne samo dve particije. Razlika je vise nego ocigledna ko ljubica i nosha.
Jedan super brzi za OS i programe a drugi ne tako brzi za skladiste.
Kad Vam kazem evo na poslu imam jedan Hitachi od 1Tb i kad prebacujem nesto sa particije na particiju ide 20 MB/s top, a kuci tri fizicka diska sa vise pariticija i retko kada ispod 75 mb/s sem kad su particije na istom fizickom disku.
Jos nesto buduci da svi mi skoro uvek nesto skidamo vrlo je bitno da ono sto skidamo ide na noneOS disk, posto setanje glave tamo vamo degradira performanse diska sa OS-om i programima (igre su takodje programi) bar za 50% ako ne i vise u slucaju vise paralelnih download sesija.
Nikad se ne zna kada ce da gekne, mogu ti samo reci da su najbolji hardovi koji postoje SCSI, ali cak i za njih za koje vazi to, ne zna se kada ce da geknu...eventualno moze da te upozori, da `cakne` koji put, ili da se ponasa cudno, neposredno pre izdahnuca...
hmmm kad smo vec kod `caktanja` :) koji softver je dobar za testiranje hdd-a, kao krenes da sumnjas u neki disk i hoces da ga proveris?
pozzz
:: Nikad se ne zna kada ce da gekne, mogu ti samo reci da su najbolji hardovi koji postoje SCSI, ali cak i za njih za koje vazi to, ne zna se kada ce da geknu...eventualno moze da te upozori, da `cakne` koji put, ili da se ponasa cudno, neposredno pre izdahnuca.. :: :: ::
pa imas hdd life, hdTach, za test, zatim na hirensu za nekoliko najpoznatijih brendova, ali iz iskustva ti kazem, kad god posumnjas u neki hard, i sad ti kao testiras ga, dubinski, temeljno, u vecini slucajeva se ispostavi da je sve sa hardom u redu, i ti se onda opustis, iskopiras brdo podataka na isti, mirne si glave, i onda te ubrzo iznenadi, kad najmanje ocekujes, kurva je to [Marfi] .
hehehe :) hvala na odg.. a sto se tice Marfija kurvice, poznajem ga vrlo dobro.. :) xexe
pozzz
:: pa imas hdd life, hdTach, za test, zatim na hirensu za nekoliko najpoznatijih brendova, ali iz iskustva ti kazem, kad god posumnjas u neki hard, i sad ti kao testiras ga, dubinski, temeljno, u vecini slucajeva se ispostavi da je sve sa hardom u redu, i ti se onda opustis, iskopiras brdo podataka na isti, mirne si glave, i onda te ubrzo iznenadi, kad najmanje ocekujes, kurva je to [Marfi] :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.