Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Brzina hdd?
STRANA 1 OD 1
WRC Brzina hdd? 05.11.2009. 21:09 T21610

status: user
broj poruka: 181
poz!
Gledam na netu wd diskove,kazu na njihovom sajtu da je black namenjen za igranje,ima li vidljive razlike u odnosu na blue ili green-a u toku igranja?ili je to samo marketing?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Gde pise to ? 05.11.2009. 21:11 #155592

broj poruka: 6502
Mozda ima neke razlike u ucitavanju misija al to ako je par stotinki ili sekund ne verujem ni da je toliko. To sam video u nekim testovima, inace u igrama samim naravno da nema nikakvog poboljsanja performansi...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 05.11.2009. 21:11 #155593

broj poruka: 8138
To je cist marketing.Iste su perfomanse u igrama da li ti igrao sa WD 160 GB AAJS 8 MB ili WD 1 TB AALS 32 MB.

The Way It`s Meant To Be Played

gilopile Re: Brzina hdd? 05.11.2009. 21:22 #155595

broj poruka: 9459
Igra ulogu kolicina kesa i pristup koji se meri u ns.Pogotovo igre tipa WOW koja ima trilion mapa i podataka koji se moraju ucitati u trenu,pa ti pomnozi pristup+kolicina sitnih fajlova...Brze ce raditi sa 32,nego sa 16mb kesa,ipak ima duplo vise memorije koju hard puni,pa ce manje dolaziti do zastoja i ucitavanje ce biti tecnije,logicno!

E sad,koliko je to u brojkama sto se tice performansi...da gu `bem,ako znam:0

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: poz
:: Gledam na netu wd diskove,kazu na njihovom sajtu da je black namenjen za igranje,ima li vidljive razlike u odnosu na blue ili green-a u toku igranja?ili je to samo marketing
::
nemamime RE 05.11.2009. 21:30 #155600

broj poruka: 294
Serije Black, Blue i Gren imaju razlicitu namenu. Black je serija bez kompromisa, Blue je za normalnu upotrebu, a Green je namenjen za cuvanje velikih kolicina podataka gde brzima nije primarna vec potrosnja energije i zagrevanje. U normalnom radu tesko da ces uociti razliku, mada je Green ipak dosta sporiji u odnosu na Black.

mkukic ... 05.11.2009. 22:03 #155614

broj poruka: 2591
Brzina harda sa igranjem naravno da nema nikakve veze, sem samog ucitavanja igre. Radi se sa onim podacima koji su smesteni u RAM, a kada dodje do ucitavanja sa harda (usled nedostatka RAM-a) pocinje reckanje koliiko god taj hard bio brz...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

gman jel zna neko 05.11.2009. 22:10 #155619

broj poruka: 1111
jel ima neki od tih novih diskova, mislim na f3 i black za pata

ulsi

gman vidim da nema 05.11.2009. 22:15 #155623

onda sledece pitanjce:
koju sata kartu uzeti za pci, da bih mogao da ga koristim na starom pc-ju, koji nema sata, kt400

ulsi

codeus Re: vidim da nema 05.11.2009. 22:49 #155638

broj poruka: 4054

mozda za te pare da uzmes NF2 chip (imaju sata 150 .. znas i sam)

:: onda sledece pitanjce
:: koju sata kartu uzeti za pci, da bih mogao da ga koristim na starom pc-ju, koji nema sata, kt40
:: ulsi
philaemos Re: Re: Brzina hdd? 05.11.2009. 22:52 #155639

broj poruka: 2743
Potvrdjujem za WoW.

Demon to some. Angel to others.

:: Igra ulogu kolicina kesa i pristup koji se meri u ns.Pogotovo igre tipa WOW koja ima trilion mapa i podataka koji se moraju ucitati u trenu,pa ti pomnozi pristup+kolicina sitnih fajlova...Brze ce raditi sa 32,nego sa 16mb kesa,ipak ima duplo vise memorije koju hard puni,pa ce manje dolaziti do zastoja i ucitavanje ce biti tecnije,logicno
:: E sad,koliko je to u brojkama sto se tice performansi...da gu `bem,ako znam:
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: poz
:: :: Gledam na netu wd diskove,kazu na njihovom sajtu da je black namenjen za igranje,ima li vidljive razlike u odnosu na blue ili green-a u toku igranja?ili je to samo marketing
:: ::
gman @ codeus 06.11.2009. 00:21 #155672

koje pare
?

ulsi

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs