Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
WD 1TB Black vs Green????
STRANA 1 OD 1
nesa23c WD 1TB Black vs Green???? 04.11.2009. 13:56 T21553

status: user
broj poruka: 352
E ovako idem oko 17h da kupim hdd,sad koja je razlika izmedju ovog crnog i zelenog,posto u radnji u koju idem imaju samo taj green?????Valja li on sta ,hdd od 1tb mi treba iskljucivo za filmove,hvala unapred na odgovorima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.11.2009. 14:00 #155031

broj poruka: 12057

Speed, veća potrošnja i veća brzina vs manja potrošnja, manje zagravanje i manja brzina (od Blacka i Blue-a).

Dakle Black, za sistem i tamo gde je speed priritet, a green kao storage. Može i green za sistem naravno, ali system sa Blackom bi bio brži.

Saske ... 04.11.2009. 14:02 #155033

broj poruka: 1117
ako ti treba samo za skladištenje, apsolutno nemoj da se dvoumiš...dobri su green diskovi, malo troše i nisu mnogo sporiji od crne braće...i prilično su jeftiniji...slobodno pazaruj...

Overclocking is the way of life!!!

Valheru 04.11.2009. 14:02 #155034

broj poruka: 750
Black ti je performance serija dok je Green predvidjen za htpc masini makar po specifikacijama, sad sta to znaci u realnom radu:
Green ima manji transfer rate i manji buffer nasuprot Blacka koji s` druge strane trosi vise energije, imadoh i Green i Black i mogu ti reci da se koliko toliko oseti razlika u preformansama Black>Green, ako ne planiras neka veca kopiranja sa harda na hard itd itd pazari Green ako ne definitivno Black

...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....

nesa23c .... 04.11.2009. 14:04 #155035

Ma hdd uzimam samo za gooooooomilu filmova,a za sistem ce pasti neki raptor samo da se skupi malo parica...

Scyter Re: 04.11.2009. 14:04 #155036

broj poruka: 8138
Perfomanse su na strani Blacka.Dakle,Black.

The Way It`s Meant To Be Played

TheBear Ok je Green 04.11.2009. 14:06 #155037

broj poruka: 6502
neces pogresiti sigurno, nije mnogo sporiji, al svaako je bolje uzeti Black ja sam uzeo od 1TB Black i nisam se pokajao, vrh. Plus ima 5 godina garancije, a Green i svi ostali po 3 ili manje.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: .... 04.11.2009. 14:13 #155041

Onda Green.

:: Ma hdd uzimam samo za gooooooomilu filmova,a za sistem ce pasti neki raptor samo da se skupi malo parica..
::
dufa apsolutno black 04.11.2009. 15:16 #155075

broj poruka: 11

radim u servisu, od blue, green i black najviše se kvare green, najmanje black, blue je siromah... tako da je black moj iybor. Nije mnogo skuplji a razlika u kvalitetu je značajna.

Odluči sam, da li ti treba nešto što se često kvari...
gilopile Re: apsolutno black 04.11.2009. 15:33 #155088

broj poruka: 9459
Bas sam mislio suprotno tj.da se grren serija najmanje kvari.Ako nije tajna, sta im najcesce riknjava: elektronika,ili pak mehanika?

Posto nisam imao doticaja s tom serijom.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: radim u servisu, od blue, green i black najviše se kvare green, najmanje black, blue je siromah... tako da je black moj iybor. Nije mnogo skuplji a razlika u kvalitetu je značajna
:: Odluči sam, da li ti treba nešto što se često kvari...
Equinoxe Re: apsolutno black 04.11.2009. 15:40 #155095

Nema R od razlike u kvalitetu. Samo speed, tj RPM, keš i neke sitne izmene u elektronici.

:: radim u servisu, od blue, green i black najviše se kvare green, najmanje black, blue je siromah... tako da je black moj iybor. Nije mnogo skuplji a razlika u kvalitetu je značajna
:: Odluči sam, da li ti treba nešto što se često kvari...
TheGame Re: 04.11.2009. 15:40 #155096

broj poruka: 719

Jos jedan glas za Black...Brzi i manje se kvari od Green-a...

This is usually part when people start screaming

Equinoxe Re: Re: 04.11.2009. 15:48 #155102

Jel mogu da znam odakle je ta informacija ?

:: manje se kvari od Green-a..
:: This is usually part when people start screaming
gilopile Re: Re: apsolutno black 04.11.2009. 15:51 #155103

broj poruka: 9459
Upravo sam iz tih razloga i uveren da se manje kvari od black serije.Speed(habanje,temperatura...)sto je jako bitno sto se tice izdrzljivosti HDD-a

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Nema R od razlike u kvalitetu. Samo speed, tj RPM, keš i neke sitne izmene u elektronici.
:: ::
:: :: radim u servisu, od blue, green i black najviše se kvare green, najmanje black, blue je siromah... tako da je black moj iybor. Nije mnogo skuplji a razlika u kvalitetu je značajna
:: :: Odluči sam, da li ti treba nešto što se često kvari...
Pisko Starost 04.11.2009. 16:53 #155121

broj poruka: 6650
Ja malo drugačije gledam na stvari:
Obe serije su za mene, balave, nove.
Ako se i jedna serija kvari, sasa nakon tako malo godina, onda nije za q.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gliga79 Re: 04.11.2009. 17:05 #155122

broj poruka: 4641
Cemu, bacanje novca za razliku u brzini, kad covek kupuje HDD za `Storage`.
Ta razlika u brzini, nece ni da se oseti nesto posebno. A to sto crkava jedan, a drugi ne, Pricajte pricu nekom drugom.
Ja bih kupio green bez razmisljanja.

RESISTANCE IS FUTILE

nesa23c KUPLJENO!!!!! 04.11.2009. 18:37 #155154

Kupio sam green,povezao sam ga ,sad prebacujem na njega 590 gb filmova,i mogu reci da nije toliko sporo koliko sam ocekivao.Na tom hdd-u ce stajati i gledati se filmovi(oko 800gb),pa cemo videti kakvo li je.......P.S Kupio sam i 4890 Vapor-X..jos je nisam nakacio ali mogu reci da izgleda do jaja :)))) mozda je i ne nakacim nego ostavim na polici da se divim kako izgleda :)

31it3 Re: 04.11.2009. 18:41 #155157

broj poruka: 24
Tako sam se i ja dvoumio pre 3 meseca i na kraju kupio Seagate :)
Equinoxe Re: 04.11.2009. 18:41 #155158

Uopšte on nije spor, samo je sporiji od Blue-a i Black-a. Odličan je to disk.

TheGame Re: Re: Re: 04.11.2009. 18:43 #155161

Dosta sam citao o tome na netu...Ne kazem da je Green serija losa naprotiv,ali je Black bolja...Citao sam da se dosta ljudi zalilo,a evo i sam dufa koji radi u servisu ti kaze da se vise kvare...

:: Jel mogu da znam odakle je ta informacija
:: :: manje se kvari od Green-a..
:: :: This is usually part when people start screaming
nesa23c Re: 04.11.2009. 18:48 #155164

Seagate od 500gb BARAKUDU sam kupio prosle godine u decembru,i mogu reci da sam se jako razocarao,hdd je poceo da krci posle 2 meseca,i desava se da iz cista mira nestane iz kompa!!!Znaci udjem u my comp,a njega tamo nema,restartujem komp on je tu,nije mi jasno zasto,isto imam u kompu WD od 320,320 i 640gb i ni sa jednim nisam imao slicnih problema
Scyter Re: Re: 04.11.2009. 18:58 #155169

broj poruka: 8138
Proveri SATA kabl prikacen na plocu i njega.Ako je sve ok,onda probaj sa nekim drugim SATA kablom.

The Way It`s Meant To Be Played

:: Seagate od 500gb BARAKUDU sam kupio prosle godine u decembru,i mogu reci da sam se jako razocarao,hdd je poceo da krci posle 2 meseca,i desava se da iz cista mira nestane iz kompa!!!Znaci udjem u my comp,a njega tamo nema,restartujem komp on je tu,nije mi jasno zasto,isto imam u kompu WD od 320,320 i 640gb i ni sa jednim nisam imao slicnih problem
nesa23c Re: Re: Re: 04.11.2009. 19:03 #155174

Ma jok nije to,probao sam sa dva tri kabla,i probao sam na jos jednom kompu,isto se desava,ponekad jednostavno nestane iz cista mira,valjda je felerican primerak,ne mogu pa pljujem celu seriju zbog toga,ali zato se drzim WD i nema problema :)

:: Proveri SATA kabl prikacen na plocu i njega.Ako je sve ok,onda probaj sa nekim drugim SATA kablom
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Seagate od 500gb BARAKUDU sam kupio prosle godine u decembru,i mogu reci da sam se jako razocarao,hdd je poceo da krci posle 2 meseca,i desava se da iz cista mira nestane iz kompa!!!Znaci udjem u my comp,a njega tamo nema,restartujem komp on je tu,nije mi jasno zasto,isto imam u kompu WD od 320,320 i 640gb i ni sa jednim nisam imao slicnih problem
TheGame Re: Re: 04.11.2009. 19:09 #155179

Nisam 100% siguran ali mislim da je ta prva serija Seagate od 500Gb ili od 750 ali prije ce biti od 500Gb bila felericna....Mnogi su otkazivali,bili bucni,uglavnom dosta ljudi se zalilo na njih...Bilo je dosta rijeci o tome ovde...Vec u drugoj serji su ispravili te greske...Ti si sigurno pokupio neki los primerak...Jos s obzirom da je ovo zemlja Srbija gdje sve najgore dolazi(otpad) definitivno je los primerak...

:: Seagate od 500gb BARAKUDU sam kupio prosle godine u decembru,i mogu reci da sam se jako razocarao,hdd je poceo da krci posle 2 meseca,i desava se da iz cista mira nestane iz kompa!!!Znaci udjem u my comp,a njega tamo nema,restartujem komp on je tu,nije mi jasno zasto,isto imam u kompu WD od 320,320 i 640gb i ni sa jednim nisam imao slicnih problem
DaSickSyst @nesa23c 04.11.2009. 19:34 #155189

broj poruka: 2909

Bekapuj podatke sa te barakude pre nego sto crkne!

Imas Seagate Seatools programcic za testiranje njihovih diskova...Evo linka:
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=SeaTools&vgnextoid=720bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD

Izaberi samo svoj OS i mozes direktno iz Wina za par minuta da proveris dali ti je ispravan HDD.

Cela serija Sigejt Barakuda od 500GB koja je prosle godine uletela na nase trziste je povucena iz prodaje...

Kad je pre mesec-dva Imarkovic prijavio da mu je crkao i posledni Sigejt,rekoh da odradim test moje Barakudice(500GB/32MB)...I nije prosla 2 od 3 testa...Odradim apdejt firmvera i disk je od tog trenutka postao bucan,a testove i dalje ne prolazi...
Da Imarkovic tada nije postovao temu jos uvek bi drzao taj hard disk u kucistu i ne bi ni znao da je neispravan jer nije davao nikakve simptome `bolesti`...Verovatno bi samo crkao i izgubio bih silne podatke.

Pozvao D*M i rekao da sam prosle godine kupio disk koji ne prolazi testove,lik me je prekinuo i pitao:`Jel Seagate 500GB?`
Covek mi je objasnio da je uletela losa serija(koja je povucena iz prodaje) i da mogu odmah da ga posaljem...Sto sam i uradio...

Sad trenutno imam WD 640GB Black...Tih je,brz,ali ruku na srce prthodna Barakudica 500GB/32MB je primetno brza od ovog diska...

DaSickSystem
nesa23c Re: @nesa23c 04.11.2009. 19:43 #155194

Hvala za link,sad cu da probam te testove

:: :: Seagate od 500gb BARAKUDU sam kupio prosle godine u decembru,i mogu reci da sam se jako razocarao,hdd je poceo da krci posle 2 meseca,i desava se da iz cista mira nestane iz kompa!!!Znaci udjem u my comp,a njega tamo nema,restartujem komp on je tu,nije mi jasno zasto,isto imam u kompu WD od 320,320 i 640gb i ni sa jednim nisam imao slicnih problem
:: Bekapuj podatke sa te barakude
:: Imas Seagate Seatools programcic za testiranje njihovih diskova...Evo linka
:: http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=SeaTools&vgnextoid=720bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCR
:: Izaberi samo svoj OS i mozes direktno iz Wina za par minuta da proveris dali ti je ispravan HDD
:: Cela serija Sigejt Barakuda od 500GB koja je prosle godine uletela na nase trziste je povucena iz prodaje..
:: Kad je pre mesec-dva Imarkovic prijavio da mu je crkao i posledni Sigejt,rekoh da odradim test moje Barakudice(500GB/32MB)...I nije prosla 2 od 3 testa...Odradim apdejt firmvera i disk je od tog trenutka postao bucan,a testove i dalje ne prolazi..
:: Da Imarkovic tada nije postovao temu jos uvek bi drzao taj hard disk u kucistu i ne bi ni znao da je neispravan jer nije davao nikakve simptome `bolesti`...Verovatno bi samo crkao i izgubio bih silne podatke
:: Pozvao D*M i rekao da sam prosle godine kupio disk koji ne prolazi testove,lik me je prekinuo i pitao:`Jel Seagate 500GB?
:: Covek mi je objasnio da je uletela losa serija(koja je povucena iz prodaje) i da mogu odmah da ga posaljem...Sto sam i uradio..
:: Sad trenutno imam WD 640GB Black...Tih je,brz,ali ruku na srce prthodna Barakudica 500GB/32MB je primetno brza od ovog diska...
:: DaSickSystem
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs