Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
problem koji jako iritira!!
STRANA 1 OD 1
tihimil problem koji jako iritira!! 01.11.2009. 01:17 T21451

status: user
broj poruka: 216
Postovani forumasi,imam sledeci problem u racunaru imam 2 hdda ,oba su WD jedan od 80 i drugi od 500gb,u toku rada desava se da taj hard disk od 500gb jednostavno ne reaguje,tj otvara po 100 godina,prvo sam pomislio virus,sve lepo skenirao i nista,ond asam uz pomoc hirensa pregledao oba hard diska i sve je ok...koristim windows 7,2x1gb geil,500w napajanje,3850 ati,itd....e da mozda je bitno da napomenem da je komp overklokovan(nista specijalno)...da li je elektronika,glava harda riknjava,ili je neki problem sa explorerom ne znam ...svaka pomoc dobro dosla ...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NDSystem Brzo radi backup... 01.11.2009. 01:37 #153991

broj poruka: 209
Pocece uskoro da nestaje iz device manager-a i da se vraca nazad.. pa ce odjesnom prestati da se odaziva uopste.... Imao sam isti taj i tako je zavrsio.... Uradi backup pod hitno i vracaj ga na reklamaciju ako je u garanciji... Ne bih da baksuziram ali bas isti takvi simptomi su bili i na mom WD od 500.

Dušan Nastić
Beograd,

20Alvaro pre reklamacije... 01.11.2009. 01:41 #153992

broj poruka: 288
A da proveris podesavanja u Power Options? Po default-u win7 gasi sporedne diskove ako 20min nema nikakvog citanja ili upisa po HDDu.
Gare87 bas to 01.11.2009. 01:44 #153993

broj poruka: 4710
E ovako, moj drugar je prehjuce imao problem sa tim. Ako je hard relativno nov(star nekih mozda 2 5 godina) nije problem onda u tome da je crko, vec je u pitanju to da jedan drugog `koce`, neznam kako drugacije da objasnim. Moj drug je ima dva sata harda jedan sa obicnim prikljuckom za napajanje drugi sa sata napajanjem i ide dvd-om, problem je bio oko toga koji je master i koji je slave. glavni hard na koji je os treba biti master(ali kazu da to nema veze kod sata hardova, nisam bas u to uveren), pa sam ja izmenjao prikljucke za sata i podesio nekako dvd da bude slave, racunar je proradio ali dvd otezano cita diskove iz nepoznatog razloga. Jedino sto mogu da ti kazem je da probas da iskljucis dvd da podesis hardove da rade dobro i brzo(racunam na to da hard diskovi nisu sa veoma malo kes memorije??) i bitno je ne presavijati sata kabli pod uglom mnogo vecim od 90 stepeni, onda probaj da izmenjas prikljucke sata kablova na ploci da vidis sta ce onda biti. Praticu ovaj problem i ja da vidim sta je u stvari tu problem pa cemo naci resenje. Pitanje, do sad su hard stari i dvd dobro radili??

tihimil re 01.11.2009. 01:47 #153994

Vidi stvarno namesteno na 20 min :)... namestio sam pa ako nije do toga pasce jedan samsung od 1,5tb :DDD

BEmpire Re. 01.11.2009. 01:48 #153996

broj poruka: 439
Prvo u svakom slucaju proveri kablove harda,oni znaju da prave takve probleme.A mozda drajveri prave problem,mada je malo verovatnoca.
A ima jos jedna dobra fora otvori REGEDIT:
HKEY LOCAL MACHINE-CURRENT CONTROL SET-CONTROL-FILE SYSTEM i pod:

1.NtfsDisableLastAccessupdate ....stavi 1
2.NtfsDisable8dot3NameCreation...ista stavi 1
3.NtfsAllowExtendedCharacterIn8dot3Name...stavi 0
Restartuj masinu,i ako sve u redu hardovi bi trebali dosta brze da otvaraju foldere.
Poz!!!

H-nitro yo 01.11.2009. 03:35 #154020

broj poruka: 1975
a zar nije lakjse videti da li ga je win namestio da radi u PIO modu ako jeste to ti je odgovor stavi ga u DMA, mada ne bi trebalo da novim wd-om ali desava se proveri!

Dont drink and drive take joint and fly

SkyFire Takodje.. 01.11.2009. 05:24 #154031

broj poruka: 18472
Win 7 gasi hardove tako da kad treba da pokrenes particiju ili taj hard potraje neko izvesno vreme dok se hard probudi.I to nek ti je na umu a pogotovu ako je hard i malo sporiji.

Green Green Grass Of Home

gilopile Re: problem koji jako iritira!! 01.11.2009. 05:39 #154034

broj poruka: 9459
Na kojem od ta dva harda ti je sistem?Koliko imas particija,i kako su odradjene?

Verovatno nesto brlja po hardu i ne moze da pronadje.

Safe mode,pa pobrisi na svim hardovima System Volume Information, pagefile,proveri ih od gresaka(error checking)
Vrati comp na default,jer je moguce da i sata pobrljavi kada se podigne FSB.

P.S.Hardovi ti nisu riknuli 100%

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Postovani forumasi,imam sledeci problem u racunaru imam 2 hdda ,oba su WD jedan od 80 i drugi od 500gb,u toku rada desava se da taj hard disk od 500gb jednostavno ne reaguje,tj otvara po 100 godina,prvo sam pomislio virus,sve lepo skenirao i nista,ond asam uz pomoc hirensa pregledao oba hard diska i sve je ok...koristim windows 7,2x1gb geil,500w napajanje,3850 ati,itd....e da mozda je bitno da napomenem da je komp overklokovan(nista specijalno)...da li je elektronika,glava harda riknjava,ili je neki problem sa explorerom ne znam ...svaka pomoc dobro dosla ...
tihimil re 01.11.2009. 12:55 #154089

Problem resen....u pitanju je bila to sto je win gasio taj hard koji nije aktivan posle 20 min,sad sam stavio da ga ne gasi nikada i sada reaguje odmah i brzo :) kao nekada....pa provalio sam da nije hard crknuo sto posto posto hirens je sve prosao bez greske...hvala jos jednom
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs