Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem sa rezacem
STRANA 1 OD 1
gliga79 Problem sa rezacem 30.10.2009. 19:18 T21419

status: user
broj poruka: 4641
Desava se da svaki put kad hocu nesto da narezem DVD koji ubacim vidi kao 4.35gb, umesto 4.7gb. Probao sam i razlicite diskove i opet ista situacija. Rezac je Pioneer 109.

RESISTANCE IS FUTILE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Problem sa rezacem 30.10.2009. 19:20 #153506

broj poruka: 3053
a jesi probao drugi program za rezanje?

KLIN(KA) SE KLIN(KOM) IZBIJA

:: Desava se da svaki put kad hocu nesto da narezem DVD koji ubacim vidi kao 4.35gb, umesto 4.7gb. Probao sam i razlicite diskove i opet ista situacija. Rezac je Pioneer 109
::
:: RESISTANCE IS FUTILE
Slavuj ... 30.10.2009. 19:22 #153507

broj poruka: 2236
Pa DVD i ima 4.35GB, a 4.7GB je fora, tj. ``skraćenica`` za 4 milijarde i sedamsto miliona bajtova.

A pošto je 1MB = 1024 bajta... to ti je to.

Supermarketi ``Čutura``
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 Re: Re: Problem sa rezacem 30.10.2009. 19:23 #153508

jesam, probao sam neki koji ide uz w7 i ista situacija. kaze da nema mesta na disku.
Koristim W7.
Mozda je tu neki problem?

RESISTANCE IS FUTILE

:: a jesi probao drugi program za rezanje
:: KLIN(KA) SE KLIN(KOM) IZBIJA
:: :: Desava se da svaki put kad hocu nesto da narezem DVD koji ubacim vidi kao 4.35gb, umesto 4.7gb. Probao sam i razlicite diskove i opet ista situacija. Rezac je Pioneer 109
:: ::
:: :: RESISTANCE IS FUTILE
Slavuj ... 30.10.2009. 19:25 #153510

broj poruka: 2236
Izvini, 1MB je 1024KB, a 1024KB je 1024x1024 bajta i na kraju je 1MB = 1048576 bajtova, bajta, kako god.

Podeli 4 700 000 000 sa 1024x1024x1024 i vidi sam koliko DVD ima pravih gigabajta.

Supermarketi ``Čutura``
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Re: Re: Problem sa rezacem 30.10.2009. 19:32 #153513

cekaj,ne kontam te bas najjasnije...hoces da kazes da vec narezan dvd koji si narezao kod druga ili sl. kad taj disk hoces da iskopiras kod tebe,tj. da ga narezes na disk na tvom kompu onda nece da se nareze? Ili kad ti hoces da narezes disk i sa harda stavis stvari(npr filmove) velicine 4.7gb on nece da nareze disk? Ako je ova druga varijanta koju sam naveo,onda ti Slavuj dobro kaze...

:: jesam, probao sam neki koji ide uz w7 i ista situacija. kaze da nema mesta na disku
:: Koristim W7
:: Mozda je tu neki problem
:: :: a jesi probao drugi program za rezanje
:: :: KLIN(KA) SE KLIN(KOM) IZBIJA
:: :: :: Desava se da svaki put kad hocu nesto da narezem DVD koji ubacim vidi kao 4.35gb, umesto 4.7gb. Probao sam i razlicite diskove i opet ista situacija. Rezac je Pioneer 109
:: :: ::
:: :: :: RESISTANCE IS FUTILE
gliga79 Re: Re: Re: Re: Problem sa rezacem 30.10.2009. 19:41 #153516

Kad zelim da narezem, seriju sa HDD-a na DVD. 22 epizode zauzimaju 4.44gb, rezac dozvoljava max 4.35gb. Mislim da sam ranije mogao da narezem i 4.5 gb na DVD. U Neru je postojala neka opcija ako malo predje granicu, da dozvoli rezanje. E sad koristim Burning studio 9, koji mi to ne dozvoljava, ili ne umem da podesim ili ne postoji opcija?

RESISTANCE IS FUTILE

:: cekaj,ne kontam te bas najjasnije...hoces da kazes da vec narezan dvd koji si narezao kod druga ili sl. kad taj disk hoces da iskopiras kod tebe,tj. da ga narezes na disk na tvom kompu onda nece da se nareze? Ili kad ti hoces da narezes disk i sa harda stavis stvari(npr filmove) velicine 4.7gb on nece da nareze disk? Ako je ova druga varijanta koju sam naveo,onda ti Slavuj dobro kaze..
:: KLIN(KA) SE KLIN(KOM) IZBIJA
:: :: jesam, probao sam neki koji ide uz w7 i ista situacija. kaze da nema mesta na disku
:: :: Koristim W7
:: :: Mozda je tu neki problem
:: :: RESISTANCE IS FUTILE
:: :: :: a jesi probao drugi program za rezanje
:: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(KOM) IZBIJA
:: :: :: :: Desava se da svaki put kad hocu nesto da narezem DVD koji ubacim vidi kao 4.35gb, umesto 4.7gb. Probao sam i razlicite diskove i opet ista situacija. Rezac je Pioneer 109
:: :: :: ::
:: :: :: :: RESISTANCE IS FUTILE
doca80 Re: Re: Re: Re: Re: Problem sa rezacem 30.10.2009. 19:45 #153517

pa ne moze 4.44 gb na dvd disk. ima u neru opcija da ako MALO predje granicu da dozvoli rezanje,ali za Ashampoo ne znam da li ima ta opcija...

:: Kad zelim da narezem, seriju sa HDD-a na DVD. 22 epizode zauzimaju 4.44gb, rezac dozvoljava max 4.35gb. Mislim da sam ranije mogao da narezem i 4.5 gb na DVD. U Neru je postojala neka opcija ako malo predje granicu, da dozvoli rezanje. E sad koristim Burning studio 9, koji mi to ne dozvoljava, ili ne umem da podesim ili ne postoji opcija
:: :: cekaj,ne kontam te bas najjasnije...hoces da kazes da vec narezan dvd koji si narezao kod druga ili sl. kad taj disk hoces da iskopiras kod tebe,tj. da ga narezes na disk na tvom kompu onda nece da se nareze? Ili kad ti hoces da narezes disk i sa harda stavis stvari(npr filmove) velicine 4.7gb on nece da nareze disk? Ako je ova druga varijanta koju sam naveo,onda ti Slavuj dobro kaze..
:: :: KLIN(KA) SE KLIN(KOM) IZBIJA
:: :: :: jesam, probao sam neki koji ide uz w7 i ista situacija. kaze da nema mesta na disku
:: :: :: Koristim W7
:: :: :: Mozda je tu neki problem
:: :: :: RESISTANCE IS FUTILE
:: :: :: :: a jesi probao drugi program za rezanje
:: :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(KOM) IZBIJA
:: :: :: :: :: Desava se da svaki put kad hocu nesto da narezem DVD koji ubacim vidi kao 4.35gb, umesto 4.7gb. Probao sam i razlicite diskove i opet ista situacija. Rezac je Pioneer 109
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: RESISTANCE IS FUTILE
Jebivetar Nema shanse 30.10.2009. 20:05 #153525

broj poruka: 2386
Nisi gliga mogao narezati 4.5gb pa da *ebe rak raka.
Opcija u Neru je overburn.

cash rules everything around me

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs