2 x bilo shta u raid-u je brze od bilo kog single hdd-a (s izuzetkom mozda diskovi na 15k obrtaja). Tako da slobodno vezuj u raid. E sad mane raid-a su ako pukne jedan hdd odose svi podaci, a i potrosnja je veca. Pozz
pitanje ti je totalno ne definisano i prema tome ne očekuj nikakav konkretan i tačan odgovor...nisi naveo koji su diskovi u pitanju...brzina diskova varira od serije do serije, od proizvođača do proizvođača i nema nikakve veze sa tim da li je diska sata I, II ili običan praistorijki ATA, jer svi ti interfejsi imaju veće propusne moći nego što bilo koji mehanički HDD trenutno može da ptočita ili upiše... da sam na tvom mestu uzeo bih jedan disk od 320GB...
...i ako pitas sa kojom kombinacijom ce ti se wow brze ucitavati, ili kada ce se operativni sistem brze podizati, odgovor je uvek raid. e sad, kao sto je shone79 rekao, ako rikne jedan hard (ime maxtor ti povecava sanse za tako nesto), ode ti sve u tri lepe... dakle, ako imas dva hdd-a (ili planiras da kupis jos jedan), moj ti je predlog da na jedan stavis operativni sistem, a na drugi instaliras wow. tako ne moras da se petljas sa raid-om, a dobijes (osetno) brze ucitavanje. da ne spominjem da uvek mozes da napravis kopije vaznih fajlova na oba diska.:)
u slucaju da (vec imas jednog maxtora od 80gb i) planiras da kupis nov hdd, najbrzi od 320gb je wd3200aaks single-platter (ne i onaj sa dve ploce, samo ova verzija). kako se razlikuju? po tezini, single-platter je znatno laksi. detaljnije o tome imas na guglu. bolje kupi njega nego jos jednog od 80gb, posto ima par prednosti.
ako uopste planiras dal da kupis dva 80gb ili jednog od 320gb, posto vidim da ti ne treba tolika brzina (i raid), moja ti je preporuka da uzmes jedan od 320gb, rekao bih da je on za wow i vise nego dovoljan.
ne nego imam vecj 2hdd Maxtor Diamond max 10 6L080M0 i imam jedan hard 320gb wd sata2 pa zato pitam. Ne kupujem nikakav hard sve imam pa me zato i zanima shta mi je sad bolje od ta 2(3) diska
heh, e to mi vec nije palo na pamet...:) uzmi i provrti hd tune (http://www.hdtune.com/ ) i on ce ti reci koji ti je hard najbrzi. obrati paznju i na temperature, sto niza, to bolje za hard.:) konkretno, mislim da ti je wd najbrzi. zato bih na tvom mestu instalirao operativni sistem na jednog maxtora, a wow (i bilo koju drugu igricu) na wd-a. to ti je najidealnije sto se wow-a tice a ima i jos par prednosti. naravno sve to pod uslovom da ti se ne pravi raid maxtora itd, al to je vec tvoj izbor. ja sam ti rekao onako kako bih ja to uradio.
a sto se tice toga sta je bolje, opet bih rekao da je wd bolji, narocito ako je jos noviji od tih maxtora, onda nema sumnje.:) *DISCLAIMER*: izuzetak potvrdjuje pravilo. kod hardova se nikad nista ne zna za sigurno, narocito vek trajanja! on varira od primerka do primerka. ipak je to hardver.:)
:: :: ne nego imam vecj 2hdd Maxtor Diamond max 10 6L080M0 i imam jedan hard 320gb wd sata :: pa zato pitam. Ne kupujem nikakav hard sve imam pa me zato i zanima shta mi je sad bolje od ta 2(3) diska :: :: :: hwal :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.