Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
cudno ponasanje HDD-a
STRANA 1 OD 1
vaikiki cudno ponasanje HDD-a 11.10.2009. 14:15 T20858

status: user
broj poruka: 304

pozz svima

evo ima vec nekih mesec dana kako sam primetio da mi se jedan od hardova malo cudno ponasa

imam 2 WD-a jedan od 250 drugi od 500 GB
sve radi super ali kad ostavim komp da skida nesto ili...da ne radi nista

ovaj hard od 250 pocne da zuji... kao da se glava nenormalno sitno i brzo pomera
to nije nista nalik onom oranju kad krene da trazi nesto nego jednostavno samo zuji

i cim otvorim neki dir na tom hardu ili pokrenem nesto sa njega on prestane sa tim cudnom zvukom i krece da radi normalno

dok tako zuji ne svetli ona lampica za hdd niti opterecuje nesto sistem

vec neko vreme koristim iskljucivo linux ... mislio sam da je zbog njega nesto ali isto se tako ponasa i u win-u

jel neko mozda zna u cemu bi mogao da bude problem?
... meni izgleda kao da namerava da rikne pa se pozdravlja samnom :)

pozz svima
i hvala na odgovorima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 .... 11.10.2009. 17:04 #147893

broj poruka: 1424
slicno sa WD 200gb SATA 150 ili ti sata 1, radio jos 4 godine sada je vec 2 godine kod devojke u racunaru i zna opet to da radi.... Nemam pojma do cega je
Bas identicno ponasanje koje si ti opisao ! !
Znaci radi nista mu ne fali sem tog pistanja

gilopile ... 11.10.2009. 17:15 #147898

broj poruka: 9459
Isti slucaj i kod mene.Promenio sam pregrst hdd-a,op.sys...i povremeno mi se javlja to zujanje hdd-a,i kada se otvori neki folder,aplikacija,prestaje.Nisam se cimao,niti trazio resenje zbog cega se to javlja,ali definitivno ne skodi hdd-u,jer bi ih do sada posahranjivao lom bozji,jbmlga.Verovatno neki proces,ali ko bi ga znao,nisam se nikada cimao zbog toga.

P.S.Secam se i mog compa pI 233mgz i quantum 2.1gb,isti simptomi,tako da ne verujem da je problem u nekom virusu,hardweru,nekompaktibilnosti...Izgleda da je sasvim normalno,ili nedostatak Hdd cache memorije,pa ovaj nasumicno vrslja po sektorima nebi li ga opozvao,pa da se zadesi bas tamo gde terba.Pripravnost jbg:))

(c) 1982 Sinclair research Ltd

vaikiki re 11.10.2009. 21:15 #147994

broj poruka: 304

znaci da ga pustim da zuji... ko zna mozda taj zvuk rasteruje komarce i ostalu gamad ... sve u jednom :)

pozz svima
hvala...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs