Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Gde kupujete DVD 8GB i koje?
STRANA 1 OD 1
cele1988 Gde kupujete DVD 8GB i koje? 08.10.2009. 13:42 T20774

status: user
broj poruka: 1424
jasno pitanje :D
ranije sam uzeo 4-5 OMEGA od 8GB i nisam bio zadovaoljan jako su losi !
treba mi par komada za neki video koji ne bih da seckam na vise diskova
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Uzimao sam ih na par mesta... 08.10.2009. 15:04 #146690

broj poruka: 7769
U TC Arkade kod doma omladine, i u pasazu preko puta Beogradjanke.
Uzimao sam Verbatim DL 8x i generalno nisam bio zadovoljan sa njima, od pet komada 3 nareze a 2 skenja.
U pitanju su LiteON rezaci.

Onda sam resio da rezem na poslu sa Pioneer rezacem ali on nije hteo ni da ih prepozna.

Zatim sam uzeo nekoliko Princo diskova da ih probam i njih prepoznaje nareze ali verifikacija ne bude OK.

Zatim sam uzeo par komada Maxell DL diskova...

I na kraju sam totalno odustao od DL diskova neka se nose i oni koji ih prodaju i oni koji ih prave...

Ono sto je veliko narezem na dva ili vise DVD-a pa raspakujem na HDD traje desetak minuta duze ali se bar ne nerviram.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Slavuj ... 08.10.2009. 15:45 #146707

broj poruka: 2236
Samo običan Verbatim DVD + ili - R, pakovanja od po 25 komada. Sve ostalo je smeće.

Iskreno, i ovi su, ali skoro neuporedivo manje.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 price 08.10.2009. 16:16 #146721

broj poruka: 3350
I mene zanima, ali samo koja je cena po komadu, a i to 25 kom pakovanje?

Vaskev re 08.10.2009. 16:36 #146724

broj poruka: 1673
Do skoro sam nabavljao Verbatime koji su deklarisani na 2,4x i na Asus DRW-2014L1T sam ih rezao na 8x i nijedan iz kutije od 10kom. nije pucao (nekoliko kutija je bilo u pitanju) a onda su uleteli neki fush diskovi od kojih je uspevao da se nareze tek svaki treci i to brzinom 2x. Kada sam pogledao disk sa donje strane primetio sam da ima rupicaste defekte po obodu sloja za rezanje a prva serija je imala idealno odradjen sloj na oko. Od tada nisam uspeo da nadjem dobar medijum koji ce se narezati bez greske pri verifikaciji. Cak sam poceo da sumnjam i u rezac ali mi je ostalo par komada iz prve serije koji se i dalje rezu bez greske na 8x. Definitivno je ovde samo znj. klasa diskova. Sa obicnim Verbatimima nikada nisam imao ovakvih problema. Prva serija koja je bila odlicna je imala poreklo sa Taiwan-a.

lauven Re: Uzimao sam ih na par mesta... 08.10.2009. 16:41 #146726

broj poruka: 54

:: U TC Arkade kod doma omladine, i u pasazu preko puta Beogradjanke
:: Uzimao sam Verbatim DL 8x i generalno nisam bio zadovoljan sa njima, od pet komada 3 nareze a 2 skenja
:: U pitanju su LiteON rezaci
::
:: Onda sam resio da rezem na poslu sa Pioneer rezacem ali on nije hteo ni da ih prepozna
:: Zatim sam uzeo nekoliko Princo diskova da ih probam i njih prepoznaje nareze ali verifikacija ne bude OK
:: Zatim sam uzeo par komada Maxell DL diskova..
:: I na kraju sam totalno odustao od DL diskova neka se nose i oni koji ih prodaju i oni koji ih prave..
:: Ono sto je veliko narezem na dva ili vise DVD-a pa raspakujem na HDD traje desetak minuta duze ali se bar ne nerviram
:: Tomato Republic Of Serbia !!!

Slicna situacija.

Jedini koje jos nisam bio probao su bili Maxell i kupim ih pre par dana za 110 din. po komadu i od 3 ni jedan nije narezao i definitivno sam odustao od bacanja para na DL diskove i gubljenje zivaca

Sad se setih da sam jednom kupio nekih 5 No name DL diskova i da ih je sve narezao ali tu gde sam ih uzeo vise ih ne drze tako da sam definitivno odustao od njih.
MaliAbner Re: re 08.10.2009. 18:11 #146745

Procitaj sledece:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=107550&page=3

Porazavajuce skroz na skorz... a ja se posle pitam kako to da od 5 komada iz iste serije nareze tri a posle nece ni jedan, s tim da od tih tri nisam siguran u ispravnost ni jednog...

:: Do skoro sam nabavljao Verbatime koji su deklarisani na 2,4x i na Asus DRW-2014L1T sam ih rezao na 8x i nijedan iz kutije od 10kom. nije pucao (nekoliko kutija je bilo u pitanju) a onda su uleteli neki fush diskovi od kojih je uspevao da se nareze tek svaki treci i to brzinom 2x. Kada sam pogledao disk sa donje strane primetio sam da ima rupicaste defekte po obodu sloja za rezanje a prva serija je imala idealno odradjen sloj na oko. Od tada nisam uspeo da nadjem dobar medijum koji ce se narezati bez greske pri verifikaciji. Cak sam poceo da sumnjam i u rezac ali mi je ostalo par komada iz prve serije koji se i dalje rezu bez greske na 8x. Definitivno je ovde samo znj. klasa diskova. Sa obicnim Verbatimima nikada nisam imao ovakvih problema. Prva serija koja je bila odlicna je imala poreklo sa Taiwan-a
Slavuj ... 08.10.2009. 18:27 #146753

broj poruka: 2236
Podseti me taj lik sa diskovima na jednog stručnjaka što po svom ukusu pravi neke činčeve i kablove negde na obodu Kaluđerice i na njih utiskuje MADE IN USA.

Gde mi živimo ?!

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: ... 08.10.2009. 18:45 #146759

Mora da je po licenci iz LJiga...

:: Podseti me taj lik sa diskovima na jednog stručnjaka što po svom ukusu pravi neke činčeve i kablove negde na obodu Kaluđerice i na njih utiskuje MADE IN USA.
:: Gde mi živimo ?
:: Srbologija, nauka belosvetska.
tortojed Re: ...>>Svojevremeno (rekao bih 1989-90), jedan biznismen... 08.10.2009. 23:48 #146946

broj poruka: 10999
ili bizmismen, JugoAmerikanac, pokusao je da privoli neke nase (tadasnje) opozicione politicare da zamole americki kongres da primi celu SFRJ u svoju federaciju. Da nije ovaj to uzeo kao gotovu stvar!?

:: Podseti me taj lik sa diskovima na jednog stručnjaka što po svom ukusu pravi neke činčeve i kablove negde na obodu Kaluđerice i na njih utiskuje MADE IN USA.
:: Gde mi živimo ?
:: Srbologija, nauka belosvetska.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs