Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Hd sa pc na laptop
STRANA 1 OD 1
Dragot Hd sa pc na laptop 02.10.2009. 16:47 T20605

status: user
broj poruka: 1149
Interesuje me da li mogu sa pc Hd da spojim na laptop pa da neke fajlove prebacim na njega.Na laptopu imam e-sata prikljucak pa dal ima neki takav prikljucak?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 02.10.2009. 17:40 #144847

broj poruka: 12057

Hm...eSATA. U njega bocneš na primer eSATA fioku. Takve fioke imaju uglavnom i USB, a neke i FireWire 400. Disk ne možeš samo disk bocnuti na eSATA jer njemu treba i posebno napajanje. Možeš neke reduced power externe 2.5` diskove, ali klasičan 3.5 HDD, nikako.

Znači ne moraš eSATA fioku, to je samo jedan način. Možeš i najprostiju USB fioku sa unutrašnjom konekcijom koja tebi odgovara (SATA/IDE).

shone79 Re: 02.10.2009. 18:30 #144858

broj poruka: 142

Izvinjavam se, da ne bih otvarao novu temu imam i ja jedno pianje na slicnu temu.
Da li postoji nacin da se ata hdd 2.5` poveze na desktop racunar pomocu nekog kabla, bez koriscenja usb rack-a. Za satu znam da moze, ali za ata disk pojma nemam kako.

Pozz
Equinoxe Re: Re: 02.10.2009. 18:35 #144859

broj poruka: 12057

Postoji ovako nešto, a da li ga ima kod nas, ne znam nisam tražio.
http://techreport.com/r.x/mobile-ata/adapter.jpg

::
:: Izvinjavam se, da ne bih otvarao novu temu imam i ja jedno pianje na slicnu temu.
:: Da li postoji nacin da se ata hdd 2.5` poveze na desktop racunar pomocu nekog kabla, bez koriscenja usb rack-a. Za satu znam da moze, ali za ata disk pojma nemam kako
:: Pozz
milanml Imam resenje za tvoj problem! 02.10.2009. 19:46 #144881

broj poruka: 158

Ako imas desk top racunar i njegov HD hoces da povezes sa laptop-om, kako bi prebacio ogromne BLU-RAY fajlove, kao sto sam i ja uradio, postavi lap pored kucista sto blize zbog e-sata kablica. Iz HD-a izvadi sata kablic i ubodi e-sata. PRVO ukljuci racunar a zatim startuj laptop. Na taj nacin si dobio napajanje za HD, kao sto ti je Bax irekao, a ploca od laptopa ti registruje taj HD i onda pichi. Javi sta si uradio

gosha70 Re: Re: Re: 02.10.2009. 21:10 #144904

broj poruka: 192
Postoji u Log-u u Bulevaru Kralja Aleksandra 261.

:: Postoji ovako nešto, a da li ga ima kod nas, ne znam nisam tražio
:: http://techreport.com/r.x/mobile-ata/adapter.jp
:: ::
:: :: Izvinjavam se, da ne bih otvarao novu temu imam i ja jedno pianje na slicnu temu.
:: :: Da li postoji nacin da se ata hdd 2.5` poveze na desktop racunar pomocu nekog kabla, bez koriscenja usb rack-a. Za satu znam da moze, ali za ata disk pojma nemam kako
:: :: Pozz
dejanr77 adapter 02.10.2009. 21:28 #144907

broj poruka: 81

Adapter za povezivanje 2.5` hdd-a (za laptop) na desktop masinu ima da se nadje kod nas, pre 6 meseci je kostao 400 din. Isti je kao na slici koju je postavio Bax, gde ima da se nadje imas vec postavljen odgovor u prethodnom postu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs