Pa ne moze bilo koja, mora da bude od barem slicnog modela ako ne i od istog.
Meni se konkretno desio slucaj da sam prilikom zamene sprzene elektronike na 120Gb modelu iz po zlu poznate serije 9 slabo dotegao srafove te kontakti sa elektronike nisu lepo legli na kontakte kucista HDD-a.
Neki put i to pomogne a mozda ti je prosto otisla mehanika i tu mu pomoci nema sem u servisu a to je vec dranje.
Pozeljno ali ne i neophodno naravno ako su serije kompatibilne.
Gore pomenuti Maxtor je bio sa 8mb cache, a sad radi sa elektorinikom od 2mb cache.
Iskren da budem prilicno je sporiji nego sto je bio, a mozda sam ja samo uobrazio posto su WD i Samsung dosta brzi, mada je u hdd kontroler na ploci na koju je prikacen diski ATA66.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: mora potpuna ista elektronika, od istog diska potpuno isto :: ::
elektonika mora biti sa iste serije diskova (jedino dozvoljeno odtupanje u kolicini cache-a na disku), a Maxtor DiamondMax 9 je verovatno najgora serija koja je ikada izasla na trziste od bilo kog proizvodjaca. Tim diskovima elektonika crkava vise nego svim drugim ikada napravljenim zajedno! ________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
:: elektonika mora biti sa iste serije diskova (jedino dozvoljeno odtupanje u kolicini cache-a na disku), a Maxtor DiamondMax 9 je verovatno najgora serija koja je ikada izasla na trziste od bilo kog proizvodjaca. Tim diskovima elektonika crkava vise nego svim drugim ikada napravljenim zajedno :: _______________________ :: Ja sam najpametniji.. :: ...kaze moj desetogodisnji sin :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.