Zdravo forumasi.Potrebna mi je pomoc oko jedne nedoumice.Precicu na win 7 x64 imam hdd od 160GB sata II 16mb WD,pa je doslo vreme za novi HDD.Kupio bih jedan od 500Gb sata II 32mb caviar black.Sta mislite o njemu ili 640 Gb caviar black WD?Ostatak komfiguracije je : CPU:Intel E6550, RAM:2x2Gb Geil BDONE 800Mhz(4) GPU:Gigabyte 8800Gts 512mb DDR3 MB:Asus P5Q pro napajanje:CM 620modular kuciste:Chieftec BX-05.HVALA.
Sto se tice kapaciteta,ako ti makina sluzi za igrice,multimetiju..onda nista ispod 640Gb.Jednostavno se ne isplati uzimati disk manjeg kapaciteta,sto zbog min. razlike u ceni,sto zbog danasnjih igrica,filmova .mkv...koji se mere u 10-ke Gb.
Od 500GB uzmi WD AAKS Blue serije, ima jednu plocu i avrg. read od 110-120Mb/s. Ili Samsung F3 od 500GB sa takodje jednom plocom i skoro 125Mb/s avrg. read.
Kod drugara ,drzi servis..Znaci WD diskova ima tuce neispravnih.Ja non stop pricam da WD vise nije kao sto je bio a to su mi potvrdili jos neki ljudi sa kojima sam u kontaktu.AAKS serija je napravila totalan promasaj.Prve serije djene,djene a kasnije su izbacivali djubre..Svi se sve vise usmeravaju na hard diskove tipa Samsung,Hitachi (verovali ili ne,Hitachi je skorz ok disk)..Ja sam vise za verziju Samsung ako bi se ja pitao.
Do sada nisam video ni jedan riknut WD Blue ili Black. KS i AAKS retko, daleko od toga da je serija promašaj. Kod mene u kućištu imam 4(AA)KS diska koji su maltretirani do koske i rade savršeno i malo se greju. Još od JD serije nisam ni sa jednim imao probleme.
Slobodno uzmi Blue/Black disk, proveri samo da nije product of China na labelu i uživaj.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.