E sad, jel ima neko iskustva sa ovim diskom, i nije mi jasno zasto se toliko ljudi zale na Seagate ja 2 godine imam Barracudu 250GB 7200rpm 16MB SATA II i radi perfektno...
ja sam do skoro koristio Segate maxtor DM 21 8mb cach 160gb,kod mene je bio 1god i nisma imao nikakvih problema sad sam uzeo WD 640black i razlika je koju ja osecam samo sto je ovaj Black tisi i nista drugo....pozzzzz
Da ti cika Sky kaze ako hoces da poslusas predlog.Kuci imam tri Samsung-a F1 1TB.Od toga nema nista bolje za sad.Ni WD nije los ali je Samsung bolji.Seagate za sad izbegni da se nebi nervirao.Ocigledno je da su izgubili na kvalitetu i da se te novije serije poslednjeg datuma losije pokazale.Da nebi rizikovao najbolje je ici na sigurno..Znaci Samusng pod brojem 1 pa WD.Mozes i obrnuto,ja znam sta bih ja uzeo bez razmisljanja!
ali po review-ovima po netu ispada ovaj WD brzi od Samsunga, ne nesto sad mnogo brzi, ali malo brzi a kosta isto otprilike... Dok je WD Black skuplji jedno 1000 din.
Ja koliko znam da nije a sad sta sve pise po netu to je pitanje.
A sad po tvojoj logici Brzina ako postoji razlika merena u micro nadrazajima brzine koje oko `moze` da primeti u radu je vredno 1000 din ili ti 10 i kusur eur dati za disk koji nije kvalitetniji od Samsunga.Hm..Ja ne znam,ali ja bih se zapitao ..10 Eur,sta li moze da se uzme jos pride za te pare?Nije mnogo ali nije ni za baciti!
onda ipak necu Seagate previse se ljudi zale da crkavaji i slicno...
Aj Sky poslusacu te zvao sam Atom al nemaju Samsung tek u sredu cetvrtak stizu pa cu sacekati i uzeti najverovatnije njega jeftiniji je 1000 din. od WD Black...
Segate,WD,samsung.Mislim da su to sve podjednako dobri i kvalitetni diskovi.Uvek treba uzimati onaj koji ima duzu garanciju.Ako radi 3-5g(zavisi od garancije),radice i jos toliko sigurno,a posle ce ga ionako zameniti ssd,kad se cene malo staloze. Ja sam licno obozavaoc WD-a,najvise se plasim Hitachi-a i Maxtor-a,jer sam imao losa iskustva s njima.
@SkyFire za 10e moze da se uzmu skoro dve tepsije bureka i nekoliko jogurta.Mljac
Nije valjda da bi mogao da pojedes obe?Jednu tepsiju pravog bureka sa jedno tri jogurta bi mogao da pojedem ali dve..Hm..Nisam vise u formi kao sto sam bio u mladjim danima kad se cepao burek na meru. :)
Sa tri drugara bi se i moglo nekako izaci na kraj.Mozda bih tri komata i mogao da smazem,ali pod uslovom da nisam klopao ceo dan.
Sto je najbolje cekaju me dva kom. upravo:)))Zato sam i pomenuo burek,ma ustvari,mljac majac...sve umaza tastaturu,e kakav sam ljakse.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Nije valjda da bi mogao da pojedes obe?Jednu tepsiju pravog bureka sa jedno tri jogurta bi mogao da pojedem ali dve..Hm..Nisam vise u formi kao sto sam bio u mladjim danima kad se cepao burek na meru. : :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Uh,to je 1kg bureka!I to samo za dorucak?Sto mu je mnogo,mnogo mu je:))
Ziveo sam u Sarajevu 6-7 meseci i tamo sam skoro svaki dan klopao sirnicu(burek sa sirom)koja se kupuje na grame/kile...A kad se kaze burek,misli se na burek sa mesom.Ne verujem da ga negde prave bolje.
Zivela Bascarsija i naravno prelepo Sarajevo:))))
P.S.@TheBear sorry za ovaj gurmanski off:))Verujem da ces sada negde da zasednes i uz koji vruc burek jos jednom dobro razmisliti o kupovini HDD-a:)))
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: Kad ste vec kod drugara i bureka sad ste me podsetili na jednog mog koji je godinama doruckovao 1 kg. sa sirom+ 1 kg. sa mesom + 2 jogurta ::
Samo da dodam da brzina varira u odnosu koliko imate podataka na Hard Disku.Kada se rade testovi rade se na novom i praznom disku.Tada je najmerodavnije.
:: mislim da si malo obrnuo redosled :: :: 1. Blac :: 2. Blu :: 3. Gree :: :: ne moze Green da bude brzi od Black-a nikako :: :: a vezano za firmware, kako moze hard disk sa starijim firmware-om da radi brze nego sa novijim? otkud to ::
Ma permutovao redosled.. Izbace disk koji se proslavi, svi ga hvale na sva usta i samo hvalospevi o njemu i oni posle zajebu i izbace neku slj. verziju koja ce da se prodaje na staru slavu.
:: Samo da dodam da brzina varira u odnosu koliko imate podataka na Hard Disku.Kada se rade testovi rade se na novom i praznom disku.Tada je najmerodavnije ::
Ako je bas krcat ..evo taj screen za F1 sam sada radio a disk je napunjen preko pola (isti rezultat kao i kada je prazan)
Majstore dok neprobas Suboticki pica burek(LIPA)dotle slobodno mozes smatrati da nisi probao najbolji burek.
Inace ja ga rasturam(mesim,razvlacim,meso,sir,krompir,pica)ali Lipa je samo jedna i kogod je probao potvrdice ti.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Uh,to je 1kg bureka!I to samo za dorucak?Sto mu je mnogo,mnogo mu je:) :: :: Ziveo sam u Sarajevu 6-7 meseci i tamo sam skoro svaki dan klopao sirnicu(burek sa sirom)koja se kupuje na grame/kile...A kad se kaze burek,misli se na burek sa mesom.Ne verujem da ga negde prave bolje :: :: Zivela Bascarsija i naravno prelepo Sarajevo:))) :: :: P.S.@TheBear sorry za ovaj gurmanski off:))Verujem da ces sada negde da zasednes i uz koji vruc burek jos jednom dobro razmisliti o kupovini HDD-a:)) :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: :: :: Kad ste vec kod drugara i bureka sad ste me podsetili na jednog mog koji je godinama doruckovao 1 kg. sa sirom+ 1 kg. sa mesom + 2 jogurta :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.