Sad se razmisljam sta je bolje, i koje bi bile prednosti li mane Raid-a ili jednog hard diska, hocu da uzmem WD Black, ali ne znam dal se primeti mnogo da je brze ako se stave 2 od po 500GB u Raid, ili da uzmem 1TB ?
RAID je brzi ali ne valja staviti toliko velike diskove u raidu jer cesto oce da puknu i onde sve pada u vodu,tako da bolje stavi ti jedan WD 1TB ili SAMSUNG SPIN point F1 i pevaj!!!
pa kad zatreba jos jedan, ali ja sada imam 250GB i puni se jako brzo, skinem par vecih igara i skoro pun hard, tako da sam obavezno resio nesto mnogo vece da uzmem... Ja sam inace mislio na ovadva u raid: WD WD5001AALS HDD 500GB, 7200, 3.5, SATAII, 32MB, Caviar Black
Kada se napravi RAID niz, gubiš automatski sve podatke jer novodobijeni niz mora da se formatira. Isto važi i kad ih `skidaš` sa RAID-a. Kreirani niz je unallocated space kapaciteta dva spojena diska koji nema koristi dok se ne napravi particija od toga i formatira.
Prvo backup, pa onda u RAID, i prvo backup pa iz RAID-a.
:: Ja imam trenutno WD Caviar Black 640 i sad kad bih uzeo jos jedan da kreiram RAID da li bih izgubio podatke sa ovog hard-a?pozzz
Imam dva seagate-a (11ice) 500GB vezane u raid 0 i sta reci .......... citaje/pisanje 140-150MB/s. Mnogi se zale na tu seriju sIgejta al meni ra(i)di pos`o ko zmaj. Taj WD cranja u raidu ima da jede i malu i veliku decu :P
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.