Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
dvd-rw drive
STRANA 1 OD 1
gman dvd-rw drive 09.09.2009. 15:27 T19963

status: user
broj poruka: 1111
da li neko zna iz licnog iskustva (da ne bih bunario sad po netu), koju funkciju imaju potenciometri na glavi dvd rezaca
kod mene ih ima dva, model je asus dvd-rw 1604
znaci zanima me da li je jedan potenciometar za cd, a drugi za dvd, ili je jedan za snimanje, a drugi za citanje
naravno, problem je u tome sto je matori dvd na izdisaju, oslabila laserska dioda, pa jako lose reze, citaj: reze necitljive diskove, znaci snimi, ali to posle ne moze da se otvori

inace gomilu citaca (bilo cd\dvd romova ili dvd player-a, cd playera, kucnih, za kola i slicno) sam i sebi i ortacima popravio ovom metodom, tj. produzio im zivot za recimo, prosecno godinu dana, prostim povecavanjem struje diode, pa bih da to uradim i sa ovim rezacem, ali mi nesto ne ide

hvala unapred

ulsi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: dvd-rw drive 09.09.2009. 16:51 #138613

broj poruka: 9459
Da,jedan trimercic je za dvd,a drugi za cd.Sto se tice rezanja nema posebnog trimera.

U svakom slucaju vredi pokusati sa pojacavanjem.Pa ako radi dobro,a ako ne,zna se sta mu je ciniti.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: da li neko zna iz licnog iskustva (da ne bih bunario sad po netu), koju funkciju imaju potenciometri na glavi dvd rezac
:: kod mene ih ima dva, model je asus dvd-rw 160
:: znaci zanima me da li je jedan potenciometar za cd, a drugi za dvd, ili je jedan za snimanje, a drugi za citanj
:: naravno, problem je u tome sto je matori dvd na izdisaju, oslabila laserska dioda, pa jako lose reze, citaj: reze necitljive diskove, znaci snimi, ali to posle ne moze da se otvor
::
:: inace gomilu citaca (bilo cd\dvd romova ili dvd player-a, cd playera, kucnih, za kola i slicno) sam i sebi i ortacima popravio ovom metodom, tj. produzio im zivot za recimo, prosecno godinu dana, prostim povecavanjem struje diode, pa bih da to uradim i sa ovim rezacem, ali mi nesto ne id
:: hvala unapre
:: ulsi
gman ma jasno @gilopile 09.09.2009. 16:58 #138614

sto ga ne bih koristio jos pola godine, godinu, ako moze, a ako ne, sto ti kazes, lako cu uzeti novi (i kontam opet da uzmem asus-a, jer me je stvarno dobro sluzio, a kupljen je pre 3,4 godine sigurno, secam se da je kostao 7900din)

znaci ipak je jedan trimer za cd, a drugi za dvd
hvala na odgovoru
sad ce ponovo da pocne trial and error fora, jer nisam siguran ni da li se pojacava clockwise ili counterclockwise
pa ako znas i to, pisi

ulsi

gilopile Re: ma jasno @gilopile 09.09.2009. 18:11 #138633

broj poruka: 9459
Pojacava se clockwise.Nebi bilo lose i da mu ocistis socivo,a pogotovo ispod njega.Tu se nalazi jos jedno lece tj.povecalo.Na njega se cesto zna skupiti sitna prasina i zbog toga je citanje diskova otezano.Pristup je malo tezi.Podigni pomicno socivo pincetom,ili jos bolje drvcem sibice i pokusaj da ga ocistis za vatom namotanom na sto tanje drvce.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: sto ga ne bih koristio jos pola godine, godinu, ako moze, a ako ne, sto ti kazes, lako cu uzeti novi (i kontam opet da uzmem asus-a, jer me je stvarno dobro sluzio, a kupljen je pre 3,4 godine sigurno, secam se da je kostao 7900din
:: znaci ipak je jedan trimer za cd, a drugi za dv
:: hvala na odgovor
:: sad ce ponovo da pocne trial and error fora, jer nisam siguran ni da li se pojacava clockwise ili counterclockwis
:: pa ako znas i to, pis
:: uls
gman ok 09.09.2009. 22:54 #138695

fala na preciznim informacijama

ulsi
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs