Elem ovako... imam neki stari laptop, Asus M6Ne, koji sam kupio jos u decembru 2004-e godine i sve do danas sam sve sto mi je trebalo vrlo uspesno resavao na njemu... medjutim, posto uvek ima neko `medjutim`, u poslednje vreme je poceo nesto da se `koci`... da je jako spor, itd, itd... posto sam prvo pomislio da se radi o nekom virusu ili spyware-u naknadno sam uz konsultacije sa nekim poznanicima koji su verziraniji na temu hardware-a shvatio da mi je HD `pri kraju`, samo sto nije `zvekn`o`... da ne duzim sa pricom sta sam sve radio dok nisam `shvatio` da je u stvari hard drive u pitanju a ne nista od software-a, finalno je, 99% da je HD u pitanju. Pa bih s` tim u vezi imao 3 pitanja: 1- s` obzirom da ne mogu nikako da uradim back-up disc-a sa Windows Bakc Up Utilities da li bi neko mogao da mi preporuci neki program, po mogucnosti freware, da uradim back-up HD-a? Ako je neko imao isti ili slican problem? 2- koji HD bi preporucili da kupim i montiram kao zamenu za ovaj koji trenutno imam u laptop-u? 3- da li bi neko mogao da preporuci neki servis koji bi mogao da mi uradi zamenu hard drive-a i potom da mi vrati sva data koja su prethodno back-up-ovana? secam se da sam svojevremeno zvao zbog problema sa rezacem Kim-Tec, Asus servsni centar Srbija, na Vilinim Vodama i da su mi oni za zemenu rezaca `ponudili` cenu za koju sam mogao da kupim u tom trenutku 3 takva rezaca sa ugradnjom, instalacijom... i sve ostalo, pa bih da probam njih da zaobidjem ako je ikako moguce
2. 2,5` Notebook SATA2 160GB 8MB Western Digital Scorpio™ WD1600BEVT #3.979,50Din 2,5` Notebook SATA2 250GB 8MB Samsung # 4.906,14 Din 2,5` Notebook SATA2 320GB 8MB Samsung # 5.411,58Din 2,5`NotebooSATA2500GB8MBWesternDigitalScorpio™WD5000BEVT#8.153,31Din 3. zamena hdd je veoma jednostavna operacija,ima na You Tube video klip kako se to radi,ja sam sa You Tuba skinuo kako da prosirim RAM memoriju.evo ti pogledaj: How to change the hard drive in your laptop: http://www.youtube.com/watch?v=VPgi8Bsk_O8&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=mAjZGqRtyyU&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Xg_EhfPcZX4 ima toga jos
U principu, nije ti potrebno nista od specijalizovanih...
03.09.2009. 21:07
status: user broj poruka: 10999
programa - kompletan backup se radi onda kada je neophodno sacuvati i sistem. Ako ces biti zadovoljan sacuvavanjem svih `podataka` (fajlova nastalih radom na kompu, fotografija, tekstualnih dokumenat itd.) onda je potrebno samo da presnimis sve to na drugi HDD, recimo eksterni HDD ili flash disk, preko USB porta. Operativni sistem ces instalisati iznova (a ova postojeca instalacija je ionako `trula`) pa ces onda sve sacuvane fajlove vratiti na novi disk.
1.hirens boot 2. u pitanju ce verovatno biti stari ATA hard posto iz je lap iz 2004, mozda uzeti polovan? 3. radis sam, ne treba ti servis, hardovi su obicno lako dostupni, odvrnu se 2 srafa i izvuku se. obicno je negde ispod optickog drajva, skines drajv, razdvaja ih recimo neka plocica, skines plocicu, izvuces hard, stavis drugi...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.