Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Koja je razlika?
STRANA 1 OD 1
Jonnyserb Koja je razlika? 01.09.2009. 15:01 T19777

status: user
broj poruka: 50

Izmedju WD GREEN, BLUE i BLACK serije???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Koja je razlika? 01.09.2009. 15:07 #136814

broj poruka: 3053
u performansama i ceni...Black je najbolji...

KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!

::
:: Izmedju WD GREEN, BLUE i BLACK serije???
Valheru 01.09.2009. 15:22 #136817

broj poruka: 750
Black-najbolje preformanse/trosi najvise struje
Green-trosi najmanje struje/osrednje preformanse
Blue-kompromis izmedju preformansi/struje - neka sredina

Sve u svemu Black serija ima uglavnom najvetji buffer sto rezultira vetjim preformansama,izad njega se nalazi Blue serija koja je uglavnom za neke mainstream racunare i na kraju Green je napravljena da trosi manje struje od svoje brace i uglavnom se koristi za neke Home Server i Entry Level varijante racunara.

Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know
kassad says:znam sta je sta, ali ne znam sta da radim sa tim...

MaliAbner Re: Koja je razlika? 01.09.2009. 15:57 #136825

broj poruka: 7769
Meni to lici da imaju toliko skarta pa da ih rucno biraju i obelezavaju ovaj je brz, ovaj je manje brz a ovaj cemo prodavati kao spor ali zato je EKO GREEN.

Po ovoj mojoj logici nista sto nije sa crnom etiketom ne uzimati.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Izmedju WD GREEN, BLUE i BLACK serije???
Almighty84 Re: 01.09.2009. 15:59 #136826

broj poruka: 294
Mala ispravka, Imam 1TB black, 1TB green sa 32 MB kesa i 320GB blue, u testovima i praksi mi se dokazalo da je green po brzini odmah iza black serije, a blue je zauzeo poslednje mesto. Black pise i kopira pri brzini od oko 90-110MB/s, green 80-95MB/s, a blue retko kad dodje do 40MB/s uglavnom se drzi na 30-35MB/s. :)

:: Black-najbolje preformanse/trosi najvise struj
:: Green-trosi najmanje struje/osrednje preformans
:: Blue-kompromis izmedju preformansi/struje - neka sredin
:: Sve u svemu Black serija ima uglavnom najvetji buffer sto rezultira vetjim preformansama,izad njega se nalazi Blue serija koja je uglavnom za neke mainstream racunare i na kraju Green je napravljena da trosi manje struje od svoje brace i uglavnom se koristi za neke Home Server i Entry Level varijante racunara
:: Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may kno
:: kassad says:znam sta je sta, ali ne znam sta da radim sa tim..
Valheru Re: Re: 01.09.2009. 16:11 #136830

broj poruka: 750
Nisam radio konkretno nikakve testove sa tim HDovima,i cisto sam spekulisao po osnovi onoga sta sam procitaona forumima i na njihovom sajtu :P

Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know
kassad says:znam sta je sta, ali ne znam sta da radim sa tim...

:: Mala ispravka, Imam 1TB black, 1TB green sa 32 MB kesa i 320GB blue, u testovima i praksi mi se dokazalo da je green po brzini odmah iza black serije, a blue je zauzeo poslednje mesto. Black pise i kopira pri brzini od oko 90-110MB/s, green 80-95MB/s, a blue retko kad dodje do 40MB/s uglavnom se drzi na 30-35MB/s. :
:: :: Black-najbolje preformanse/trosi najvise struj
:: :: Green-trosi najmanje struje/osrednje preformans
:: :: Blue-kompromis izmedju preformansi/struje - neka sredin
:: ::
:: :: Sve u svemu Black serija ima uglavnom najvetji buffer sto rezultira vetjim preformansama,izad njega se nalazi Blue serija koja je uglavnom za neke mainstream racunare i na kraju Green je napravljena da trosi manje struje od svoje brace i uglavnom se koristi za neke Home Server i Entry Level varijante racunara
:: :: Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may kno
:: :: kassad says:znam sta je sta, ali ne znam sta da radim sa tim..
Slavuj ... 01.09.2009. 16:18 #136833

broj poruka: 2236
Ja imam WD6400AAKS, to je kao Blue serija, uglavnom sve zavisi od toga koliko čega na šta kopiram.

Kada kopiram npr. 3000 fotografija i par hiljada sitnih programa sa jedne na drugu particiju ili na drugi HDD, onda lako padne na 20-30-40MB/s, a kada kopiram gomilu filmova i image-a na RAID 0, onda zakucava na 150MB/s i ne spušta se ispod 100-120 na duže od 5-10 sekundi, jednom u par minuta.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Dobar tekst 01.09.2009. 17:40 #136862

broj poruka: 12057

http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Hard-diskovi/Nove-serije-Western-Digital-diskova-Q2-2009.html

liman Re: Re: 01.09.2009. 18:42 #136873

broj poruka: 812
Diskovi od 1 TB su novije proizvodnje od diskova od 320 GB i, verovatno zbog toga, brzi.

:: Mala ispravka, Imam 1TB black, 1TB green sa 32 MB kesa i 320GB blue, u testovima i praksi mi se dokazalo da je green po brzini odmah iza black serije, a blue je zauzeo poslednje mesto. Black pise i kopira pri brzini od oko 90-110MB/s, green 80-95MB/s, a blue retko kad dodje do 40MB/s uglavnom se drzi na 30-35MB/s. :
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs