Prije neki dan mi se pokvario rezac i ja kupim novi. Pre toga sam pokusao da instaliram windows 7 i Vistu, ali instalacija krene i stane negde na pocetku! Resetujem komp udjem u bios ne vidi se rezac, ok. Kada sam zamenio rezac sa novim, pokusam ja da instaliram ponovo Windows 7 i Vistu, ali desava se isto! Windowsi su u redu, jer sam instalirao i jedan i drugi na laptop isti dan kada mi se desilo sa desktop racunarom. Moze li neko da mi kaze o cemu se tu radi? Hvala
Nema druge,ako su kablovi ispravni,dvd nov,problem je u ploci tj. sata kontroleru,ili biosu.Pokusaj sa vadjenjem baterije na 5 min,ako to ne upali onda update bios(mozda je pobrljavio).Ako nista od toga ne prodje onda menjaj dvd za ata i mislim da neces imati problema. Napisi koji hdd imas.Moguce je da njegov firmware pravi problem,pa neda da mu se pridruzi drugi sata uredjaj.
Konkretno sam imao slicnih problema sa wd160gb sata2.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Prije neki dan mi se pokvario rezac i ja kupim novi. Pre toga sam pokusao da instaliram windows 7 i Vistu, ali instalacija krene i stane negde na pocetku! Resetujem komp udjem u bios ne vidi se rezac, ok. Kada sam zamenio rezac sa novim, pokusam ja da instaliram ponovo Windows 7 i Vistu, ali desava se isto! Windowsi su u redu, jer sam instalirao i jedan i drugi na laptop isti dan kada mi se desilo sa desktop racunarom. Moze li neko da mi kaze o cemu se tu radi :: Hval ::
:: Nema druge,ako su kablovi ispravni,dvd nov,problem je u ploci tj. sata kontroleru,ili biosu.Pokusaj sa vadjenjem baterije na 5 min,ako to ne upali onda update bios(mozda je pobrljavio).Ako nista od toga ne prodje onda menjaj dvd za ata i mislim da neces imati problema :: Napisi koji hdd imas.Moguce je da njegov firmware pravi problem,pa neda da mu se pridruzi drugi sata uredjaj :: :: Konkretno sam imao slicnih problema sa wd160gb sata2 :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: Prije neki dan mi se pokvario rezac i ja kupim novi. Pre toga sam pokusao da instaliram windows 7 i Vistu, ali instalacija krene i stane negde na pocetku! Resetujem komp udjem u bios ne vidi se rezac, ok. Kada sam zamenio rezac sa novim, pokusam ja da instaliram ponovo Windows 7 i Vistu, ali desava se isto! Windowsi su u redu, jer sam instalirao i jedan i drugi na laptop isti dan kada mi se desilo sa desktop racunarom. Moze li neko da mi kaze o cemu se tu radi :: :: Hval :: ::
Znaci strava! Sada sam upravo zavrsio instalaciju XP-a na istom kompu na kojem nece Win 7 i Vista! Radi sve normalno, ali mi nije jasno zasto nece da radi ove dve druge instalacije tj. ova druga dva windovza! Hard disk je Hitachi deskstar od 160GB.
Hoce samo budi strpljiv... Desava se da stane na nekom delu ali nakon izvesnog vremena bude puf i proradi. Znaci pokrenes instalaciju, odes sa nekom devojkom ili ortakom na pice i kad se vratis trebalo bi da se obradujes.
Mislim da onda ti OS-i nemaju drajvere za tvoj sata kontroler.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: :: :: Nema druge,ako su kablovi ispravni,dvd nov,problem je u ploci tj. sata kontroleru,ili biosu.Pokusaj sa vadjenjem baterije na 5 min,ako to ne upali onda update bios(mozda je pobrljavio).Ako nista od toga ne prodje onda menjaj dvd za ata i mislim da neces imati problema :: :: Napisi koji hdd imas.Moguce je da njegov firmware pravi problem,pa neda da mu se pridruzi drugi sata uredjaj :: :: :: :: Konkretno sam imao slicnih problema sa wd160gb sata2 :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: Prije neki dan mi se pokvario rezac i ja kupim novi. Pre toga sam pokusao da instaliram windows 7 i Vistu, ali instalacija krene i stane negde na pocetku! Resetujem komp udjem u bios ne vidi se rezac, ok. Kada sam zamenio rezac sa novim, pokusam ja da instaliram ponovo Windows 7 i Vistu, ali desava se isto! Windowsi su u redu, jer sam instalirao i jedan i drugi na laptop isti dan kada mi se desilo sa desktop racunarom. Moze li neko da mi kaze o cemu se tu radi :: :: :: Hval :: :: :: :: :: Znaci strava! Sada sam upravo zavrsio instalaciju XP-a na istom kompu na kojem nece Win 7 i Vista! Radi sve normalno, ali mi nije jasno zasto nece da radi ove dve druge instalacije tj. ova druga dva windovza! Hard disk je Hitachi deskstar od 160GB.
:: Mislim da onda ti OS-i nemaju drajvere za tvoj sata kontroler :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nema druge,ako su kablovi ispravni,dvd nov,problem je u ploci tj. sata kontroleru,ili biosu.Pokusaj sa vadjenjem baterije na 5 min,ako to ne upali onda update bios(mozda je pobrljavio).Ako nista od toga ne prodje onda menjaj dvd za ata i mislim da neces imati problema :: :: :: Napisi koji hdd imas.Moguce je da njegov firmware pravi problem,pa neda da mu se pridruzi drugi sata uredjaj :: :: :: :: :: :: Konkretno sam imao slicnih problema sa wd160gb sata2 :: :: :: :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: :: :: Prije neki dan mi se pokvario rezac i ja kupim novi. Pre toga sam pokusao da instaliram windows 7 i Vistu, ali instalacija krene i stane negde na pocetku! Resetujem komp udjem u bios ne vidi se rezac, ok. Kada sam zamenio rezac sa novim, pokusam ja da instaliram ponovo Windows 7 i Vistu, ali desava se isto! Windowsi su u redu, jer sam instalirao i jedan i drugi na laptop isti dan kada mi se desilo sa desktop racunarom. Moze li neko da mi kaze o cemu se tu radi :: :: :: :: Hval :: :: :: :: :: :: :: :: Znaci strava! Sada sam upravo zavrsio instalaciju XP-a na istom kompu na kojem nece Win 7 i Vista! Radi sve normalno, ali mi nije jasno zasto nece da radi ove dve druge instalacije tj. ova druga dva windovza! Hard disk je Hitachi deskstar od 160GB
Problem resen! Stvar je bila u lose narezanom dvd-u. Odradio sam instalaciju sa flash diska i sada radi sve kako treba.
Interesuje me da li se radi o sonynec optiarc rezacu. Potpuno isto se desavalo kod mene. Znaci hoce XP, a vista i win 7 nikako. Zamenio sam rezac za pioneer i instalirao sedmicu bez problema.
:: Interesuje me da li se radi o sonynec optiarc rezacu. Potpuno isto se desavalo kod mene. Znaci hoce XP, a vista i win 7 nikako. Zamenio sam rezac za pioneer i instalirao sedmicu bez problema. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.