Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Hard Disk
STRANA 1 OD 1
GAMER4LIFE Hard Disk 26.08.2009. 19:30 T19631

status: user
broj poruka: 839

Imam neki stari HDD od 500GB i sad koji mi program preporucujete da ga formatiram i da mu otklonim bad sectore posto sam ga povezao na moj hdd i to bi iz winowsa uradio..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Hard Disk 26.08.2009. 19:42 #135503

broj poruka: 9459
PowerQuest PartitionMagic 8.0 je extra za rad sa diskom.

Sto se tice BS-a to se u principu ne moze otkloniti.To je samo gubljenje vremena.

P.S.Kako si skopcao hard na hard??Jel` selotejpom?

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Imam neki stari HDD od 500GB i sad koji mi program preporucujete da ga formatiram i da mu otklonim bad sectore posto sam ga povezao na moj hdd i to bi iz winowsa uradio..
pajsgudgud S kojim god 26.08.2009. 19:44 #135504

broj poruka: 3742
samo nemoj da ga otvaraš:P

Acronis, pa partition magic itd.

support normality
MOJ DNK je bolji od tvog!!!

GAMER4LIFE Hvala 26.08.2009. 19:44 #135505

Povezao sam ih bezicno :))) hehe

Necu da ga otvaram :)

Scyter Re: 26.08.2009. 20:11 #135517

broj poruka: 8138
Dobar je i O&O Defrag 2000 Free.

The Way It`s Meant To Be Played

Seerauber hirens boot disk 26.08.2009. 20:55 #135528

broj poruka: 947
na tom disku imas da biras,ja koristim program Troubleshooter u kojem ima Low Level Format,ako ne uspe sa tim uzmem neki drugi Low Level Format i obicno neki odradi do kraja format. ima programa koji to rade iz windowsa,hd LowLevelFormat tool setup od HDDGURU Company(LLFsetup.2.36.1181)

Krecky HDD 26.08.2009. 22:01 #135541

broj poruka: 393
bad sectore ne mozes da otklonis (jer je to fizicko ostecenje) ali mozes da ih lociras i napravis particije na mestu gde ih nemas. potrazi na netu,imas mnogo programa. Jos jedan glas ide za Acronis. Nikada me nije zajebao.

Pisko Lupetanja 26.08.2009. 22:08 #135542

broj poruka: 6650
Power Questov software je shit, već poodavno, veoma siguran način da se pogube podaci. Zadnji puta je Partition Magic dobro radio na windows 98 SE i ME...
Bad sectori se mogu ukloniti - ako su softwerski a ne fizički, a to je upravo i najčešći slučaj (srećom). Gomila programa - od toga dosta njih je skoncentrisano na Hiren`s boot cd-u, radi retest bad-sectora, a, low level formatting, radi to isto.... u principu, najbolje je koristiti program koji preporučuje tvoj proizvođač hdd-a a svaki ima na svom sajtu download preporučene alatke.
Jedino što nije baš lupetanje, je poziv na Hiren`s i Acronis....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Equinoxe Re: 26.08.2009. 22:16 #135543

broj poruka: 12057

Partition Magic extra za rad sa diskom....ah hah ah hah ahah ha ha..... -> BAD PARTITION !!! (žuto)

Samo Acronis Disk Director i Tru Image, sve sa što novijih Hiren-a.

Pisko Balkanski špijun 26.08.2009. 22:56 #135552

Odakle ispadaju ovi Ilije Čvorovići sa tim Partition Magicom?
Svako malo, već nekoliko godina, poneki se pojavi, skroz-naskroz sluđen Magicom?
Kao da su svi do juče bili na Windows 98 i danas pokupovali konfe sa novim win-om pa plivaju u nekim vremenima Golog otoka i Partition Magic-a.

Equinoxe Re: Balkanski špijun 26.08.2009. 23:02 #135554

broj poruka: 12057

Ispadaju sa iskustvom sa particionisana `dva` TOTALNO prazna diska, gde neko ko zna da je disk:

Primary Parition (za sistem), ostatak je extended koji se deli na Logical Partitions, može da se izvuče bez većih poteškoća.

Međutim kad se krene u resizing, pravljenje više različitih particija (FAT32, NTFS, EXT xx. SWAP....itd), movin i copying....PM posustaje i greši ko pijan. Još ako ga pustiš da razreši neki problem koji je istripovao sa particijom....želim ti samo da imaš backup.

`Da se ja pitam, ja bi proterao autobus....`
`Alo....izvinte, jeste vi maločas zvali.....`

:: Odakle ispadaju ovi Ilije Čvorovići sa tim Partition Magicom
:: Svako malo, već nekoliko godina, poneki se pojavi, skroz-naskroz sluđen Magicom
:: Kao da su svi do juče bili na Windows 98 i danas pokupovali konfe sa novim win-om pa plivaju u nekim vremenima Golog otoka i Partition Magic-a
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Krecky RE: Lupetanja 26.08.2009. 23:11 #135557

Ne znam na koja lupetanja mislis. Ali osetio sam se prozvanim. Prvo, ne postoje softverski bad sectori i oni se ne popravljaju nekom magijom, nego svaki disk ima `dodatne` sektore na svakoj traci (track) koji su odredjenid da zamene nastale bad sectore.
za low level format mozes da koristis ovaj program http://www.grc.com/sr/spinrite.htm
Mozes da lociras bad sectore i da kreiras particije pre i posle bad sectora. Znam jer sam to vec radio sa onim budjavim Quantum Fireballom.Treba dosta vremena ali je izvodljivo. Aliukoliko imas bad sectore bice ih sve vise i vise i na kraju ces ostati bez podataka.

GAMER4LIFE HDD 26.08.2009. 23:15 #135558

Ja sam mu lupio format u NTFS uradio ono check disk za error i uradio onaj scan za bad sectore.. kao sve je uredu.. preko kog programa mogu da proverim da li ima bad sectore
Krecky re: HDD 26.08.2009. 23:31 #135561

Pa ukoliko si iz cmd-a uradio check disk i ne prijavljuje bad sectore, to je onda to. Sve je u redu.

tortojed Nijedan program ove kategorije nije mi se pokazao boljim... 27.08.2009. 03:25 #135579

broj poruka: 10999

od Paragon-a.
Pisko Prozvani i odazvani 27.08.2009. 17:19 #135672

Da, jesi prozvan. Postoje sofverski bad-sectori. Upravo, svi bad sektori su softverski a oni koji stvarno predstavljaju i fizičko očtećenje, su i fizički... ali, baš svi su uneseni softverski (tj. njihove hexadecimalne adrese).... Zato i postoje oni koji su samo softverski, nastaju iz čista mira, zbog prolema sa napajanjem i naponima, zbog udaraca i padova, zbog nekih virusa ali i programa koji ili umetno upišu da je sektor `bad` ili to stvarno izazovu. Low level formatiranje će, bez obzira šta pisalo za sektore, ponovo da retestira i one sektore koji su prethodno bili proglašeni za neispravnim ili nesigurnim, pa, ako se radilo o `zaglupljivanju` magnetnog nosača podataka ili o nekoj lažnoj uzbuni, nestaće ti bad sectori i biće ponovo proglašeni za ispravne. Tek ako je stvarno u pitanju fizička neispravnost, važi tvoja priča (pa, osim u slučaju kada je zbog udarca nastalo oštećenje) o vrsti i širenju bad sectora. Nešto si prevideo ili pomešao... Vidiš, čuo si za low level formatiranje, ali, ne znaš njegovu svrhu.

banep Acronis 27.08.2009. 17:51 #135681

broj poruka: 537
Acronis disc director suit, koristim ga dugo vremena i nikad me nije izneverio. Partition magic sam prestaod a koristim pre 4-5 godina jer mi je napravio dva problema i jedva sam uspeo da povratim particije i to upravo sa acronisom (recovery partition).

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs