Imam problem sa dvd rezacem pioneer dvr-212, pretpostavljam da je u pitanju on, jer pre dva dana javio se problem, da kada upalim racunar jednostavno ga windows ne vidi. Resetujem racunar, udjem u bios i tamo ga nema, vidi samo hard disk. Onda otkacim njegove gablove, ponovo ga prikljucim, resetujem racunar, udjem u bios i tada ga ima. Naravno posle ga vidi i windows. Neko vreme radi sve normalno, ja odlucim da instaliram novi windows, instalacija krene, ide sve normalno dok u jednom trenutku opet stane i nema dalje. Ponovo resetujem racunar, udjem u bios i opet ga nema! Probao sam par puta instalaciju i mrtva kapa! Ako moze neko da mi kaze u cemu je problem ili u cemu bi mogao biti problem, da se ne zalecem i kupujem novi rezac.
Imam samo dva sata kabla, jedan za hard disk, drugi za rezac. Jedino da ih probam zameniti, jer hard disk, radi normalno. Sad cu to da probam, pa cemo da vidimo.
Probao zamenu kablova, ali nista. Kablovi su u redu, jer hard disk radi normalno i ploca ga vidi kao i ranije. Znaci da je problem u necemu drugom, a ja nemam pojma u kojoj rupi lezi zec!
Odnesi kod druga i neka bude neko vreme i neka ti kaze kako se ponasa, ili prikljuci neki drugi rezac i vidi kako se on ponasa ?
Pozdrav!
:: Probao zamenu kablova, ali nista. Kablovi su u redu, jer hard disk radi normalno i ploca ga vidi kao i ranije. Znaci da je problem u necemu drugom, a ja nemam pojma u kojoj rupi lezi zec :: ::
Ok, na pola si puta. Kabl nije, probaj i drugi konektor za napajanje. Možeš i da probaš drugi SATA konektor na ploči. Ako ti se ne baca cca 2k dinara, probaj rezač na drugoj mašini da budeš 100% siguran.
Nemam trenutno kod koga da ga odnesem, jer je ovo caletov komp, a jedina mogucnost je da odem u servis i da oni to rese, a resice problem tako sto ce mi reci kupi novi rezac, evo mi imamo ovaj, jer nece da se bakcu sa za njih malim stvarima, kao i svi! :)
:: Nemam trenutno kod koga da ga odnesem, jer je ovo caletov komp, a jedina mogucnost je da odem u servis i da oni to rese, a resice problem tako sto ce mi reci kupi novi rezac, evo mi imamo ovaj, jer nece da se bakcu sa za njih malim stvarima, kao i svi! : :: :: ::
:: :: Ok, na pola si puta. Kabl nije, probaj i drugi konektor za napajanje. Možeš i da probaš drugi SATA konektor na ploči. Ako ti se ne baca cca 2k dinara, probaj rezač na drugoj mašini da budeš 100% siguran :: ::
Probao sam sve utore i svi rade, jer hard se vidi na svakome od njih. Nazalost nema na ploci drugi sata konektor sa napajanje, samo jedan! hard disk je spojen klasicnim starim belim cetri pinskim utikacem.
Ko ce ga znati posle dve godine. Do pre dva dana je radio normalno, ali jebiga. Mislim da nije do nicega drugog u kompu nego do njega, ali mi jedino nije jasno, zasto kada pocnem instalaciju ona stane i kada resetujem njega u biosu nema!
Iz nekog razloga izgubi komunikaciju sa plocom,zato ga posle ne vidis u biosu i inst.win-a se prekine,pa nakon nekog vramena uspostavi itd. Izgleda da mu je nazalost dosao kraj.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: :: :: 212D se nije bas pokaza :: :: Probaj da skines firmware http://www.cdrinfo.com/sections/firmware/SingleModel.aspx?DriveId=146 :: :: Obzirom na cenu novih rezaca mislim da se ne isplati nositi u servis :: :: @gile23 opet se igras sa strujom : :: :: :: :: :: :: :: :: Ko ce ga znati posle dve godine. Do pre dva dana je radio normalno, ali jebiga. Mislim da nije do nicega drugog u kompu nego do njega, ali mi jedino nije jasno, zasto kada pocnem instalaciju ona stane i kada resetujem njega u biosu nema!
:: Iz nekog razloga izgubi komunikaciju sa plocom,zato ga posle ne vidis u biosu i inst.win-a se prekine,pa nakon nekog vramena uspostavi itd :: Izgleda da mu je nazalost dosao kraj :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 212D se nije bas pokaza :: :: :: Probaj da skines firmware http://www.cdrinfo.com/sections/firmware/SingleModel.aspx?DriveId=146 :: :: :: Obzirom na cenu novih rezaca mislim da se ne isplati nositi u servis :: :: :: @gile23 opet se igras sa strujom : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ko ce ga znati posle dve godine. Do pre dva dana je radio normalno, ali jebiga. Mislim da nije do nicega drugog u kompu nego do njega, ali mi jedino nije jasno, zasto kada pocnem instalaciju ona stane i kada resetujem njega u biosu nema!
Nazalost, meni je isto to prvo palo na pamet, ali rekoh bolje da prvo pitam. Sta da se radi, morace da se kupi novi, ali koliko na trzistu sada ima rezaca, ne znam koji bi mi bio najpametniji izbor, a da nije preskup, tacnije neka jeftinija varijanta. Ako moye neko da mi to preporuci.
I ja sam imao takav problem sa rezačem pionir 212 pa sam ga zamenuo za 112 kad sam kupovao nov kompjuter i sad radi sve kako treba doduše nije sta dvd ali kao hard ali nema veze meni to nesmeta.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.